Az ezüst haj ötven árnyalata avagy merjetek őszülni! (beszélgetés)
Szerencsés vagy te is, ha nem kell nagy gondot fordítanod a tő színére.
A vásárlói vélemények amúgy elég vegyesek.
Akinek soha nem volt világos haja, az nem akar szépen megőszülni.
ld. Szabó Magda
Persze nem is elhanygolás, ha az lenove szépen néz ki. Csak nem áll jól mindenkinek. Van olyan ismerősöm, akinek kifejezetten rosszul áll, ő meg azt hiszi,hogy csudaszép. Hát nem az. Úgy fest, mint öreganyám. De ezzel sem lehet általánosítani. Neked pl jól áll. 😉
Én meg nem is tudom van e ősz hajszálam. Bevallom én nem szoktam nézegetni, igazából nem is érdekel. Szőkére festem már 22 éve. Ha a töve nem lesz extra randa magyarbarna legalább nem kell 4 hetente bajlódni vele.😂😂 Amúgy pár hónapja kipróbáltam az ezüstös szőkét, nos nekem annyira nem állt jól. De azért szerettem.
Én életemben nem kevertem géppel a hennát. Egy üvegtálban leforráztam, hajfestő ecsettel kevergettem, aztán amikor kihűlt, raktam hozzá indigót és cassiát, mert attól nagyon kellemesen krémes lett. Volt, hogy 5 órát is a hajamon volt, ezt untam meg. Azt írják a kérmmánián, hogy a khadihoz nem kell ennyi idő.
De nézd meg amit linkeltem, a garnier növényi festéket, arról is jók a vélemények, de azt csak most találtam.
Néztem, a Khadi hennát még géppel is vagy 10 percig kell keverni.
Na, majd meglepem magam. (Ha nem jól sikerül, akkor a környezetemet...)
Akkor hajrá! :) Ha nem gond a töve, akkor biztos szép lenne.
A leszívatásról én is érdeklődtem a legutóbbi színváltásom idején a fodrászomtól - hát nem egy egyszerű eset. Ő pld. nem szeret ilyesmivel foglalkozni, pedig tehetséges és korából fakadóan bevállalós is.
A szobatárs sérója izgalmasan festhetett. ;) Én a természetesszerű színeket preferálok magamon, de a múltkor nagyon megtetszett Falusi Mariann kékje, kortól függetlenül. Persze ehhez Falusi Mariannak kell lenni.
Egy fodrász azt mondta, őszülés előtt sötétedik kicsit a haj.
Én csak rövid ideig festettem, nem is rendszeresen, mert nem tetszett - csak egyszer-egyszer, próbaképpen. Szóval nem a festék elhagyása volt a kiváltó ok.
No de mindegy, bármi okozta is, nem tetszik.
Érdekes a felvetésed, de tényleg: az ősz hajhoz szerintem minden szín és stílus illik.
Bár nekem a barna hajammal eddig sem voltak szín-beli aggályaim.
Engem nem foglalkoztat az öregedés, 62 éves vagyok és semmim nem fáj, csak a szemem romlékony kicsit. Még boldogulok vele.
Annyira nagyon mozgékony sem vagyok, de igyekszem azért ezen javítani. Ha kinyúlik ez a vírus, még akarok tanulni. Lehetőleg már idén ősszel.
De, teljesen ősz lennék, ha nem lennék festve. Egy betegség után úgy nőtt ki.
Úgy képzelném el, hogy az ezüstre festés után hamvasító samponnal mosnám a hajam, így szerintem nem lenne különbség a tő és a festett ősz között.
Én végülis a kimondottan drágát is megfizetném, ha biztos lehetnék benne, hogy olyan színű lenne, amilyennek szeretném, nem égne le tövig a hajam és nem kellene rövidre vágni.
(Tavaly volt egy hatvanas szobatársam, az alapja festett fekete volt, sötét vörös vastag melír tincsekkel, a frufru fehér ... Hát ... )
Ha csak nem vagy teljesen ősz, akkor továbbra is más színű lesz a töved, ami, ha természettől fogva meleg árnyalatú a hajad, még tónusában is el fog ütni az ezüsttől.
Szerintem különben kis hazánkban elég ritka a szépen festő fodrász, pláne, aki ezeket az árnyalatokat szépen tudná hozni és kellőképpen jó minőségű anyagokkal dolgozna. Már a kimondottan drága kategória alatt.
Nem azzal van a gond, hogy valaki fekete v vörös, csak ha egy fonnyadt arcot keretez egy láthatóan erősen festett haj és természetellenesen hat.
Akkor jó :)
Szerintem az vállalhatatlan.
Tényleg megnéztem rengeteg videót, hogy bizonyosságot nyerjek, lehet-e vagy nem lehet a sok éve sötétre festettből.
Elvileg lehet.
Első körben nagyon világos citromsárgára leszívatják, majd azt festik/hamvasítják ezüstös őszesre.
Csak az a kérdés, van-e, aki vállalja.
További ajánlott fórumok:
- Ki olvasta a Szürke ötven árnyalatát ill. folytatásait és milyen hatással volt rá?
- A szürke ötven árnyalata
- Hogy szüntessem meg a hajam sárgás-vöröses árnyalatát?
- Lányok! Mit gondoltok a Syoss Csokoládébarna árnyalatáról? Próbálta valaki? Nektek bevált?
- A szürke ötven árnyalata trilógia és a Crossfire sorozat után hasonló könyvet tudtok ajánlani?
- Zöldhöz és árnyalataihoz szerintetek milyen színek mennek?