Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Az esti altatásba már beleőrülök, estére türelmetlenebb... fórum

Az esti altatásba már beleőrülök, estére türelmetlenebb... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
14. semleges (válaszként erre: 12. - Channa*)
2022. júl. 6. 09:11
De miért zárják ki? Két kolléganőm is van aki nem engedi a nagyszülőket az unokájukhoz. Illetve csak akkor mehetnek ha hívják őket. Nem normális az egész.
13. semleges (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. júl. 6. 09:09
Egyetértek veled. Más világ van. Olvastam valahol, hogy a mai kisgyermekes szülők úgy "viselkednek" és nevelik a gyerekeiket, hogy a gyerek 0-24-ben jól érezze magát és ugrani, pattanni, szórakoztatni, helyette kitalálni. Alárendelik magukat. Ami jó, meg persze de az arányokat sokan elvétik.
2022. júl. 6. 09:08

Igen, tudom, hogy mi, akiknek idősebb már a gyerekünk szenilisek vagyunk és ezért nem értjük már, hogy mi a problémája a mai kismamáknak;)

Amikor gyereket vállalunk, akkor már tudjuk, hogy egy gyerek gondozása mivel jár, ha valaki ideggyenge, képtelen ellátni ezt a feladatot, akkor ne vállaljon gyereket.

Az is nagy probléma, hogy a mai anyukák, mindenkit kizárnak az életükből, mert épp megszülték a kiskirályt/lányt, és nehogy már legyen segítség, ha szükséges, mert akkor nem lehet picsogni?

Az én gyerekem simán aludt TV, rádió és beszélgetés mellett is. Ritkán kellett simizni a pocakját, mert nyűgösebb volt, de soha nem idegesített. Illetve az apja is képes volt foglalkozni vele, ahogy anyósomra is rábíztam.

Bedobni egy üres és sötét szobába? Hát nem így volt régen sem, csak sokkal reálisabban szemléltük a dolgokat, és mondhatom, hogy sokkal felelősségteljesebbek voltunk.

11. bozsu55 (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. júl. 6. 08:57
Bocsánat,nem neked szántam a hozzászólást,neked nincs ilyen gondod.
10. bozsu55 (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. júl. 6. 08:55

Nem akarlak bántani,az én korosztályomnak nem volt ilyen gondja.

Jó,magamról írok,47 éves a "gyerekem" én nem emlékszem hogy altattuk volna.Bárhol,bármikor tud most is aludni,akár parancsszóra.

Mintha megfordult volna a világ.

Igaz a mi időnkben nem volt terhességi teszt sem,menstruáció elmaradása után két héttel mentünk orvoshoz.

2022. júl. 6. 08:50
Anno vigyáztam egy babára. Nagyon nyűgös, rossz alvó kisbaba volt és végül a szülei kipróbálták a tenger zúgása cd-ét. Nem varázsütésre, de pár nap alatt sokat javult a helyzet. Talán egy próbát megérne, hozzáértők szerint is nyugtatja a babákat a hang.
8. Léna123 (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. júl. 6. 08:48
Igen, csend és nyugalom. Meg a szülő. Legalábbis és nem dobtam be a csecsemőt a sötét szobába, majd hagytam ott mint aki jól végezte a dolgát. Sőt ma sem hagyom ott őket, csak ha elaludtak. Ez nem jelenti azt, hogy nincs csend és nyugalom, de valamelyőnk mellettük van. Ezt szokták meg, hogy ott vagyunk, míg el nem alszanak. Mi ebben annyira furcsa? Ezt nevezzük mi altatásnak.
2022. júl. 6. 08:43
Miért kell a gyereket altatni? Sosem értettem. Én úgy tudok elaludni ha csend van, nyugalom a szobában. Ehhez lett a gyerekem is szoktatva születésétől. Le kell tenni, alszik. Ennyi. Ha rázogatva van, simogatva, beszélsz hozzá vagy zene szól, mind-mind feszültséget gerjesztenek a piciben. A csend és a nyugalom a legjobb altató szer.
2022. júl. 6. 08:34
Most a meleg is pluszba rátesz tuti, 8kor fürdés, még szopi és hiába látom hogy fáradt kb 10 óra a legjobb idő mikor elaludt, volt ez éjfél is, vagy elaludt és fél óra múlva sírva kelt ami ordításba ment át ha nem vettem ki a kiságyából. Sajnálom mert biztos oka van h nem tud aludni, én meg egyre idegesebb vagyok, mert fáradt vagyok. Én altatok férjem nem.
5. Léna123 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 6. 07:25
Csak Te tudod elaltatni? Nálunk volt egy időszak, mikor a férjem altatott. Én pedig csináltam minden mást, amit még kellett lefekvés előtt. Mosogatás, pakolás, rendrakás. Ez nekem sokat segített, a nehezebben elalvós időkben.
2022. júl. 6. 07:13
Kukoricásokkal ne törődj, valószínűleg nem jártak a te cipődben, lehet nincs is gyerekük és nem tudják miről írsz...
2022. júl. 6. 07:11
Mennyi idős? Én is voltam így. De hidd el, egyszer vége lesz és jobb lesz, át kell vészelni. Mindenféle praktikát ki kell próbálni, eltolni az altatást, mesét olvasni, andalító zenét berakni, ottaludni, alvókát beszoktatni. A neten még olyat is láttam, hogy meleg sóval töltött kesztyűt tett valaki a gyerekhez, mintha a keze lenne 😋
2022. júl. 6. 03:21
Elhiszem.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook