Au pair munka? (beszélgetés)
OK, most nem szeretnék egyesével válaszolni, hanem csak annyit, hogy nekem az ütötte meg a "fülemet", (vagyis szememet :D) hogy te, Szil, azt írtad, hogy Amerikában nem fizetnek jól, stb. Mi van, ha valaki utána sem néz, hanem elhiszi azt, amit itt írtál, és letesz róla? Akkor legközelebb úgy írd pl, hogy "én úgy tudom, hogy..." és a végére, hogy "de azért nézz utána...", vagy valami ilyesmi, nem kész tényként leírni, amikor saját bevallásod szerint sem vagy otthon a témában.
Még annyit, hogy fura, hogy te vagy az, aki mindig lehurrogja az au pair munkát, közben meg enélkül nem hiszem, hogy eljutottál volna ezekre a helyekre... Kell, hogy az ember felkészüljön a legrosszabbra is, de nem hiszem, hogy csak a negatív dolgokat kellene folyton erőltetni.
Sziasztok!
Már családdal, barátokkal átbeszéltük a helyzetem, de gondoltam tanácsot kérek tőletek is, au pair-ektől :D
A történetem a következő:
Tavaly júliusba jöttem ki egy családhoz, faluban laknak, vasárnap nincs is busz, ok eddig ezt túléltem, de most lenne végre lehetőségem Londonba költözni egy másik családhoz. A mostanival sincs különösebb bajom, a gyerekek aranyosak, a szülők se dolgoztatnak annyira, csak ugye unalmasak a napjaim...
Tegnap bejelentették, hogy a következő au pairjük július 9-én akar jönni, szóval azelőtti napon kell elmennem, a helyzet az, hogy engem meg se kérdeztek, hogy tervezem az egész költözködési procedúrát... Már február óta menni akarok, de eddig nem volt londoni család, most hogy van, minden kétszer annyira bonyolult lett. Amúgy a családhoz április utolsó hétvégéjén kéne költözni.
Szerintetek maradjak júliusig, vagy költözzek el?
Hát arra nem, de sokszor nem fogok elmenni szétnézni nehogy elcsábuljak. :)
Neked is össze fog jönni majd meglátod kitartó legyél és akkor minden sima lesz. :)
Úgy látom kicsit elharapósodott itt a hangulat.
Véleményem szerint aki au-apir munkát vállal és megcsinálja nem kell leszólni, mert ezzel csak magát segíti előre. És vannak igazán jó családok. Persze ez az én véleményem.
Hát igen...
A magyarok többsége külföldön se segít. Tényleg, mit várjunk külföldi magyaroktól, ha itthon is ilyen a helyzet?
Ez a gond..
Én is csak azt mondani, mint Szilvana.
Akinek van egy célja, az megvalósítja tűzön-vízen át. Lehet annak kis ezer hátránya, ha az illető nem enged és azt szeretné. És ha már azt akarja, akkor miért ne próbálhatná meg? Pénz ide vagy oda..
Na, mind1.
Egyébként átgondoltam és lehet csak 2 év múlva megyek ki, akkor már 20 éves leszek.
Unokatesóm Angliában volt kint fél évig és a szomszédban épp egy srác volt Au Pair.
Szóval már megnyugodtam és még egyszer köszi a többieknek a bátorítást. :D
Mindenkinek sok sikert!
Mielőtt nem létező dolgokat írsz, olvass utána, hogy mik a juttatások, és lehetőségek annak aki Amerikába akar menni au pairnek.
Téves infókkal ne vezessük már félre a többieket.
igen, mindenki saját maga dönti el, hogy Angliába, Amerikába vagy máshova akar menni, mindegyik nagy döntés, és át kell gondolni, hogy kinek milyen szempont más... nem vagyunk egyformák...
Ha valaki segítséget akar kérni, hogy Amerikába mik a lehetőségek, mi elmondjuk...nem kell egyből letámadni, hogy oda ne menjen mert bunkók.. máshol is vannak olyan családok...
Szerencsére eddig 1 blog kivételével, csak jókat olvastam... persze mindenhol előfordulnak kisebb viták, meg hogy hisztizik a gyerek... ezt meg kell tanulni kezelni :)
Na ebből elég.
Ez a fórum azért jött létre, hogy segítsük egymást, nem pedig leszóljuk. A választás szabadsága mindenkinek megadatik, és tartsuk már tiszteletben a preferenciákat. Ha valaki Bangladesbe akar menni vécét pucolni, nem kell leszólni, inkább ajánljunk neki egy jó WC-kefét!
De most komolyan. Ne haragudj szil24, de azt hiszem a magyar mentalitást még nem sikerült levetkőznöd.
Csajok!! Hajrá!! Úgy is lutri az egész!!!! Csak legyen minél közelebb az álmaitokhoz!!!!!
En is gondoltam mar az amerikai au pairkdesre..sot ahanyszor elkezdtek amerikai au pair blogokat olvasni, mar most indulnek. Csak annyi tart vissza, h most nagyon jo a csalad, es nekem ez akarom, hogy legyen az utolso "emlekem" az aupairkedesrol.
Mennek Amerikaba aupairnek, mert "legkonnyebb" modja a vilaglatasnak...de na...meg 1 ev au pairseg..nekem egyszeruen nem megy! xD
Ő azt mondta, hogy Angliába akar menni...
de nem kell elítélni az amerikai családokat sem, minden család más... ez tényleg nem ország (vagy állam függő), hanem inkább a családokon múlik...
ez a bukkanó...előre nem lehet tudni, hogy milyen a család... de legalább lehet váltani...
Szerintem nem kell itt összeveszni, mindenki menjen ahova akar, úgy is mindenki a saját bőrén kell, hogy megtanuljon mindent, meg azon is fog. :)
Mellesleg én is követek au pair blogokat Amerikából, az egyik épp most készül családot váltani, mert még abba is beleszólnak, hogy mennyit egyen és a netet is neki kell külön fizetnie meg ilyenek...a lényeg, hogy nem országfüggő az, hogy az ember hova kerül és jól érzi-e magát, ez az egész emberfüggő. Mint minden a mai világban, lehetsz bárhol, ha jó a társaság, jól fogod magad érezni.
Még egy érdekes dolog. Biztos van ilyen is, nem azt mondom, de én még soha nem hallottam olyat, hogy valaki hazamenekült volna Amerikából, mert nem érezte jól magát, ellenben máshonnan már nem is egy ilyen történetet hallhattunk.
Ja, és milyen százezrek? Úgy gondolom, ha Európába készül valaki, akkor is kell némi útravaló, és itt most nem Európáról van szó, hanem konkrétan egy másik földrészről. Még szép, hogy többe kerül oda kijutni, és ott tölteni egy évet, továbbá pont fordítva van, az USA-ba érdemesebb au pairnek menni, mert nem könnyű ott letelepedni, meg kijutni egyáltalán, viszont Angliába akár még egy hétvégére is kiutazhat az ember, vagy akármelyik európai országba.
Nem értem, azért mert te nem jutottál oda ki, akkor más se? Vagy mi van?
Figyelj, ugye tudsz olvasni?
Hol írtam én valaha is azt, hogy Anglia "ócska"?
Én is oda készülnék egyébként. De nagyon idegesítő, hogy hogy leszólod az Amerikában való au pairkedést.
Én arra céloztam, hogy Angliáról, meg pl Németországról már hallottam, hogy wc-t kellett pucolni napi szinten, és nem is egyet, de Amerikából még egyszer sem! Már ezerszer leírtam, hogy ott, tudod szabályok vannak, amiket a családnak is be kell tartani, mert havi találkozók vannak a community counsellor-ral is pl, és neki bármikor szólhatsz, ha valami nem stimmel, de egy au pair world-ön talált családnál kinek szólnál? Kihez tudnál fordulni segítségért? Itt most nem az au apir world ellen vagyok, mert én is oda regisztrálnék majd, de az USA kicsit (nagyon) máshogy működik...
Akkor már feljebb ment azóta ez is. :)
Én is a crew-t néztem, csak én még régebben.
Nem, én régebben szerettem volna, akkoriban jártam ennek utána, de változtak a dolgok. Bár még most is mehetnék. :)
én úgy tudom, hogy tanulmányokat 500$ig fizeti a család...
bár én crew. hu -t néztem
és igen, van programdíj, de ez a repjegy nagy részét + biztosításokat fedezi + ha kimész 4 napos orientáción kell részt venned, amit luxus szállóban tartanak kb, és a programdíj ezt a 4 napos orientációt is tartalmazza...
Az jó, ha a központ környékén leszel, nem fog annyi pénz elmenni a vonatjegyre. :)
Akkor ez már tuti? :)
Én nem tudom még, majd ha regisztrálok, akkor nagyvárost jelölök be, mert nem szeretnék vidéken lenni. Most is ott élek, és elég már. :) Szerintem legkésőbb május környékére kiderülnek a dolgok, és akkor már többet fogok tudni. :) De ha az a hely nem jön össze, tuti Angliát célzom meg. :)
Biztos vannak kamu cégek, persze. De aki annyira félrevezethető, hogy egy ilyennek bedőljön, akkor mit is akarna Amerikában kezdeni. Úgy értem, az USA nem itt van, sokkal körültekintőbbnek kell lenni, ezért érdemes körülnézni, blogokat olvasni (elég sok amerikás au pair blog van) és ha lehet felvenni a kapcsolatot emberekkel.
Látod, bevallod magad is, hogy nem tudsz róla sokat, akkor miért adsz Amerikával kapcsolatban tanácsokat? Nem kéne...