Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyszerű ételek gyűjteménye fórum

Egyszerű ételek gyűjteménye (beszélgetős fórum)


1 2 3
tegnap 15:16

- rántott karfiol, rántott virsli, petrezselymes krumpli, paradicsom saláta

- húsos káposzta

73. Napsugár8 (válaszként erre: 72. - Cilabogyó)
szept. 30. 14:23
Mert vasárnap vettem olcsó karfiolt télire a fagyóba, de maradt belőle pár rózsa, már nem fért be. Hogy ürüljön a hely benne, gondoltam, hogy kiveszem majd belőle a sertés májat is. Ma láttam a zöldségesnél elég szép karalábét viszonylag olcsón. Így már csak-csak összeállt egy komplett menü. Jó lesz az! :))
72. cilabogyó (válaszként erre: 71. - Napsugár8)
szept. 30. 13:45
Ügyes vagy, hogy már a hétvégét is megtervezted. A rántott májat nagyon szeretjük, olcsó is és hamar meg van. Jó ötlet.
szept. 30. 13:33

Összeállt fejben a hétvégi ebéd:

karalábé leves, rántott s.máj, rántott karfiol, petrezselymes krumpli, káposzta saláta. (Ez utóbbi már készen van!)

Először a karfiolt futtatom megy egy kis sós vízben. Amíg a víz felforr, felteszem a levest. A karfiol után ugyanabba a lébe megfő a krumpli is. Amíg az fő, bepanírozom a karfiolt és a sertés májat. Amíg ezek megsülnek, összeállítom a petrezselymes krumplit. Komplett ebéd, max. egy bő óra alatt.

szept. 30. 12:36
Egyszerű étel a tepsis krumpli is. Ami van otthon beledobáljuk a tepsibe és mehet sülni. Kolbász, szalonna, császárszalonna, stb. paprika, hagyma, ami van. Én csirkeszárnyat fűszereztem be, mellé mindenféle zöldség amit találtam, apró krumpli és fűszerek. Nagyon becses volt, és nagyon gyorsan össze lehet állítani. Gyors zöldséglevest franciasaláta keverékből szoktam főzni.
szept. 29. 19:29
Nálam a héten volt 1x fasirt (kenyérrel, savanyúsággal) másik nap meg pásztortarhonya. 30-40 percnél nem volt több az elkészítési idő.🙂
szept. 24. 10:42

Egyébként szoktam fehér tököt, cukkinit is rántani. Ezeket féltenyérnyi kockákra szelem. Nem kell megfuttatni sós vízben, elegendő csak nyersen megpörgetni sóval, sülés közben átpuhul.

Csak a kelkáposztát és a karfiolt szoktam blansírozni.

67. Napsugár8 (válaszként erre: 65. - Nemsüti)
szept. 24. 10:38

Úgy vágom fel a kelkáposztát cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsája, ami összefogja a leveleket. Ha kisebb fej, akkor csak 4-be vágom, amit tegnap sütöttem, abból 6 cikk lett.

Célszerű kisebb méretű fejet választani, vagy ha nagy fej, csak a belső, gyengébb részét használni.

(Az erősebb levelek majd levesnek, vagy bármi másnak jó lesz)


Forrásban levő sós vízben egy kicsit átforralom, csak annyi időre, hogy a levelek áttetszőek legyenek. Ha túlfőzöd, nem fogod tudni panírozni. Lapáttal kiszedem, sózom, és panírozom.

Lehet hagyományos módon, de lehet, hogy csak lisztbe forgatva és utána híg nokedli tésztába mártva. Ez esetben szoktam bele egy kis sütőport, finom vastag bundája lesz.

66. Bless the child (válaszként erre: 65. - Nemsüti)
szept. 23. 19:26
Bármit be lehet panírozni. Mondjuk az más tészta, hogy van-e értelme
65. Nemsüti (válaszként erre: 63. - Napsugár8)
szept. 23. 19:21
Hogy paniroznol be egy kelkáposztát vagy a levelet?😳😳😳
szept. 23. 18:18
Karfiolpörkölt.
szept. 23. 18:08
Most dobtam össze a vacsorámat: rántott kelkáposzta, rántott virsli sült krumplival, vegyes savanyúsággal
szept. 23. 17:35
Nálam ma zöldborsó leves van galuskával. Utóbbiból többet csinálok, mert második fogás tojásos nokedli.😉
61. Scherlock (válaszként erre: 51. - Fincsi5)
szept. 21. 15:49
Ah, ne is mondd. Imádom 😍😋
60. katus3
szept. 21. 06:07
Paradicsomos virsli, tojás pörkölt.
szept. 20. 21:51
szendvics
58. Epresturmix (válaszként erre: 51. - Fincsi5)
szept. 20. 21:40
Én gusztustalan módon teszek rá porcukrot is. 🤤
szept. 20. 20:34
Zöldborsópörkölt kiskagylóval.
56. Nemsüti (válaszként erre: 54. - Channa*)
szept. 20. 18:53
Na az nálunk minden héten van.☺️
55. Nemsüti (válaszként erre: 41. - Bless the child)
szept. 20. 18:51
Ja😀 azt ismerem
szept. 20. 18:51
Melegszendvics
53. Nemsüti (válaszként erre: 43. - Bless the child)
szept. 20. 18:50
Na ez nálunk elképzelhetetlen. Van egy xtra finnyás párom, neki a lecsó, a paprikás krumpli az elmegy, de nem rajong érte. Hús nélkül elvan, de zöldség nem kell, főzelék csak 3 fajta csúszik, és egy csomó kaja meg egyszerűen nem kell😀😀😀
szept. 20. 18:49
Töltött paprika
51. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Scherlock)
szept. 20. 18:46
Én nagyon sokszor megcsinálom, nagyon szeretem. sok pirított szalonna, és tejföl tetszés szerint.
50. csemár (válaszként erre: 27. - Channa*)
szept. 20. 18:36

Frissen a legjobb, ez igaz, és ha már ilyen a helyzet nálad, akkor legyen a krumpliból (vagy paradicsoból, zöldbabból, karalábból, borsóból, karfiolból stb.) leveske, második fogásnak pedig pl. palacsinta.

(Ez így belefár fél órába.)

49. libikóka (válaszként erre: 42. - Nemsüti)
szept. 20. 18:34
Fincsi:)))A héten még lesz dödölle,,az se munkás kaja:)
48. Bless the child (válaszként erre: 47. - Channa*)
szept. 20. 18:34
Szinte mindennap főzök, mire hazaérek a munkából, kiötlöm, hogy mit lehet gyorsan összedobni. A fagyasztóban mindig van félkesz panírozott biszbasz, ha más nem jut eszembe, azt sütöm meg az air-ben.
47. Channa* (válaszként erre: 43. - Bless the child)
szept. 20. 18:32

Én is szoktam hasonlót:D

Csak én alulra teszem a húst, rá a zöldséget vagy gyümölcsöt, tejszínt öntök ré, sajtot a tetejére és megsütöm;)

szept. 20. 18:32
Lecsó
45. Napsugár8 (válaszként erre: 37. - Nemsüti)
szept. 20. 18:31
Ha nem a hagyományos panírt használod (liszt-tojás-zsemlemorzsa), hanem liszt + sűrű palacsinta tészta, vagy liszt + híg nokedli, kevesebb pepecs, és gyorsabb. Ha még egy pici sütőport is kavarsz bele, a bunda nemcsak puha lesz, hanem szép vastagra is dagad.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook