Atyavilág! Ki a Marslakó, én, vagy a többiek? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Atyavilág! Ki a Marslakó, én, vagy a többiek?
Az én apai nagymamám, jól kezeli a számítógépet, nyugdíj után is aktívan dolgozik, számítógéppel is.
Fent van az iwiwen, honfoglalózni is szokott, nem mondhatni, hogy túl gyors, de érti és érzi a gépet.
Mama most 72 éves.
Az anyai nagyszüleim a másik véglet a mobillal sem tudnak nagyon bánni, de ezt egyáltalán nem sínylik meg a társas kapcsolataik, sok barátjuk van, akikkel összejárnak.
A szüleim simán használják, nevelőapám honlapokat is készít és karbantart kisebb vállalkozásoknak, iskoláknak.
Persze hogy vannak mindenkinél ilyen sztorik.A nagymamám rendszeresen a telefonon vált csatornát a tv-n és nem érti miért nem kapcsolja át vele..
De pont erre írtam azt hogy miért kell megerőszakolni őket ezzel 30 -41 év múlva amikor mi-ti leszünk öregek és pl. az idegrendszerre közvetlenül csatlakozó netet,csuklóbőr alá ültethető mobilt lesz divat viselni,és te-mi azt mondjuk köszi nem kérek,mi leszünk a maradi hülye öregek!!!
A világ megdöbbentő módon változik főleg az öregek szemszögéből,de mindenki lesz öreg!!/Remélhetőleg/
Miért akarja itt mindenki netfüggővé tenni a felmenőit???
Tegyük már megnekik ,hogy felnőttnek tekintjük őket és engedjük naedjuramisten esetleg olvasni/méghozzá könyvet?!:)/Nem hülyék ,csak idősek,lehet hogy Tényleg nem kérnek belőle,és Tényleg nem érdekli őket??
/Én nem tudom mert netfüggő vagyok,de azért nyitott másra is!/
Igen igazatok van,tényleg félre olvastam a hangnem ,és a hozzáállás felcseszett kissé.
A frazeológiát visszavontam,a rosszallásomat nem.
Ez akkor is brutális,hogy valaki így elítélje a felmenőit,még akkor is ha nem neteznek,és a wordben nem tudnak szerkeszteni egy levelet.Gondolom ez nem napi program,hogy "ekkora"segítséget ne lehetne tenni nekik?!
Nekünk 2002-ben volt először számítógépünk, aztán szépen kiépült a géppark, mostanra mindenkinek van saját. (4-en vagyunk a családban) A szüleim teljesen hülyének néznek minket ezért, hogy net-ezünk, nem is értik mit szeretünk benne.
Bár apukám már többször mondta, hogy MAJD tanítsam meg, de ha oda kerül a sor, hogy vegyen egy gépet, arra már sajnálja az árát:((
Anyám elvégzett még régebben egy nagyisulit, de ő is úgy van vele, hogy drága a gép, meg úgyse használná ki, akkor meg minek.
amíg nincs az embernek otthon és nem gyakorolja naponta, úgysem fog rájönni az csínjára-bínjára.
Ha meg már megtanulta és nincs gép, könnyen el is felejti. (Ja és a szüleim 63 és 64 évesek, tehát még nem is öregek)
Keresztanyám is 64 éves, ő anyám nővére, de függő:D Na ő érti miről beszélek, csak sokszor tőlem kér segítséget, mert a fia nem segít neki:( Olyasmi lehet a szitu, mint Fiatal nő esetében:)
Anyád aki majd elhúz a lakásból,ha felnevelt?
Mit is mondjak erre ,remélem csak elírtad mert ha nem akkor te egy világra szóló nagy paraszt vagy!
Már bocsi,de azért mert nem ért a nethez még ember,ja és mellesleg az anyád!!!!!
Most laza akartál lenni??Mert nem jött be szerintem senkinek!
Az én családom (ez a korosztály - szülők, nagyszülők, stb) magasról sz*r*k az egészre. Ha valami érdekli őket, engem piszkálnak, hogy nézzem meg/csináljam meg/írjam meg, stb...
Én meg egyre nehezebben viselem és sokszor már "visszafeleselek", hogy ebből elegem van. Komolyan alig várom, hogy elhúzzak ebből a lakásból, na, majd akkor lesznek bajban. Például anyám, aki még egy SMS-t sem tud elolvasni. :-S
50 éves vagyok, 10 éve internetezem, az elsők között volt commodore64 számítógépem is (1987 körül), majd...
Nem feltétlen korfüggő a dolog.
Nagyon jó a cikked!
Engem a fiam négy évvel ezelőtt vezetett be a virtuális világba.
Úgy kezdődött,hogy játszott az egyik kvíz játékon és kérdezgetett mire a választ megadtam letelt az idő.
Odaültem mellé úgy láttam a kérdést nem kellett a felolvasással tölteni az időt.
Sikerélmény volt mindkettőnknek:)
Majd megismerkedtem az egérrel és a billentyűzettel azóta négy év telt el és függő lettem:)
Teljesen aktuális gondolatokat írsz,és jogos isminden szava.Egy dolgot hagytál ki ebből,mégpedig az idősek elutasító magatartását/minák máá nekem,úgyse étem meg..,nem kell már ez arra a kis időre..ismerős?:)/
Páldának hozhatom az anyukám aki egy tök nyitott személyiség,ő el is döntötte 5 éve hogy márpedig ő ebből nem marad ki..mellette nem megy el az élet csak úgy./67 éves/A fiaimmal akik kamaszok anagyi csak a mailről skyperól,youtubveról ..stb. beszélget,karácsonyra webkamerát kért:)
Faterkám szarik az egészre,őt ne vezetgessesemmiféle világháló ,majd ő megoldja,úgyhogy csak furkálja a mamit mikor chatel!
És ez még csak egy családon belül...Kb. így megoszlanak a többiek is az idősek körében ,gondolom!De a felvetés nagyon jó,és a cikked is nagyon tetszett:)
Ez a sors vár a számítógép analfabétákra, hiszen nekik "kínai" még a legegyszerűbb számítógépes fogalom is.
Ugrás a teljes írásra: Atyavilág! Ki a Marslakó, én, vagy a többiek?
További ajánlott fórumok:
- Amikor marslakónak nézik az anyukákat...
- Szerintetek a Marslakócska vitamint adhatom 2, 5éves kislányomnak?
- Vajon mit gondolhatnak a többiek azokról a gyerekekről, akik bullyingolva és/vagy kiközösítve vannak?
- Mi a véleményetek a Marslakócskák szirupról? A gyerekorvos azt mondta, hogy 3 év alatt ne adjam, akkor miért reklámozzák 1 éves kortól?
- Ismeri valaki vagy talán próbálta is?Pozitív-negativ vélemenyeiteket szedjük csokorba hátha segít a többieknek is.Köszönöm.
- Nektek tetszenek a mostani új magyar sorozatok? Marslakók, stb