Az önző emberek tovább élnek? Szerintetek.... (beszélgetés)
Aki mártírkodik, azt csak jól kihasználják, és csak kulizhat egész életében.
Aki pedig önző, bunkó és arrogáns attól félnek és lesik a kívánságát.
Sajnos ez a valóság :((
egyetertek! A nagy onfelaldozas sokszor csak arrol szol,. hogy inkabb mas eletevel foglalkozik, mert ha a magaet kellene megoldania, azert a felelosseget is vallalni kell. Igy meg csak segit (sokszor keretlenul) aztan megbantodik, ha nem kapja ugyanazt vissza.
En az gondolom, hogy az alapfelallas az legyen, hogy mindenki oldja meg a sajat problemajat. Akinek segitseg kell, az kerjen, de alapvetoen mindenki gondoskodjon sajat magarol.
Én úgy fogalmaznék, hogy a gonosz emberek mindenkit túlélnek szó szerint...
Hisz mi a mondás?? - Csak a jók mennek el, és ez valóban így van...
A gonosz emberek meg nagyon sokáig élnek... Sok ilyet tudok, az egész környezetüket túlélik, és még 90 fölött is élnek, és virulnak...
Miért lenne a titkárnő önző?
Nem az Ő feladatai ezek.
:)
Ez aranyos.
Szerintem nem azon múlik, ki meddig él, hogy önző-e vagy sem?!
Viszont, azt biztos, hogy az önző ember társaságát idővel senki nem fogja keresni, nem lesznek barátai, nem lesznek olyan emberek az életében, akivel megoszthatná örömét, bánatát.
Nem logikus!!!
;)
Kinek mi a legnagyobb bűntetés. Az önzőséggel kapcsolatban ezen még nem gondolkoztam el.
Dolgoztam idősek otthonában. Noha irodai munkakörben, sok mindent láttam. Emberek leépülését mind szellemileg, mind fizikailag.
Sose tudhatjuk, kinek öröm és kinek kín az élet. Függetlenül attól, hogy milyen fizikai és szellemi állapotban van.
Akkor mi a véleményed erről,szerinted hol az egyensúly.
Múltkor egy boltban a reggelimet készültem kifizetni,mikor a pénztároshoz odajött az egyik ott dolgozó,hogy "jajj,hát miért nem szólsz..."és már rakta is össze a kosarakat,ezzel egy ütemben elkezdtek valakit teljes szimbiózisban szidni,hogy bezzeg az meg nem fogná ezeket,meg hogy megjött a husáru,meg a tejáru,meg a vegyicucc,az meg nem segít,mert ő titkárnő...
Na?Most akkor...
Az én véleményem az,hogy a titkárnők elég leterheltek tudnak lenni,főleg,ha a egy bolt összes admniszitrációja rájuk van rakva,ráadásul nem munkaköre boltozni,nem is végzettsége...Szerinted ilyenkor mi van?Mert szidni a másikat piszkosul tudják.
Én meg ismét örültem,hogy az irodai munka tőlem egy távol eső esemény lesz az életemben...Fujj...Bleh...:S
További ajánlott fórumok:
- Az igaz, hogy a szép emberek felszínesebb értékek szerint élnek?
- Szerintetek miből élnek az emberek?
- Kis faluban miből élnek az emberek? Ahol nincs közelben nagyváros, munkalehetőség?
- Miért félnek az emberek a jutalékos munkáktól és az MLM-ektől?
- Miért félnek az emberek manapság a párkapcsolattól?
- Mi történik az olyan emberekkel akik feje fölül elveszik a lakást és nem tudnak tovább lépni.