Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

4609. mókus (: (válaszként erre: 4600. - Arrival)
2011. ápr. 12. 13:57
Köszönöm! Én is csak ennyit akartam kihozni ebből.
4608. mókus (: (válaszként erre: 4594. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 12. 13:54

OK, most nem szeretnék egyesével válaszolni, hanem csak annyit, hogy nekem az ütötte meg a "fülemet", (vagyis szememet :D) hogy te, Szil, azt írtad, hogy Amerikában nem fizetnek jól, stb. Mi van, ha valaki utána sem néz, hanem elhiszi azt, amit itt írtál, és letesz róla? Akkor legközelebb úgy írd pl, hogy "én úgy tudom, hogy..." és a végére, hogy "de azért nézz utána...", vagy valami ilyesmi, nem kész tényként leírni, amikor saját bevallásod szerint sem vagy otthon a témában.

Még annyit, hogy fura, hogy te vagy az, aki mindig lehurrogja az au pair munkát, közben meg enélkül nem hiszem, hogy eljutottál volna ezekre a helyekre... Kell, hogy az ember felkészüljön a legrosszabbra is, de nem hiszem, hogy csak a negatív dolgokat kellene folyton erőltetni.

4607. bogyoka9 (válaszként erre: 4603. - Ellenlande)
2011. ápr. 11. 23:31
Hát igazából ezt csak te magad tudod eldönteni. Ha nagyon unatkozol és inkább mennél akkor szerintem menj, ez a te életed, a saját boldogságodat tartsd szem előtt. Elég érdekes hogy csak így közölték mikor jön a következő lány...velem anyuka mindent megbeszélt, igaz még nem kezdte el keresni a következő lányt, de együtt megbeszéltük mikor akarok elmenni és hogy akkor kb majd júniusban kezd el keresni, majd szóljak neki h ne felejtse el meg minden:D meg persze megkért hogy majd hadd beszéljenek velem a jelöltek stb. Szerintem az idő amit itt töltünk túl értékes ahhoz, hogy úgy töltsük hogy nem is élvezzük. Tedd azt amire leginkább vágysz:)
4606. bogyoka9 (válaszként erre: 4598. - Szilvana85)
2011. ápr. 11. 23:24
végre egy normális hozzáállás:))
4605. bogyoka9
2011. ápr. 11. 23:01
Szerintem teljesen felesleges egymást marni. Mondjuk aki nem volt kint Amerikában pl az ne akarjon Amerikáról tanácsot adni, ennyi:) Egyik sem jobb vagy rosszabb, mindenki eldönti mit akar csinálni. Én most Angliában vagyok au pair, már 9 hónapja és majd csak augusztusban megyek haza. Imádom a hostcsaládom mert nagyon rendesek és úgy kezelnek mint egy családtagot. Ettől függetlenül nagyon sokat takarítok és abból a részéből nagyon elegem van. De, ez nem panaszkodás, én válaszottam ezt, és tudom hogy bármikor hazamehetnék. Nagyon szeretem a családot ezért fel se merült soha hogy elmennék. Itt megtetszett ez az egész dolog nagyon és úgy döntöttem hogy miután otthon befejeztem a sulit megint belevágok, viszont akkor már Amerikába. Egyrészt azért mert szeretnék egy másik országot felfedezni, viszont másrészt azért mert ahogy utánanéztem, nekem azok a feltételek kicsit jobban bejönnek. Csak ügynökséggel lehet menni, igaz hogy 450 eurót kell fizetni de csak ha megvan a család, mindezért cserébe: heti fizetés 195 dollár (én itt kicsit jobban keresek mint az átlag és ez annál jobb), évi 2 hét fizetett szabadság, 24 órában hívhatod az ügynökséget ha bármi baj van és van egy képviselő aki a közeledben lakik, rendszeres találkozó a képviselővel és a közelben lakó au pairekkel, 500 dollárig a család fizeti a tanulmányaid mivel valamit tanulnod kell a vízum miatt, plusz ha letöltöd az egy éved akkor kapsz bónuszt a végén, és mivel a vízum 13 hónapra szól tudsz egy hónapot utazgatni (nyilván nem fizetik az utazgatást, nevetséges maga a gondolat is, de aki egy év alatt nem tud erre ennyiből félretenni hát...) Nem azt mondom hogy fú ez a mennyország és ott minden tökéletes de míg pontosan tudom hogy itt Angliában nagyon sokan takarítónőek használják az au pairt, kintről ezt még sehonnan nem hallottam. Nekem ez speciel fontos szempont mert ha takarítani akarnék (amit nem akarok) akkor takarítónőnek mennék. Ennyi tudok róla elmondani mert nem voltam kint még én se, majd ha kimegyek akkor már el tudom mondani:D De könyörgöm aki nem volt kint és fogalma sincs az ne akarja megmagyarázni hogy mennyire szar. Nagyon szívesen küldök bárkinek linket hogy hol tud ennek az egésznek utánanézni.
4604. bogyoka9 (válaszként erre: 4567. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 11. 22:45
Amerikába csak ügynökséggel lehet menni, neked nem kell fizetned a repjegyet csak az ügynökségnek kell fizetned. Törvényben van meghatározva minden az au pairkedéssel kapcsolatban, a fizetés is mindenhol egyforma ami amúgy magasabb az átlag angolnál, plusz fizetett szabadságod is van.
2011. ápr. 11. 18:06

Sziasztok!

Már családdal, barátokkal átbeszéltük a helyzetem, de gondoltam tanácsot kérek tőletek is, au pair-ektől :D

A történetem a következő:

Tavaly júliusba jöttem ki egy családhoz, faluban laknak, vasárnap nincs is busz, ok eddig ezt túléltem, de most lenne végre lehetőségem Londonba költözni egy másik családhoz. A mostanival sincs különösebb bajom, a gyerekek aranyosak, a szülők se dolgoztatnak annyira, csak ugye unalmasak a napjaim...

Tegnap bejelentették, hogy a következő au pairjük július 9-én akar jönni, szóval azelőtti napon kell elmennem, a helyzet az, hogy engem meg se kérdeztek, hogy tervezem az egész költözködési procedúrát... Már február óta menni akarok, de eddig nem volt londoni család, most hogy van, minden kétszer annyira bonyolult lett. Amúgy a családhoz április utolsó hétvégéjén kéne költözni.

Szerintetek maradjak júliusig, vagy költözzek el?

4602. H.Judit (válaszként erre: 4582. - Mókus (:)
2011. ápr. 11. 16:08

Hát arra nem, de sokszor nem fogok elmenni szétnézni nehogy elcsábuljak. :)

Neked is össze fog jönni majd meglátod kitartó legyél és akkor minden sima lesz. :)

Úgy látom kicsit elharapósodott itt a hangulat.

Véleményem szerint aki au-apir munkát vállal és megcsinálja nem kell leszólni, mert ezzel csak magát segíti előre. És vannak igazán jó családok. Persze ez az én véleményem.

4601. Szabad
2011. ápr. 10. 18:56

Hát igen...

A magyarok többsége külföldön se segít. Tényleg, mit várjunk külföldi magyaroktól, ha itthon is ilyen a helyzet?

Ez a gond..

Én is csak azt mondani, mint Szilvana.

Akinek van egy célja, az megvalósítja tűzön-vízen át. Lehet annak kis ezer hátránya, ha az illető nem enged és azt szeretné. És ha már azt akarja, akkor miért ne próbálhatná meg? Pénz ide vagy oda..

Na, mind1.

Egyébként átgondoltam és lehet csak 2 év múlva megyek ki, akkor már 20 éves leszek.

Unokatesóm Angliában volt kint fél évig és a szomszédban épp egy srác volt Au Pair.

Szóval már megnyugodtam és még egyszer köszi a többieknek a bátorítást. :D

Mindenkinek sok sikert!

4600. arrival (válaszként erre: 4596. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 10. 17:15

Mielőtt nem létező dolgokat írsz, olvass utána, hogy mik a juttatások, és lehetőségek annak aki Amerikába akar menni au pairnek.

Téves infókkal ne vezessük már félre a többieket.

4599. dedori (válaszként erre: 4598. - Szilvana85)
2011. ápr. 10. 13:52

igen, mindenki saját maga dönti el, hogy Angliába, Amerikába vagy máshova akar menni, mindegyik nagy döntés, és át kell gondolni, hogy kinek milyen szempont más... nem vagyunk egyformák...

Ha valaki segítséget akar kérni, hogy Amerikába mik a lehetőségek, mi elmondjuk...nem kell egyből letámadni, hogy oda ne menjen mert bunkók.. máshol is vannak olyan családok...

Szerencsére eddig 1 blog kivételével, csak jókat olvastam... persze mindenhol előfordulnak kisebb viták, meg hogy hisztizik a gyerek... ezt meg kell tanulni kezelni :)

2011. ápr. 10. 13:25

Na ebből elég.

Ez a fórum azért jött létre, hogy segítsük egymást, nem pedig leszóljuk. A választás szabadsága mindenkinek megadatik, és tartsuk már tiszteletben a preferenciákat. Ha valaki Bangladesbe akar menni vécét pucolni, nem kell leszólni, inkább ajánljunk neki egy jó WC-kefét!

De most komolyan. Ne haragudj szil24, de azt hiszem a magyar mentalitást még nem sikerült levetkőznöd.

Csajok!! Hajrá!! Úgy is lutri az egész!!!! Csak legyen minél közelebb az álmaitokhoz!!!!!

2011. ápr. 9. 22:41

En is gondoltam mar az amerikai au pairkdesre..sot ahanyszor elkezdtek amerikai au pair blogokat olvasni, mar most indulnek. Csak annyi tart vissza, h most nagyon jo a csalad, es nekem ez akarom, hogy legyen az utolso "emlekem" az aupairkedesrol.

Mennek Amerikaba aupairnek, mert "legkonnyebb" modja a vilaglatasnak...de na...meg 1 ev au pairseg..nekem egyszeruen nem megy! xD

2011. ápr. 9. 19:59
A csalad akkor derul ki amikor ott vagy ugy is tok mindegy hogy Amerikaban mesz ugynoksegen keresztul vagy Angliaba.De talalkoztam mar rengeteg Amerikaival foleg a nyaralasomon es mondta az animacios srac a hotelben nekunk egy vacsoranal hogy gyulol tavaszal dolgozni amikor jonnek az Amerikaiak.En is lattam hogy viselkednek az angolok hozzajuk kepest jol nevelt uriemberek.A masik ott is kikerulhetsz egy farmra nem kis eselyel es akkor ugyan ugy meg vagy love autonelkul mint mondjuk Angliaban csak anyi kulonbsegel hogy akkor Amerikaban szenvedsz es onnan meg csak haza sem tudsz ugrani ha nem tetszik a dolog mert ugye az ember ha mar belefektette a penzet akkor vegig csinalja valahogy es ott 1evig kell ott lenned.En ezert gondolom hogy nincs ertelme bele olni enyi penzt es olcsobb utazgatni pl Europai orszagok kozott mint mondjuk Amerikaban utazgatni egy honapig mert az a havi $780 majdnem ugyan nyi mint amenyit itt europaban kap egy au pair atszamitva.Amugy nezz bele az Amerikai Supernanny cimu sorozatba megdobento hogy menyire nem foglalkoznak a sajat gyerekeikel es a gyerekek le kocsogozik meg le idiotazak a szuleiket meg rugdosnak,csipnek ,harapnak. Es ezek nagyon is atlagos Amerika csaladok.
4595. dedori (válaszként erre: 4594. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 9. 19:35

Ő azt mondta, hogy Angliába akar menni...

de nem kell elítélni az amerikai családokat sem, minden család más... ez tényleg nem ország (vagy állam függő), hanem inkább a családokon múlik...

ez a bukkanó...előre nem lehet tudni, hogy milyen a család... de legalább lehet váltani...

4594. 7d52a58eee (válaszként erre: 4591. - Mókus (:)
2011. ápr. 9. 19:24
Eljutottam mar par helyre koszi az erdeklodest 2honapja jottem vissza a Carib szigetekrol es szeptemberben megyek vissza valamint nyaron Dubaiba es korbe jartam mar fel europat szoval ha anyira akarnek akkor eltudnak menni akar holnap csak engem nem erdekel mert parom ott elt par honapot nyari taborban gyerekeket tanitott es mondta hogy milyen idiotak voltak a gyerekek es nem szeretett ott lenni egyaltalan csak nem rohant haza pont azert mert nem akarta hogy amit belefektetet penzt az eluszon azzal hogy haza jon 1honap utan es pedig o angol es meg is sok volt neki az amerikaiak viselkedese.. De hat ha ilyen tapasztalt vagy es enyire tudod hogy milyen Amerikaban az elet akkor sok sikert neked es legyen szerencsed.
2011. ápr. 9. 18:45

Szerintem nem kell itt összeveszni, mindenki menjen ahova akar, úgy is mindenki a saját bőrén kell, hogy megtanuljon mindent, meg azon is fog. :)

Mellesleg én is követek au pair blogokat Amerikából, az egyik épp most készül családot váltani, mert még abba is beleszólnak, hogy mennyit egyen és a netet is neki kell külön fizetnie meg ilyenek...a lényeg, hogy nem országfüggő az, hogy az ember hova kerül és jól érzi-e magát, ez az egész emberfüggő. Mint minden a mai világban, lehetsz bárhol, ha jó a társaság, jól fogod magad érezni.

4592. mókus (: (válaszként erre: 4590. - Dedori)
2011. ápr. 9. 17:09
Látod, hiába magyarázom neki...
4591. mókus (:
2011. ápr. 9. 17:08

Még egy érdekes dolog. Biztos van ilyen is, nem azt mondom, de én még soha nem hallottam olyat, hogy valaki hazamenekült volna Amerikából, mert nem érezte jól magát, ellenben máshonnan már nem is egy ilyen történetet hallhattunk.

Ja, és milyen százezrek? Úgy gondolom, ha Európába készül valaki, akkor is kell némi útravaló, és itt most nem Európáról van szó, hanem konkrétan egy másik földrészről. Még szép, hogy többe kerül oda kijutni, és ott tölteni egy évet, továbbá pont fordítva van, az USA-ba érdemesebb au pairnek menni, mert nem könnyű ott letelepedni, meg kijutni egyáltalán, viszont Angliába akár még egy hétvégére is kiutazhat az ember, vagy akármelyik európai országba.

Nem értem, azért mert te nem jutottál oda ki, akkor más se? Vagy mi van?

4590. dedori (válaszként erre: 4589. - Mókus (:)
2011. ápr. 9. 17:06
ez így van, a gyerekek szobáján kívül más házimunka nem kötelesség... ill pl vasalás, ruhahajtogatás... (ami a gyerekeké...)
4589. mókus (: (válaszként erre: 4587. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 9. 17:00

Figyelj, ugye tudsz olvasni?

Hol írtam én valaha is azt, hogy Anglia "ócska"?

Én is oda készülnék egyébként. De nagyon idegesítő, hogy hogy leszólod az Amerikában való au pairkedést.

Én arra céloztam, hogy Angliáról, meg pl Németországról már hallottam, hogy wc-t kellett pucolni napi szinten, és nem is egyet, de Amerikából még egyszer sem! Már ezerszer leírtam, hogy ott, tudod szabályok vannak, amiket a családnak is be kell tartani, mert havi találkozók vannak a community counsellor-ral is pl, és neki bármikor szólhatsz, ha valami nem stimmel, de egy au pair world-ön talált családnál kinek szólnál? Kihez tudnál fordulni segítségért? Itt most nem az au apir world ellen vagyok, mert én is oda regisztrálnék majd, de az USA kicsit (nagyon) máshogy működik...

4588. mókus (: (válaszként erre: 4583. - Dedori)
2011. ápr. 9. 16:55

Akkor már feljebb ment azóta ez is. :)

Én is a crew-t néztem, csak én még régebben.

Nem, én régebben szerettem volna, akkoriban jártam ennek utána, de változtak a dolgok. Bár még most is mehetnék. :)

4587. 7d52a58eee (válaszként erre: 4580. - Mókus (:)
2011. ápr. 9. 16:14
Legyen igazad.Aki megteheti az menjen Amerikaba dolgozni es fizessen ki szazezreket mert ugye egy magyar tinedzser lanynak siman kell lenni parszaz ezernek a bankszamlajan akinek meg nincs annak meg ugy is jo lesz az ocska Anglia is ahogy mondtad wc-t pucolni.Mert gondolom Amerikaban majd nem kell csak nyaralni hivnak.
4586. dedori (válaszként erre: 4582. - Mókus (:)
2011. ápr. 9. 15:17
te nem gondolkodol Amerikán? :)
4585. dedori (válaszként erre: 4576. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 9. 15:16
igen, erről én is hallottam... és ezért is érdeklődtem utána... én is crew-sokat ismerek csak, de akik velük mentek, teljes mértékig elégedettek az ügynökséggel...
4584. dedori (válaszként erre: 4571. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 9. 15:13
az egy hónap a végén szerintem önköltséges... de olvasok blogokat olyan lányoktól akik most Amerikában vannak, nekem is ők mondtak pár infót... ha valakinek kell blog cím, írjon nyugodtan :)
4583. dedori (válaszként erre: 4570. - Mókus (:)
2011. ápr. 9. 15:11

én úgy tudom, hogy tanulmányokat 500$ig fizeti a család...

bár én crew. hu -t néztem

és igen, van programdíj, de ez a repjegy nagy részét + biztosításokat fedezi + ha kimész 4 napos orientáción kell részt venned, amit luxus szállóban tartanak kb, és a programdíj ezt a 4 napos orientációt is tartalmazza...

4582. mókus (: (válaszként erre: 4578. - H.Judit)
2011. ápr. 9. 11:36

Az jó, ha a központ környékén leszel, nem fog annyi pénz elmenni a vonatjegyre. :)

Akkor ez már tuti? :)

Én nem tudom még, majd ha regisztrálok, akkor nagyvárost jelölök be, mert nem szeretnék vidéken lenni. Most is ott élek, és elég már. :) Szerintem legkésőbb május környékére kiderülnek a dolgok, és akkor már többet fogok tudni. :) De ha az a hely nem jön össze, tuti Angliát célzom meg. :)

4581. mókus (: (válaszként erre: 4577. - Sz.sara)
2011. ápr. 9. 11:32
Hazajössz végleg, vagy másik családhoz mész? :)
4580. mókus (: (válaszként erre: 4576. - 7d52a58eee)
2011. ápr. 9. 11:31

Biztos vannak kamu cégek, persze. De aki annyira félrevezethető, hogy egy ilyennek bedőljön, akkor mit is akarna Amerikában kezdeni. Úgy értem, az USA nem itt van, sokkal körültekintőbbnek kell lenni, ezért érdemes körülnézni, blogokat olvasni (elég sok amerikás au pair blog van) és ha lehet felvenni a kapcsolatot emberekkel.

Látod, bevallod magad is, hogy nem tudsz róla sokat, akkor miért adsz Amerikával kapcsolatban tanácsokat? Nem kéne...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook