Au pair munka? (beszélgetés)
én is amerikába szeretnék menni
crew.hu -ról hallottam jókat
au pair world, egy kislány(8), ma skypeoltunk :D
te merre mész?:)
Amerikába NE szervezz magadtól!
Egyrészt úgy nehéz vízumot kapni (ha adnak egyáltalán), másrészt ha akármi van, akkor ott kihez fordulsz? Nem tudsz hazajönni 30 fontból és 2 óra alatt mint mondjuk Európából.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy talált e már vki magának az newaupair.com-on családot?
Valamint, aki magának szervezte le Amerikába az utat, közvetítőiroda segítsége nélkül,ott hogy történt a folyamat?
Akkor az pech volt :)
Én 4 éve itt lakok, és az ernyőt nem sokszor használtam.Ha esik is, akkor főleg éjjel.
Szerintem is :)
Nem értem mire mondják, hogy Anglia esős, de Londonban kb.1,5 havonta van egy kis eső.
Szia Judit!
Ez a sztereotípia, hogy szeszelyés idő van Angliában az én eddig itt töltött 1,5 évem alatt nem sokszor bizonyosodott be, hogy igaz (bár ma pont egy ilyen nap volt :D, reggel eső, délután napsütés, estére viszont ismét nagyon lehűlt a levegő). Pl ezen a héten már egyfolytában 10 fok fölött volt a levegő, napsütéssel, sőt 15-16 fokok is voltak, ami napsütésben még többnek érződik, ilyen késő tavaszinak mondanám most az időjárást, és ez már csak jobb lesz. Tehát vastag ruhákat ne hozz, csak ilyen véknyabbakat. Itt, Bristolban is egyékbént ezt megelőzően nem tudom mikor esett utoljára az eső, kellemes idő volt mostanában.
Tavaly Londontól északkeletre, még Essex megyében, laktam, és ott áprilistól gyakorlatilag július végéig, amíg haza nem mentem nyárra, brutálisan jó idő volt, állandóan 20 fok fölött, néhol már a 30-at is közelítette. Ez a tökéletes időjárás szerintem.
Amúgy hova fogsz jönni Anglián belül? És mikor?
Na,örülök,hogy sikerült megbeszélnetek :-)
Huu, jó messzire mész... :( Hol találtad a családot? Hány gyerek van?
Angliában SOKKAL jobb az idő mint itthon. legalábbis ez az én személyes tapasztalatom, London és Szeged összehasonlításban.Tél alig volt, január óta jó az idő. Eső 1,5 hónapja egy csepp sem volt. Most egy hete itthon vagyok, és ebből 3 napja szakad.
Mondom, ezt Londonra írom.
Szia!
uniós kártyát? Ez most egy új dolog.
Az a baj, hogy ruhában nem tudom majd miket vigyek, amilyen szeszélyes idő van angliában. Egyébként úgy mással szerintem ami szükséges dolog azt mindent viszek. És te? Mekkora bőröndöt veszel?:)
Jó lenne majd egyébként ilyen barátokat is keresni kinn, hogy azért könnyebb legyen, vagy legalább valakivel beszélgetni. Majd összefuthatnánk két országból.:)
Sziasztok!
Március 21-én utazom London Lutonra, még valaki esetleg, aki akkor megy?
eskuszom ez olyan csunay dolog. xD
en nem orulnek ha azt irna egy csalad hogy 30-40 evesek vagyunk, s mire oda allitok egy 50 eves tata var. "bocsika, csak hamarabb akartam kapni au pair-t" xD
A 34 évvel semmi gond nincs, ismerek én is nem egy 30 év feletti au pairt.
De sajnos ezt jól gondolod, hogy :
"ha nem tudsz jól angolul, akkor egy 6-12 hónap au-pairkedéssel már meg lehet annyira tanulni a nyelvet, hogy el lehet helyezkedni komolyabb cégeknél is, ráadásul addigra gyűjtsz pénzt és a kapcsolataid lesznek"
Ennyi idősen a nyelvtanulás már nem megy könnyen (személyes tapasztalatom sajna), ha 18 évesen jössz ki akkor igen, akkor gyorsan megy. Viszont később már sokkal sokkal nehezebb, és évek kellenek. A 6 hónap után elhelyezkedni komoly cégnél, hát sajnos ez sem így megy, azért nehéz bekerülni ilyen helyekre még az angoloknak is. A pénzgyűjtés sem megy könnyen, mert az au pair fizetés igazából hétvégi Starbucksra, mozira és pár ruhára elég.
Ezt csak azért írom, hogy ne táplálj hiú reményeket. Mindez amit leírtál lehetséges, DE azt felejtsd el, hogy 6-12 hónap alatt. Főleg ennyi idősen.Nem megbántani akarlak, csak jó tanács!
Én egyébként 26 voltam mikor kijöttem, most 4 év után értem el arra a szintre mind nyelvben és munkában, ami már egy jó életszínvonalnak mondható.
Úgy gondolom, hogy ha nem tudsz jól angolul, akkor egy 6-12 hónap au-pairkedéssel már meg lehet annyira tanulni a nyelvet, hogy el lehet helyezkedni komolyabb cégeknél is, ráadásul addigra gyűjtsz pénzt és a kapcsolataid lesznek. Itt Magyarországon is, ha valaki nem tud angolul, jó munkahelyet nem talál magának, bár manapság tök mindegy, hogy van-e nyelvtudásod, mert sajnos munka nincs.
Szóval, talán kint jobban lehet boldogulni, akár még aupairként is...ezért akarok kimenni 34 évesen au-pairnek :)
Szia!
Én is így tervezem, de tudod, bármi lehet. :)
Na én is így vagyok! Tartottam a kapcsolatot egy régi ismerősömmel, aki au pair, aztán egyszer csak nem írt vissza... Holott látom, hogy fbookon meg iw..en mindig írkál.. :S Na mindegy...
Nekem pl ez a lány lenne, de ugye ő felejtős, mert ha ennyire megbízhatatlan így is, akkor hogy számíthatnék rá kint? Úgy néz ki, egyedül, de még nem is tudom, hová megyek, szóval még bármi lehet, lehet majd kiírom ide, hogy jön-e valaki pont akkor, és ki tudja.. :) Azt az úniós kártyát kiváltottad már? Egyébként kb tisztában vagy vele, hogy mit kell(ene) vinni, stb?
Szeretnék tőletek kérdezni valamit, hátha tudtok tanácsot adni.
Mitől lehet az, hogy az a család akivel a múlt héten már szinte 100%ig úgy nézett ki, hogy hozzájuk megyek au pair nek, újra feltették a hirdetésüket, miszerint még mindig keresnek valakit ugyanerre a munkára?!?