Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Avokádós padlizsánkrém recept

Avokádós padlizsánkrém recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Avokádós padlizsánkrém hozzávalói:
4 szem érett padlizsán
2 érett avokádó
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 csokor friss petrezselyem
5-6 friss bazsalikomlevél

bors

4 szem paradicsom1 lilahagymakenyér


Az Avokádós padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánokat gyakran forgatva megsütjük. Nem baj, ha füstös (persze ne égessük szénné) meg kicsit megég, ez csak jót tesz az ízének :) Ha kész vagyunk, a padlizsánok húsát kikaparjuk, és a keverőpohárba tesszük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, majd a padlizsánhoz adjuk. A hagymát, a petrezselymleveleket és a fokhagymát beledobjuk a keverőpohárba, hozzáadjuk a vajat, a bazsalikomlevelet, sót, borsot, majd botmixerrel pürésítjük. Az így kapott szendvicskrémet pirítós kenyérre kenjük, tányérra rendezzük, paradicsomkarikával és lilahagymával díszítjük. ISTENI!!! :)

Padlizsánok sütése:
Legjobb a szabadban :) nyáron a faszenes grillen a legegyszerűbb, amikor már vége a grillezésnek, de még izzik a parázs.

Konyhában:

A gáztűzhely rózsája fölé rátesszük a fém lángterelőt, arra alufóliát-arra a padlizsánt. Így ha ki is folyna a leve nem a tűzbe csepeg.

A kerámialapos tűzhely főzőfelületére (nekem ez van) alufóliát teszünk, ezen sütjük a padlizsánt.

Persze lehet simán tepsiben-sütőben, de így pont a padlizsánkrém jellegzetes, füstös íze fog hiányozni.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az avokádós padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook