Az első babánkat várom és közben a férjemnek viszonya van. Mit tegyek? Volt/van valaki ilyen helyzetben? (beszélgetés)
Wazze, 2 sort írtam, véleményszabadság van, a problémádat oldd meg te.
Le lehet szakadni rólam.
Ez is igaz, a kifejezés helytálló de ma már csak hivatalos dolgokban vagy egyéb szituban használják, sokkal gyakoribb a szingli szó. Most mindegy, hogy az angolból jött, végülis csak a "foglalt, vagy párkapcsolatban élő" ellentéte, hogy "szingli"
Azt úgyis hamar tisztázzák az emberek egy párbeszéd közben, hogy gyerektelen szingli vagy pedig szingli anyuka, önmagában a szótkiírtani, megváltoztatni nem fogjuk.
Ki címez úgy üdvözlőlapot, hogy kedves x család?
Akinek küldök, azokat ismerem, és úgy szólítom meg őket, ahogy általában.
Ha ügyfélnek írok, akkor meg konkrétan neki címezem.
nem kell megmagyaráznom!
és köszönöm szépen jó így
csak ha ennyire nyomod a család meg karácsonyi lap dumát, akkor érdekel, hogy ezt a szitut hogy oldanád meg
Aki egyedül neveli gyermekét, az is szingli. Ezeket mind megteszi, amit mondasz, eltartja magát stb.
A szó jelentése egyedülálló.
Érdekes lenne egy ilyen randi, ha valaki, aki elvált, vagy gyereke van (vagy mindkettő), nem nevezhetné magát szinglinek.
Ffi: szingli vagy?
Nő: nem, elvált vagyok.
Ffi: ja, akkor jársz valakivel?
Nő: nem, nem járok senkivel, egyedülálló vagyok.
Ffi: akkor miért mondtad, hogy nem vagy szingli?!
Ilyen, és hasonló párbeszédeket el tudsz képzelni?
Mindenki szingli, aki egyedül van. Most más kérdés, hogy lehet valakinek gyereke is meg elvált is lehet (vagy sosem volt férjnél), de ez a szingliségen belül értendő. Özvegy is lehet.
A "single mom" kifejezés nálad mit takar?
Jelzem, én házasságban élek.
akkor hogyan címeznél nekünk lapot?
A lányom és én Tóth vezetéknévvel, a kedvesem meg Nagy. Milyen család vagyunk mi? Tóth vagy Nagy?
Kedves Tóth család és Nagy Úr?
Mielőtt írunk valakinek karácsonyi lapot, nem felelőtlenül ráfirkantjuk, hogy Kovács család részére, hanem először körbeszaglásszuk, hogyan élnek, aztán döntünk a megszólítás mellett?
Nem igaz, hogy nem érzitek, a család szón nem kellene ennyit lovagolni, mert hétköznapi nyelvben nem visel jogi tartalmat.
tehát akkor én 28 évesen 2 éves kisgyerekkel mi voltam, ha nem egyedülálló (=single), családos???
szingli/egyedülálló aki, özvegy, nőtlen, hajadon vagy elvált és nincs élettársa vagy vagyonközössége nem áll fenn.
vagy én a 2 évessel voltam vagyonközösségbe, mert a családi pótlékot ő hozta havonta?????
Megkérdeztem párom, mert ő régen nagyon kicsapngó volt.(Mellettem lett normális) :)
Azt a választ adta, hogy ha magából indul ki, ha rgy nőt megcsalt, többször is, és próbálta már lezárni, de nem ment neki, azt még egy jó darabig nem is fogja tudni lezárni.
Melletted már nem lesz soha hűséges, mert nem szeret téged. A másik nő iránt érez valamit.
De nem meri megtenni azt a lépést, hogy egy bizonytalan kapcsolatba lépjen bele.
Te valszeg csak egy biztos pont vagy az életében. Van hova hazamenni, van kaja, van minden, ami az élethez kell, de mint nő, már nem kellesz neki.
A pasik megtudnak változni, ha van kiért. Neki is sikerült, de azt mondja, az előzőeknék, akiket nem szeretett, már nem tudott volna soha többé hűséges maradni...
Lehet, egyszer belőlem is kiszeret, de már megtanulta, hogy jobb békességben elválni, mintsem megalázni azt, kit egykor szeretett...
Lépj ki abból a kapcsolatból, ahol csak egy biztos pont vagy és csak az alázatot kapod...
az a rossz ebben, hogy ha azt hitted, minden jol halad a hazassagodban (vitak mindenutt lehetnek), es megcsal, mas nore indul ezerrel, akkor sem kap eszbe, mikor gyereket vartok, akkor mire szamithatsz a jovoben?
amikor megszuletik a gyerek, amikor nokent sem leszel topon, hullafaradt leszel sokszor, ingerult, nem jut eleg ido egymasra
cselekedj ugy, ahogy te erzed, ha adnal neki eselyt, adj, az ido majd eldonti, hogyan tudod kezelni
en kibasznam, mint macskat szarni, enyelegjen tovabb a csajaval, es uj eletet kezdenek a gyerekkel. es mennyivel jobban jarnek en, mint o :D
"Az már más kérdés, hogy kezdem azt hinni, hogy kétféle ember él a Földön: a monogám és a poligám. De ez már csak az én elméletem".
Szerintem is így van ez :)
További ajánlott fórumok:
- Miért a magas és vékony férfiak vannak a leghátrányosabb helyzetben párkeresés terén?
- Sötét titka a férjemnek
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Megtudtam, hogy a férjemnek viszonya van valakivel. Ő viszont nem tudja, hogy tudom!
- A férjemnek osztrák jogviszonya van, mikor lehet leghamarabb igényelni az adókedvezményt és a családi pótlékot?