Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » AVIVA módszer fórum

AVIVA módszer (beszélgetés)

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯
824. Aviva.veszprem (válaszként erre: 805. - Bujamaja)
2010. szept. 12. 20:26

Kedves Bujamaja,

Azért mert mind a 18 gyakorlatot végezted és nem csak a meghozót, nem leszel állapotos, és ha nem élvezett a kilyukadt óvszerbe a barátod, kicsi az esélye, hogy terhes legyél, ráadásul még plussz hormont is adtál a szervezetednek.

Ha tornázol, azzal realizálod a hormon állapotod, ha veszel be mindemellett fogamzásgátlót, vagy esemény utáni tablátt ami még nagyobb hormon dózis, kegyetlenül károsítod a szervezeted, úgy kell ilyenkor tornázni, hogy heti kétszer a 18 gyak.,+mielőtt megjönne a mensid(mert ugye tudod, hogy kb mikor kell megjönnie) 5 nappal előtte csinálod minden nap 5 percig a pánik gyakorlatot, vagy a 7-es gyakorltaot, de úgy hogy erősen sarokra huppansz és az alhasi részt befeszíted elernyeszted...

823. Aviva.veszprem (válaszként erre: 813. - Kismorzsa)
2010. szept. 12. 20:19

Sziasztok, szívesen segítek, hogy helyesen végezzétek a gyakorlatokat, írjatok nyugodtan.

A férfiaknak külön gyakorlatsor van, mert nekik a spermium termelődés nem elől az alhasnál van, hanem inkább a herék mögött a farizom felé.

Ezáltal farizom gyakorlatok vannak nekik nagyrészt

822. Aviva.veszprem (válaszként erre: 814. - Manikácska)
2010. szept. 12. 20:16
Ha csak a pánikgyakorlatot vagy a 7-es gyakorlatot csinálod, meg fog jönni, garantáltan, kicsit melegíts be térdhúzással a gyakorlatok előtt aztán a 7es gyakorlat is elegendő, ez volt Aviva Steiner első gyakorlata a meghozó gyakorlat, a legjobb ha a 18-at végig tornázod
821. Aviva.veszprem (válaszként erre: 819. - Manikácska)
2010. szept. 12. 20:11
Szívesen segítek a gyakorlat elmagyarázásában, a gyakorlatot úgy kezded, hogy,nyújtott ülésben hátul tenyér támasszal helyezkedj el, húzd maga felé mindkét lábad és döntsd ki egyik oldalra majd a felülre eső lábad nyútsd ki előre, és pipáljon a lábfejed, aztán hátrahuzod ebben a pozícióban kicsit a csípődet majd oldalra kinyitod a lábad és vissza, 8 ilyen gyakorlat után ugyanígy kezded, majd oldalról még hátra is emeled, ott már spiccel a lábfej és a kezeddel a hajlított lábadnál támaszkorsz meg, végül visszahúzod előre.
820. Sariana
2010. szept. 12. 18:38
Sziasztok! Nekem sosem volt pontos, 28 napos ciklusom. 20 évesen az akkori nőgyogy. kiírt nekem fogamzásgátlót, mindenféle vizsgálat nélkül(!). Később hízni kezdtem, váltottam, még mindig híztam, abbahagytam. Ekkor 22 éves voltam. Nem jött meg 2-3 hónapra sem, csináltak UH-t, semmi baj, várjak. Vártam 8 (!) hónapot, lassan-lassan, pecsételő vérzés jelentkezett. Pár hónapig elvoltam így, majd megint semmi. Másik nőgyogy., megállapítja, hogy PCO-s a petefészkem (sok pici ciszta, tkp rendesen meg nem ért petesejtek), ezért nincs mens. Endokrinológia, kivizsgálás, hormonok pajzsmirigy, prolaktin, inzulin.... nincs eltérés a vérképben!! Javasolt mozgás, fogyás, életmódváltás. Akkor egyszer meghozták gyógyszerrel (Provera), azóta rendszeres volt 1,5 évig, igaz, sosem 28 napra, csak mondjuk 21-25 napokra. Most hosszabb kiránduláson voltunk, és kimaradt, két hetes késés a 28 naphoz képest. Az Avivával már ismerkedtem egy ideje, de másfél hete komolyan elkezdtem, heti kétszer, odafigyelve tornázni, leülni, melegedni utána. Tegnap előtt megjött, rendesen. Mivel babát is szeretnénk lassan, el fogok menni egy tanfolyamra is, hogy a max esélyt megadjam magamnak. Nem tudom, mostanság hogy állhatnak a hormonjaim, de érzem magamban az erőt, hogy meg kell próbálnom természetes úton rendezni a belső dolgokat. Én végigolvastam ezt a fórumot az elejétől, hosszú, de megéri, sok pozitív és hasznos infó van, tanácsok, tapasztalatok. Igyekszem majd írni időnként, beszámolni, és kiváncsi vagyok, a többieknek hogy megy! Szép estét mindenkinek!
2010. szept. 11. 15:47
Sajna van pár gyakorlat, amit nem igazán értek. A z ülés és a focis. Ma csináltam negyedszer a héten. Holnap reggel lesz az utolsó nap. Aztán várok.
2010. szept. 10. 10:32
Megint megjött:( most kezdem a 6. avivás hónapot. MOndjuk már legalább rendszeresen menstruálok, amióta avivázom, ennek is örülni kell...
817. kutykurutty3 (válaszként erre: 814. - Manikácska)
2010. szept. 9. 11:53
Az összes gyakorlatot csináld, csak úgy lesz jó. Mind a 18-at. Én pl babát szeretnék, nekem a meghozókat nem is szabad csinálni, és így is beállította a torna a menstruációmat 70-80 naposról átlag 32 naposra.
816. kutykurutty3 (válaszként erre: 813. - Kismorzsa)
2010. szept. 9. 11:51
SZia. A második kötetben vannak férfiaknak gyakorlatok, és az van beleírva, hogy kifejezetten a spermiumok életképességét növeli a torna.
815. kutykurutty3 (válaszként erre: 812. - Hapybox)
2010. szept. 9. 11:49

Szia. Én nem vagyok még az a nagy rutinos, de a következőt gondolom a tapasztalataim alapján: kezdd el minél hamarabb, szerintem akkor nem fog késni. EZ csak tipp, nem biztos, hogy így lesz, de ha most beindítod a vérkeringést, lehet, hogy nem fog késni.

Tapasztalataim szerint az Aviva nem így működik, hogy te szeretnél mondjuk pont 29 napos ciklust, vagy épp 27-et stb. Ez annyiból áll, hogy csinálod a gyakorlatokat és be fog állni arra a szintre, amit a szervezeted diktál, és ami a legfőbb, kiszámítható lesz. Vannak bizonyos helyzetek, amikor a pánikgyakorlat meghozza a menzeszt, de alapvetően csúszkálgatni a ciklussal nem igazán lehet.

A lényeg, hogy elejétől a végéig kell csinálni a 18-at.

2010. szept. 9. 08:40

Sziasztok!

Én pár napja kezdtem avivázni. A menstruációm nagyon vacakol, ezen szeretnék változtatni. Utoljára két hónapja jött meg. Valakinek van tapasztalata a meghozó gyakorlatokkal kapcsolatban?

2010. szept. 7. 17:54

Sziasztok!

A páromnak kevés életképes spermája van és már nagyon szeretnénk babát. Szerintetek erre segítség lehet az AVIVA torna? Ha igen, akkor melyik gyakorlatokat ajánlják férfiaknak?

812. hapybox
2010. szept. 7. 13:01

Kedves Fórumozók!

Nagy örömömre szolgál, hogy rátaláltam az Aviva módszerre, könyvre és a fórumra, mert úgy gondolom, hogy segítségemre lehet a közeljövőben.

Röviden vázolnám a helyzetemet:

Szeptember 17-én elutazunk a párommal nyaralni, viszont a ciklusom 15-re várható, de sajnos mindig késik 1-2 napot. Így biztos vagyok benne, hogy az egész nyaralásom alatt számítanom kell rá. Abban bízom, hogy a módszer alkalmazásával sikerül előrehozni a ciklusomat és kicsit talán lerövidíteni is.

Sajnos útközben felmerült pár kérdésem, amire remélem választ tudtok adni;

1., ha szeretném előrébbhozni a ciklusomat mondjuk 11-re akkor mennyi idővel előtte kezdjem el a gyakorlatokat? És pontosan melyik gyakorlatokat kell megcsinálnom, milyen hosszan?

2., a lerövidítéshez is ugyanezek a kérdéseim

Előre is nagyon köszönöm a gyors segítségséget!

2010. szept. 5. 14:45

Valaki eltudná küldeni a linket ahonnan letölthetem a tornát vagy esetleg meg van valakinek beskennelve a könyv?

Köszönöm

810. SzabóTilda83 (válaszként erre: 802. - Nita081)
2010. szept. 4. 16:51

Tudnál nekem abban segíteni,hogy hol tölthetném le a gyakorlatokat?

Köszönöm!I.

2010. szept. 4. 07:01
én is nagyon remélem,mert most kezdtem a fősulit és egy gyerek nem hiányzik éppen.gondolom gondolom attól is függ hogy mikor jőn meg,hogy a ciklusom melyik napján vettem be a tabit..az előző eseményutáni miatt meg nem tudom ,mert őssze kavarta..de így hogy aktus után 27órával bevettem sehogy nem lehetek terhes,főleg hogy max csak előváladék jutott be..
808. kutykurutty3 (válaszként erre: 807. - Bujamaja)
2010. szept. 4. 06:28
Hát remélem úgy lesz, ahogy szeretnéd.
2010. szept. 3. 21:35
igen értem,de mivel aviva tornát csináltam az aktus napján,gondoltam itt tőbbet tudtok róla,mivel nekem csak a kőnyv van meg..úgy tudom,hogy csak akkor hozza meg a vérzést ha szabályos a ciklusod...nem pedig a tabletta utáni vérzést hozná meg hanem a szabályosat,a természetest..a baj az,hogy az elejétől elkezdtem csinálni,a 10.gyakorlatig jutottam,mikor láttam hogy csak 1-2gyakorlat meghozó..de utána csak pánik gyakorlatot csináltam..nem jőtt meg attól a vérzésem,meg másnap be is vettem az esemény utánit..most attól a tablettától várom a vérzést..ennél meg nem hiszem hogy segítene a torna..
806. kutykurutty3 (válaszként erre: 805. - Bujamaja)
2010. szept. 3. 21:18

Nézd, ez itt alapvetően az Aviva módszer fóruma. Ha gyógyszereznél, akkor lehet másik helyen tuti többet tudnak segíteni, mint azok, akik épp próbálnak teherbe esni. Én javasoltam Líviát megkérdezni, mert mi nem is csinálhatjuk a gyakorlatokat, amiket mondtam, úgy értem, mi, akik babát szeretnének (ahogy olvasgattam többségében babát szeretnének itt).Egyébként a meghozó és pánik gyakorlatok egyáltalán nem a teherbeesést segítik, mint ahogy a nevük is mondja. Ezek gyakori, huzamos ismétlése pár napon belül meghozza a vérzést.

Szerintem ennyi 72 órástól tuti nem vagy terhes.

2010. szept. 3. 19:52

sziasztok

pár nappal ezelőtt írtam ide. . végül vettem be eseményutánit, amikor kiszakadt a gumi[de nem élvezett bele a barátom]. .

aktus után27órával vettem be. . amikor az eset tőrtént aznap csináltam aviva tornát[ami megtermékenyülést is segíti], bár jobbára meghozó gyakorlatokat. . szerintetek lehetek így terhes?mert nem jőtt meg még a vérzés a tabitól[bár előtte 3héttel is vettem be egy eseményutánit sajnos és azt sem tudom így mikor lehetett peteérésem]pedig már 4napja bevettem. az orvos szerint 2héten belül meg kell jőnnie, mert ha nem akkor baj van. . . szerintetek így is lehet baj?

804. Nita081 (válaszként erre: 799. - Ilimilike)
2010. aug. 30. 11:32
köszönöm :-))
803. kutykurutty3 (válaszként erre: 798. - Bujamaja)
2010. aug. 30. 11:26
Azt hiszem nem szabad ilyen gyorsan bevenni még egyet, de ebben a témakörben nem vagyok túl jó. Szerintem ilyenkor nem fog pontosan megjönni, hatalmas adag hormont vettél be...:( De ha két hete megjött, most nem hiszem, hogy várnod kellene. A tornát meg lehet naponta (mármint a pánikgyakorlatot) kellene csinálni, de mondom, én felhívnám Líviát, vagy a nőgyógyászt, mert fogamzásgátlásra én még nem használtam a tornát.
802. Nita081 (válaszként erre: 800. - Kutykurutty3)
2010. aug. 30. 10:20
Heti két alkalommal és ha jól emlékeszem a két hónapi torna után sikerült.
801. kutykurutty3 (válaszként erre: 797. - Nita081)
2010. aug. 30. 08:50
Azt akartam írni, hogy de jó már neked is, csak a jó kimaradt:)
800. kutykurutty3 (válaszként erre: 797. - Nita081)
2010. aug. 30. 08:50
Hűű, de már neked is:) Gratulálok, és ügyes vagy. Ez mit jelent, hogy hány hónapig tornáztál mire sikerült a baba? Vagy ez volt 2-3 hónap?
799. ilimilike (válaszként erre: 797. - Nita081)
2010. aug. 30. 08:36

Grtatulálok neked!

Én még csak most találtam rá erre a tornára, hasonló gondokkal küzdök és "hormonmentes" babát szeretnénk.

A te példád is mutatja érdemes tornázni!

Boldog babavárást és babázást !

Üdv!

2010. aug. 30. 07:37
szerintetek mi lenne a hatása ha egy hónapban kétszer vennék be esemény utánit?????mert nem igen akar megjőnni e menzeszem pedig tegnap tornáztam..akkor ezek szerint bekavart a múltkori eseményuátni és nem a ciklusom 28.napján voltam..az elsőtől nem érzek változást, csak vérzés jőtt emg 2hete tőle, és most nem jőn meg, vagy nem lehetne hogy amit kiváltottam hüvelygyűrűt azt a második eseményutáni által kiváltott vérzéskor helyezném fel??????
797. Nita081
2010. aug. 30. 07:01

Sziasztok!

Már rég írtam ide, de meg szerettem volna várni a 12. hetet, hogy közöljem veletek, az aviva hatásra kisbabát várok!

:))))))))))

Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Én heti kétszer végeztem. (Hormonális problémák, rendszertelen menstruáció, nem volt peteérés stb.)

Holnap leszek 13 hetes kismama, és nagyon boldog vagyok. Az aviva tényleg egy olyan módszer, amellyel tudunk segíteni saját gyógyulásunkban, hormonális beavatkozás nélkül, nekem segített úgy érezem ennek a hatására sikerült a mi kis Csodánk:-)

Kitartás, nekem kb. 2-3 hónap mire elkezdtem gyógyulni.

2010. aug. 29. 21:06
már megtaláltam kőszi,időkőzben el is végeztem,bár nem tudom hogy a szorításokat jól csináltam e..ugy mint ha kakilnék:P:P,szorítottam az alhasam..a ciklusom 28.napja annak is az estélye..szerinted megjőn?akkor is hatásos szerinted ha a ciklusom kőzepén volt esemény utánitól vérzés ??kőszi..egyébként a 2,3,5,7es gyakorlatok hozzák meg a menzeszt:D
795. kutykurutty3 (válaszként erre: 794. - Bujamaja)
2010. aug. 29. 20:35
Van benne azt hiszem egy pánikgyakorlat. Hú, ebben nem vagyok gyakorlott, mert én ezekkel nem foglalkoztam, mivel én elejétől fogva babáért tornázom. Szerintem hívd fel Líviát, vagy írj neki, segítőkész mindig, és ő megmondja a tutit. Avivamodszer.hu oldalon megtalálod az elérhetőségét.
❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook