Az abonett kenyér jó ha diétázom? (tudásbázis)
Egy kis tájékoztatás a lenti beszélgetéshez:
Az Abonett kenyér azért jó, mert teljes kiőrlésű. A teljes kiőrlésű termékek (és itt nem csak az Abonett kenyérre célzok) rostban gazdagok. A rostban gazdag ételek folyadék hatására megduzzadnak a gyomorban, és elveszik az éhségérzetet... az igaz, hogy az abonett kenyérnek viszonylag magas a szénhidrát tartalma (100g tartalmaz kb 70g szénhidrátot...de az asszem 20 szelet és te nem fogsz egy nap alatt megenni egy egész zacskót... legalábbis gondolom... illetve utána lehet nézni a napi szénhidrát szükségletnek)Másrészt az emberi szervezet számára a napi energiamennyiség kb. 55%-a kell, hogy szénhidrátból álljon, amit fogyókúra esetén nyilván lehet csökkenteni, de a szervezetünknek szüksége van minden tápanyagra a fogyókúra időszakában is...így a fehérjékre, zsírokra, olajokra is, csak ez lehetőleg növényi legyen... stb...stb...
Szia!
ha jól tudom egy darab 24kcal- ha pld. a fogyókúrázó eszik sonkát, sajtot- úgy, hogy azt 2 szelet abonettre teszi + mellé zöldség ugyebár jóval kevesebb kcal, viszont annak a hatását kelti, hogy az illető sokat evett, viszont kalóriában számolva mégis kevesebb az egész.
Én mondjuk inkább pufi rizst eszem - 2db 70kcal, mivel ha eszek mellé bármi mást akkor így több, tovább tart a jóllakottság érzése.
Na nem kötöszködni akarok!
Nyilván tudom, hogy mit eszem és mit nem, csak nagyon sokan fogyóznak még a környezetemben akik abonettet is esznek. Na azt nem mondom, hogy e miatt marad el náluk a siker (mert elmarad), csak nem látom az okot, hogy miért fogyókúrás kaja az abonett. Szerintem ez megtévesztés. Nyilván kevesebb kalória mint egy szelet kenyér... de nem is lehet mondani, hogy egy db abonett bármennyire is laktatna. Én csak azért írtam ide, hogyha valaki tud konkrét okot, hogy az miért fogyis akkor szóljon, mert sokan eszik csak nem tudom miért. Ilyen erővel bárminek van puffasztott változata, vagy fele annyit csomagolok bele és ráírom, hogy csak 50 kalória, de attól még nem fogyis. És főleg egy fogyózónak, aki jó kevés kcalt eszik egy nap, fontos, hogy minden tápanyagból eleget kapjon a szervezete, mi van az abonettben ami táplál és nem csak etet?
Diétához jó szerintem kifejezetten. Viszont én egy idő után nagyon meg tudom unni.
Szerintem diétához nagyon jó még a wasa kenyér is. Modnjuk kétszer annyi kalória van benne, mint az abonettben,de laktatóbb is annyival szeirntem.
Puffasztott dolgokat nem szokték javasolni pont azért mert puffasztott, de én fogytam már attól is.
További ajánlott fórumok:
- Moziba megyek, mit ropizzak, nyammogjak a film alatt, ha diétazom?
- Miért nem fogyok? Diétázom, sportolok és nincs eredmény.
- Fogyni szeretnék 18-20 kg-ot! A ZUMBA segíthet nekem ebben? Természetesen diétázom is.
- Abonett kenyér
- Abonett vs kenyér
- South Beach diéta első szakaszában Abonett kenyeret sem lehet enni?