Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkés tagine (tazsin) kuszkusszal recept

Csirkés tagine (tazsin) kuszkusszal recept

A Csirkés tagine (tazsin) kuszkusszal hozzávalói:
1000 gr csirkemell filé
2 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 gr datolya
100 gr aszalt sárgabarack
100 gr aszalt szilva
2 szál répa
1-2 konzerv darabolt paradicsom
1,5 Liter csirkehús alaplé1
2 tk cayenne bors, attól függően mennyire szeeted a csípőset
1 csapott ek paprika
2 tk őrölt koriander
2 tk kurkuma
1 tk gyömbér
1 ek (vagy 1 rúd) fahéj
2 ek méz
1 Csipet sáfrány

Oliva olaj
1 Csokor petrezselyem
150 gr egész mandula
1,5 bögre kuszkusz

(aki nem szereti az aszalt gyümölcsöket, kihagyhatja!)


A Csirkés tagine (tazsin) kuszkusszal elkészítési módja:
1.Keverd a száraz fűszereket össze. Vágd a hagymát és fokhagymát apróra. Szeleteld fel a répát.

2.Szárazon, serpenyőben vagy tepsiben pirítsd enyhén meg a mandulát majd közepes darabokra.

3.Vágd falatnyi darabokra a csirkét és több részletben, kevés olajon pirítsd minden darab összes oldalát hirtelen, nagy lángon, míg színt kap, majd szedd ki a húst egy tálra.

4.Ugyan ebben a serpenyőben a maradék olajon, közepes lángon párold üvegesre a hagymát.

5.Dobd rá a felaprított fokhagymát majd a fűszereket és pirítsd 2 percig.

6.Tedd az edénybe vissza a csirkét, rá a fűszerekre, rakd mellé a répát, majd öntsd fel az egészet paradicsommal és alaplével.
Lassú tűzön, gyöngyözve főzd 10-15 percig.

7.Add hozzá a mézet, és ha kell, sózd meg, majd lassú tűzön főzd legalább fél órát. Ha a leve nagyon besűrűsödne, adj hozzá még kevés vizet.

8.Amikor a csirke már nagyon puha, add hozzá az aszalt gyümölcsöket és főzd velük további 15 percig. Itt már az illatoktól kész leszel!

9. Végül öntsd bele a kuszkuszt. Takard le azonnal fedővel, és 3 percig ne is nyúlj hozzá, csak főzd kis lángon, majd zárd el az edény alatt a tüzet. Végül 4 perc múlva emeld le róla a fedőt, keverd át, add hozzá a darbolt mandula és a petrezselyemlevél felét.

10.Szórd a tagine tetejére a maradék mandulát és petrezselymet, azonnal tálalható!

Kész!


1.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2013. okt. 15. 11:07
A csirkés tagine (tazsin) kuszkusszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook