Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Szia! Jól teszed, mert nagyon sok mindent kell megnézetni a teljes képhez, részletesebbnek kellene lennie a meddőségi kivizsgálásnak. Ezeket kellene:
-teljes pajzsmirigy vérvétel: TSH, t3, t4, Anti-Tpo, Anti-Tg
- D vitamin
- 3 pontos cukor-inzulin
- spermium elleni antitest
- AMH
- trombofília csomag
- meddőségi immunológia vérvétel, Nk ölősejt, Th1/Th2 arány
- genetikai vérvétel (kariotipizálás) mindkét félnél mert ez is okozhat vetélést.
Ezen felül 3D méh ultrahang vagy méhtükrözés, mert egy méhsövény vagy polip, mióma is okozhat vetélést. Emellett a vetéléseket férfi probléma is okozhatja, a sima spermavizsgálat nem elég, kell bakterológia tenyésztés, majd utána DNS fragmentáció és ROS teszt. Tudom ez nagyon sok minden, de ezek közül valamelyik vizsgálatnak ki kell deríteni a gondot.
Sziasztok.
Aki ebben jártas elmondaná nekem milyen vérvételeket csináltassak meddősséggel kapcsolatban? Mert a klinika csak 3.,és 21.napit kér... de van még azon felül 100 másik. Készülök egy teljes nagy vérvételre előte még endokrinologushoz de nem tudom hogy el fog e mindent mondani. De mostmár szeretném ezt kdieríteni...a 2 vetélés okát is és hogy van e valami "zavar" bennem... :/
Szurkolok, hogy most minden rendben legyen
Csipkerózsika neked is
Majd írjatok 🍀
Szia Csipkerózsika!
Van már valami híred? 😊
Valóban nagy a csend. Én kedden megyek vissza lombik konzultációra, akkor derül ki, mikor lehet a következő.
Te Kyara, hogy vagy?
Sziasztok :)
Tegnap voltam vizsgálaton 12+2 hetes voltam, de 12+5-re mért :) Megvolt a kombinált teszt, nagyon jó eredmények jöttek ki, babóka egészséges <3
Nem volt annyira együttműködő, folyton bökdösni meg nyomni kellett erőből a hasam, hogy látszódjon meg forduljon meg mert háttal volt. De végül sikerült.
A szonográfus azt mondta vastag a hasfalam és nem tud hasival vizsgálni, így hüvelyi lett, de én azt hittem annak vastag a hasfala aki nagyon kövér. Rajtam kb 6-7 kg felesleg van, ennyit jelentene?
Illetve egy aggasztó dolog még, bár a szonográfus azt mondta nem probléma, ne törődjek vele, de látott a méhfenéken 22 mm-es szakaszon 4 mm széles méhsövényt, szerintetek ez baj lehet, esetleg van valakinek ilyen?
Nem tudom, hogy igazán coach- e? :)
Pozitív mondatokat , gondolatokat ír nekem, hogy azt mondogossam, képzeljem bizonyos helyzetekben ez majd jól átfordítja a tudatalattimban rejlő gátakat. 😁
Nagyon sajnálom, a műtéttől kb 4 hét múlva számíthatsz menszeszre,és utána minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ha komolyabb fájdalmad, vérzésed lenne ezután akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. De nem lesz, nyugodj meg!
Nekem is az a tapasztalatom, hogy fizkailag könnyebben helyreállnak a dolgok. A lelki része nehéz sajnos, és a párodnak se lesz könnyű, jó ha össze tudtok kapaszkodni.
Ennek szerintem a lelki része hosszabb, testileg én már 2 hét múlva ugyan úgy éreztem magam, előtte se voltak fájdalmaim csak óvatosabb voltam.
Mi 1-2 hónap múlva újra próbálkoztunk, 3 hónap múlva össze is jött, bár nekem az nem lett sikeres terhesség, azután szintén vártunk 2 hónapot és összejött, most azzal a terhességgel vagyok 11+2 hetes :)
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek!
Természetesen szerettem volna megelni a vetélés de annyira gorcsoltem és vereztem hogy muszáj volt bejonni a kórházba. Már tulvagyok a műtéten, nagyon féltem, nem emlékszem semmire se. Mire számíthatok ezek után ?
Mennyi idő átlagosan a felepules?
Sziasztok,
Ma elkezdtem verezni egyből kórház, először azt mondtak ez meg annyira kevés vérzés hogy az égvilágon semmi baj majd jött az UH - és kiderült hogy nem fejlődött semmit és már szivhang sincs :( annyira össze vagyok törve. Nem értem miért történik ez! Azt mondta a doki dontehetek hogy varok vagy műtét :(
Borzasztóan csalódott vagyok :/
Drukkolok!
Nagyon örülök, Anonym, hogy már itt tartasz. :) Gyorsan repül majd most már az idő.
Kedves Kyara, én is ebben a hónapban használtam először digitális ovutesztet, és nekem is 2 napon keresztül mutatta. Bár nekem a hagyományos tesztek is beváltak, de itt tényleg nem kell nézegetni, hasonlítgatni a csíkokat.
Együtt is voltunk, de sajnos én nem merek, nem tudok hinni. Pedig most egy coach-oz is fordultam, aki direkt ezzel foglalkozik. És nagyon érdekes módszere van.
Szia!
Köszi a kérdésed :)
Jovoheten szerdán lesz a következő UH, mivel a 11mm tényleg kisebb volt mint 8het 2nap ezért azt mondta a doki menjünk biztosra és legyen meg a fix 12 hét!
Nagyon izgulok! Remelem minden rendben lesz !
Szia :) Én tegnap voltam uh-n, minden rendben 25 mm a babóca, 9+4 hetes vagyok ma :)
Remélem mostmár ilyen szépen halad minden :)
Szia Timi! :)
Voltál azóta?
Köszönöm szépen!
Hiszem és remélem hogy minden rendben lesz ezúttal veletek! :)