Az óvoda megteheti-e, hogy nem engedi, hogy a gyerek ne aludjon ott? (tudásbázis)
Ilyen törvény nincs,főállású anya 4 órát dolgozhat, idén az óvoda csak a tanköteles korúakat köteles felvenni,nem tudom,hány éves a gyermeked,de örülj neki,hogy ebédig járhat óvodába.Igazuk van,ha megkérnek,vidd haza ebéd után,te otthon vagy,más szülő 16-17 óráig dolgozik,úgy megy a gyerekéért óvodába.
A napközit se értem,sok a gyerek,miért nem te tanulsz otthon velük???
Ilyet nem tehet az óvoda, legfeljebb kérhet ilyet , de nem kötelezhet rá!!!
Menj ben a vezetőhöz és verd az asztalt. Törvénytelenül működnek, ha Neked ilyet megtiltanak.
"De nem érted. Ha apuka kap mondjuk új melót, és azért lesz több a kereset, attól még anyuka nem dolgozik, és lehet, hogy nem jár a gyerekvédelmi."
De értem.
És azzal is tisztában vagyok, hogy az ovi nem szociális juttatás :DD
..és azzal is tisztában vagyok, mert tapasztaltam, hogy van amikor mondjuk 28 férőhelyes a csoport, de muszáj 32 gyereket felvenni. És azt is tapasztaltam, hogy sok anyuka nem dolgozik, de ő viszi be betegen a gyerekét, nem érdekelve a tény, hogy ezzel egy csoportot fertőz meg, és a dolgozószülő munkahelye is veszélybe kerül emiatt.
A lényeg kötelező ott tartani az óvoda a gyereket, és kész.
eszem megáll...
inkább nem véleményezem amit összefoglaltam magamban :-(
De nem érted. Ha apuka kap mondjuk új melót, és azért lesz több a kereset, attól még anyuka nem dolgozik, és lehet, hogy nem jár a gyerekvédelmi.
Az óvoda pedig nem szociális juttatás, hanem 5 éve kortól kötelező, tehát tök mindegy, milyen a szociális háttér, kötelesek felvenni. Ha meg felvették, kötelesek altatni is, ha tetszik, ha nem. Ha anyuka el akarja vinni ebéd után, megteheti, mert akkor már nincsenek kötelező foglalkozások, de az óvoda nem kötelezheti az anyát, hogy elvigye.
És segítsen magán máshogy az ovi. Ne így.
Nem feltétel, felvételnél a szobatisztaság. A gyerek közösségben napok alatt eléri a szobatisztaságot, egyébként mindig vannak akik délutáni alvásnál becsorgatnak.
Nincs ezzel semmi baj, hisz a gyerek nem gép, hogy mindent úgy csináljon ahogy a nagykönyvben megírták.
Különben legyünk jóhiszeműek. Mivel a legtöbb fenntartó maga sincs tisztában a törvényi változásokkal, mivel arra nem alkalmasak ülnek a posztokon, így valószínűleg az óvodavezetőt sem informálták. Sajnos állandó gond a pedagógustársdalomban, hogy ha nincs ingyen és nem kötelező akkor nem törekszenek az új információk megismerésére. Ez a vezetőkre igaz leginkább.
Szóval reméljük, egyszerűen csak arra van szükség, hogy megmutasd a vezetőnőnek, hogy a régi gyakorlat már nem folytatható, mert nincs ilyen törvényi szabályozás:)
"az ingyenes étkezésből akkor esik ki, ha nem jár neki a gyerekvédelmi támogatás. egyébként nem esik ki. A gyerekvédelmi támogatás pedig keresetfüggő. '
Erre gondoltam, hogy igen kereset függő, ha nincs bejelentve, arról nem tudnak, ha bejelentetten dolgozik, azt viszont már betudják számolni, és lehet azzal a párfillérrel esik ki minden szoc.juttatásból.
Van amikor a körzetben több gyereket muszáj felvenni, mint az ideális, és próbálnak ott segíteni magukon az intézmények ahol tudnak.
De végül azért van az ovinak felettes szerve, hogy tegyenek ott panaszt.
Törvény szabályozza, hogy max hány gyerek járhat a csoportba. Ami azt jelenti, hogy ennyi tud aludni is ott. Ugyanis ez alapdolog az óvodában.
az ingyenes étkezésből akkor esik ki, ha nem jár neki a gyerekvédelmi támogatás. egyébként nem esik ki. A gyerekvédelmi támogatás pedig keresetfüggő.
Féláras a kaja a nagycsaládosoknak alapból, ami ugye nem keresetfüggő.
A térítési díj pedig fix az óvodákban, és megint nem keresetfüggő, tehát az is annyit fizet, aki több millát keres, meg az is, aki minimálbért... kivéve, ha kap gyerekvédelmit, avagy nagycsaládos.. viszont a nagycsaládos milliókat kereső is féláras.
Nem, a törvény 2014-et ír elő.
Nem mintha addigra meg tudnák oldani ekkora gyereklétszám befogadását, szóval gondolom, jön majd még egy módosítás ami kitolja az időpontot, mint anno a gyerekotthonok átalakításnál.
További ajánlott fórumok:
- Ti hagynátok sírni 1 hónapos gyereket, hogy belealudjon a sírásba?Ha igen meddig?
- Meddig aludjon a gyerek egy szobában a szüleivel?
- Hány éves kortól ne aludjon a gyerek napközben?
- Mikortól aludjon egy gyerek párnán?
- Van még valakinek a gyereke játssza, hogy álmos, és elalvásig kb egy órát forgolódik? Mit tehetnék, hogy szépen aludjon..
- Mennyit aludjon a gyerek?