Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Autó adás-vétel káosz, avagy most mi a csudát csináljak... fórum

Autó adás-vétel káosz, avagy most mi a csudát csináljak... (beszélgetős fórum)

16. Canya
2015. aug. 17. 07:29
Szerintem vétel helyett ma már egyszerűbb és kockázatmentesebb az autóbérlés. Én itt kötöttem tartós bérleti szerződést és nagyon jól működik a dolog: [link]
2012. okt. 31. 15:47

nah, Jogi fórum:

(talán nem érthető iagazán, nekem van adásvételim :(


A sok utánjárás helyett inkább meg kellett volna csinálni az írásbeli adásvételi szerződést. Az igaz, hogy az ingó (gépjármű) adásvételi szerződés szóban is érvényes, azonban a gépjármű okmányirodai regisztrációja kizárólag irásbeli szerződésen alapulhat. Az írásbeliség ugyan nem kötelező azonban mégis szükséges. Ez van!

14. Füge 67 (válaszként erre: 10. - Zsoka1984)
2012. okt. 31. 15:38

Szia Zsóka!

Nincs értelme papírt kérni az okmányirodától...ha hiszed, ha nem, az okmányiroda jelentette az APEH-nak , hogy nem írattam át...az APEH többek közt az okmányiroda "behajtója" is.

Soron kívül, szó szerint a titkárnőn átgázolva beszéltem az okmányiroda vezetőjével...passzolta a helyzetet

13. zsoka1984 (válaszként erre: 12. - Regin_a)
2012. okt. 31. 14:51
Elsőnek nem lett lejelentve ez tény viszont miután kifizettem 3 évet és megtettem a következő évre újra kiküldték. Ugye márc. előtt valahogy küldték és én ezután tudtam meg a kényszer átírást. amit ők nem mondtak el így még valamennyit fizettünk azt hiszem az első fél évet, de nem biztos.
12. Regin_a (válaszként erre: 10. - Zsoka1984)
2012. okt. 31. 12:47

Ha lejelentetted az eladást az okmányirodában, nem kellett volna sulyadót fizetni

Jelentetted?

11. Regin_a (válaszként erre: 8. - B3edc666c5)
2012. okt. 31. 12:46

Nyomultam ott is, nem egy hónap

Ugyanúgy kap időben választ mint itt, csak szakszerűbbet

10. zsoka1984 (válaszként erre: 1. - Füge 67)
2012. okt. 31. 09:06

Szia!

Én is lejátszottam már egy-két meccset a hivatallal egyszer súlyadó miatt máskor építésibírság ügyében. A lényeg, hogy annyira szemetek és hülyék a hivatalokban az emberek, hogy az már elképeztő. Súlyadó ügyben még én vesztettem ,kifizettem 3 évi adót, pedig már nem volt a kocsi a tulajdonunkban és ezt bizonyítani is tudtam. Annyi szerencsénk volt, hogy egy ismerősünk elmondta, hogy volt már hasonló cipőben és a kényszer átírás a megoldás. Egyébként még ma si fizetnénk, mert a hivtalban ezt nem árulták el.

Az építésügyi bírság 1,6 millió helyett 160 ezer lett rengeteg utánna járás után a törvény szerint.

Én a helyedben kérnék egy hivatalos papírt, hogy ők nem hajlandók átírni és azt bemutatnám az apehnak vagy a bírónőtöl, mert másképp nem megy. így hogy mindenki mond valamit és kész nálunk a főépítész egyből áttelefonált a müszaki osztályra hogy elvannak varázsolva. Ha nem hajlandó a hivatal kiadni a papírt panaszt kell tenni a jegyzőnél vagy a polgármesternél és így tovább. Mostmár van kormányhivatal vannak nekik is feletteseik, van már járás is vagy mi. Menni kell és nem megállni és határozottan a törvény az törvény, ha nem ért hozzá hívjon fel egy okosabbat. Szóval nekünk ez így ment 1 évig és megérte.

9. Füge 67 (válaszként erre: 8. - B3edc666c5)
2012. okt. 30. 17:44
Köszönöm! Írok neki is...
8. b3edc666c5 (válaszként erre: 7. - Füge 67)
2012. okt. 30. 17:18

Döbbenetes :(

A jogiforumon van,hogy 1 hónap is míg válaszolnak,írj a csaladinet.hu-ra Dr.Knáb Gabriellának, 1-2 napon belül válaszolni szokott.Délelőtt célszerűbb,mert hamar betelik a napi kérdéslimit. Sok szerencsét!!!

7. Füge 67 (válaszként erre: 6. - Regin_a)
2012. okt. 30. 15:52

Írtam a jogi fórumra is...hátha

Köszönöm :D

6. Regin_a (válaszként erre: 5. - Füge 67)
2012. okt. 30. 15:32

Szerintem nem fogsz semmi büntetést fizetni

Te megtettél mindent, majd a hivatalok elintézik egymásközt

Ha valami felszólitás következtében végrehajtásra kerülne a sor, figyeljél és már a birósági felszólitásnak is mondjál ellent tértivevényes IRÁSBAN

Talán jobb tanácsokat kapsz,ügyvédek is adnak tanácsot itt


[link]


Vívtam párszor a hivatalokkal eredményesen

2012. okt. 30. 15:14

épp az imént válaszoltam a hivatalnak, remélem csak annyira sértő amennyire annak szántam:


Tisztelt Ügyintéző!


Megkaptam válaszukat. Finoman szólva is enyhén megomlottam, aztán rájöttem, pusztán csak nem kérték le az erre az ügyre vonatkozó iratokat...arra a kevéskére próbálnak válaszolni ami az én birtokomban van.

Azt írják az adásvételi szerződésem formailag-alakilag nem megfelelő...ezért nem tartják azt bizonyító erejűnek. Hát ezt egy rendőrségi határozattal szemben kimondani bátor dolog. Ha belenéztek volna az okmányiroda birtokában lévő iratokba, pl. rendőrségi határozatba, akkor teljesebb képet kaphattak volna és talán érdemi választ is tudtak volna adni.Marad az ördögi kör_ az autót nem írathatom át, viszont rendszeresen bírságolnak mert "elmulasztom "az átírást. Ezt nevezem biztos bevételnek.

Természetesen nem hagyom annyiban az ügyet, nem is hagyhatom.

4. Füge 67 (válaszként erre: 3. - Regin_a)
2012. okt. 30. 15:10
áh , már évek óta ez megy...ez a műsor azonban nem rossz ötlet...rákeresek
3. Regin_a (válaszként erre: 1. - Füge 67)
2012. okt. 30. 15:05

Magyarország, így szeretlek!


Azért az okmányiroda majd elintézi a hivatalos felszólitásra, ott nem tud mellébeszélni, nyugi


Van még EmberiJogok Biztosa és valamely tv-ben

, tán a HírTv, a Panaszkönyv műsor

2012. okt. 30. 14:58

pfff atyavilág, részvétem :(


(bocsánat, segíteni nem tudok, de ez szörnyű, ez Magyarország)

2012. okt. 30. 14:53

Sziasztok!

Azzal a nem titkolt reménnyel írok ide, hogy akad köztetek aki tud egy kis útmutatást adni...

A történet a következő:

2009 aug.30-án vettem egy személygépkocsit egy érdi autókereskedéstől.Leműszakiztattam, eredetvizsga stb. ami kell, aztán irány az okmányiroda-átíratás..gondoltam én. Közölték velem, hogy ezt az autót nem lehet átíratni, mert nem ez a kft a tulajdonosa. Rohangálás, levelezés, végül rendőrségi eljárás. Másfél év után sikerült kinyomozni, hogy bűncselekmény nem történt, a 2 kft szóban megegyezett, hogy az egyik( akitől én vásároltam) eladja a másik kft. autóját.Mindkét Kft elismerte , hogy a gépjármű az én tulajdonom. Okmányirodába vissza, gondoltam innentől sima ügy. Okmányiroda közölte, hogy szó sem lehet átíratásról, mert nem tudom igazolni az autó múltját..ki vagyok én, hatóság, hogy a fenébe igazoljam én az autó tulajdonosi lánculatát? Irány a bíróság..fogadónap, bírónő nézi az iratokat, aztán közli velem , hogy nincs kit perelni, a magyar jog elismeri a szóbeli megállapodást, az autó az enyém, menjek nyugodtan átíratni. Hát mentem, ahol közölték velem, hogy az autó fenti okokból nem átíratható. Közben, mert az élet szép: jött a levél az adóhatóságtól, bírság mert elmúlasztottam a gépjármű átíratását!!!Irány az apeh...kérik szépen az összes iratot, köztük az okmányiroda által többször kiadott határozatát, mely szerint a gépjármű nem átíratható + egy írásbeli kérelmet, naná, hogy meg is kapták. Jött a válasz : a bírság jogos! az autó minden kétséget kizáróan az enyém, és bizony elmúlasztottam átíratni a kocsit, ja! és kérnek szépen 5.000 Ft-ot mert illetékköteles a kérelmem!

Közben többször járva az apeh-nál az ügyintéző hölgy elmeséli, hogy a 47.000 ft vagyonszerzési illetéket valamelyik kft. kifizette helyettem...ez nagyon kedves, köszönöm! Két napra rá újabb leveél az apeh-től: kérik a 47.000 ft-ot + a bírságot mert elmúlasztottam átíratni a kocsit.Ezt játszuk 2009-óta. Most végső elkeseredésemben írtam a közigazgatási hivatalnak. Jött a válasz az imént...megomlottam!

A rendőrség, az apeh, a bíróság, az eladó és az én állításommal ellentétben, adásvételi szerződés ellenére nem látják bizonyítva, hogy az autó az enyém, de a helyzet tisztázására felszólították azt az okmányirodát, amelyik eddig sem tudott mit csinálni.

K.O.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook