Aspirin protect és Clexán terhesség alatt (beszélgetés)
Sziasztok! Lenne még egy kérdésem,valaki nem ivott gyógyteát/ cickafarktea ,málnalevél,palásfűt/a peteérése miatt ?
Ezt én is írtam pár hozzászólással lejjebb, az első levél aspirin után kicsit előbb jött meg. De azóta is napra pontos már. Nincs semmi mellékhatasa sem.
Nálunk kb 1,5 hónap után jött össze a gyerkőc. Május vége felé kezdhettem el ha jól emlékszem és június végén volt az utolsó mensim :-)
Köszönöm a gyors válaszokat,jó végre olyanokkal beszélni akik valamilyen szinten olyan problémájuk van mint nekem! A közvetlen környezetemben nincs ilyen,akivel meg tudnám ezeket beszélni! Neked menyi gyógyszer szedés után jött össze a baba?
Sziasztok!
Nálam nem zavart be az aspirin a ciklusba,minden rendben volt. Én sem hinném hogy maga a szuri a tapadást befolyásolná. A szurit sztem mindenkinek pozi teszttől mondják
Sziasztok! Nálatok nem zavart be az aspirin protecte?Mert nálam az első hónap után 5 napot késet a vérzésem mióta szedem a gyógyszert ,már azt hitük hogy sikerült teherbe esnem mikor öt nap múlva meg jött :( A következőnél kíváncsi leszek hogy pontos lesz-e!Eddig nem volt gond vele.
Szia. Nekem is minden immunológia eredmény negatív lett de megállapították az antifoszfolipid szindrómát. Terhesség előtt állok én is és már szedem kb 2 hónapja az aspirin protectet. Injekció pozitív teszt után jön majd. Ezek az injekciók úgy tudom az erekre, véralvadásra vannak hatással nem a tapadásra. Arra inkább utrogestant kell szedni de azt is szintén csak a pozitív teszt után. Bár érdekes, mert akiknek inszeminacio van, nekik már a beültetés napján kezdeni kell az utrogestant.
Szia!nálam is APS gyanú volt,én az 5.héttől szúrom magam minden rendben szerencsére. Hogy lehet e korábban elkezdeni a szurit,arról sztem kérd ki a szakorvos véleményét. Drukkolok hogy legközelebb minden oké legyen. Ha van még kérdésed,nyugodtan kérdezz,próbálok segíteni
Szia!Igen voltunk immunológián az összes eredményem negatív lett! APS merült fel!Én már szedem az aspirin protectet most tarok a negyedik levélnél!Nekem is azt mondták ha pozi a tesztem akkor kezdjem el adni a clexant,a dr.nő már írt is nekem fel 2 dobozzal hogy el tudjam kezdeni az injekciót!De sajnos most se sikerült! :( Azon gondolkodtam ,hogy ha peteérésem van onnantól kellene adnom a clexant talán így meg tapadna ...
Szia! Nekem pozi teszttől mondták hogy használni kell a clexant,az aspirin protectet pedig akkor kezdd el ha már tervezitek a babát. Amúgy hogy derült ki,voltatok kivizsgáláson?
Sziasztok! Már rég írni és kérdezni szeretnék tőletek valamit ! Van olyan valaki aki már terhesség előtt el kezdte adni magának a Clexane inyekciót ?? Vagy minden kép meg kell várni a pozitív tesztet és csak utána szabad be adni a hasfalba ?Én már évek ott szeretnék babát /2004 től/ jártam orvostól orvosig 4 sikertelen lombikon vagyok túl ! Azóta pár csere történt és kétszer voltam spontán terhes az új páromtól,de csak az idén mondták nekem az Aspirin protect és a Clexént,hogy kell szednem !Kérdésem:Menyi idő után jött össze a baba nektek hány hét vagy hónap kellett hozzá amikor el kezdtétek szedni a gyógyszert! Válaszotokat előre is köszönöm !!
Az aspirin protectet is szedem, azt a 28. hétig kell majd. A szuri végig. Nekem anno azt mondták hogy csak ez a szuri a jó, de ugye ebből a Clexanból van többféle típus, majd megmondják neked melyik a jó.
Jaj bár már itt tartanék :) kíváncsi leszek amúgy hogy tényleg ez volt e a fő probléma. Jövő héten meg lesz az inzulin terhelés és a 3 . napi hormon sor... meg látjuk :) lehet kérdeztem már de szeded te is az aspirin protectet? Ebből az injekcióból ez az egy fajta van? Olvastam vhol vmi F betűset is, az lehet olcsóbb lenne bár őszintén szólva tényleg ez már a legkevesebb lenne :)
Az a biztos ha kérsz receptet! Így ha szituáció van, nem kell ezt is még beszerezned.
Nekem már nő a pocim, így már kicsoit odébb adom, jelenleg az oldalamba szúrom, ahol van husis rész (könnyen összecsíphető a bőr) oda mehet. nekem anno mondták h lehet combba, fenékbe is szúrni, de nekem ez egyszerűbb. Aztán később majd meglátom. Még azt hallottam amúgy hogy hasba jobban felszívódik a hatóanyag, fene tudja, doki szerint mindegy hova megy.
Ne félj tőle, menni fog majd ha erre kerül a sor. Fájni nem fáj, picit kellemetlen, de nagyon kicsi tű van, meg se érzed. Főleg ha folyamatosan megy. Néha nem mondom h nem lilul be, mert esetleg picit félrebökök, de ez legyen a legkisebb baj :) A lényeg a baba egészsége!
December 23.-án is megyek még dokihoz, diabetologiára. Arra lesznek meg a ciklus 3 . és 21. napi eredmények, igazából már csak arra várok. Úgyhogy szerintem kérek is ott receptet, az úgyis érvényes 3 hónapig. Múltkor mondta a doktornő hogy ő is fel irhatja :) Tényleg, ahogy nő a has, gondolom feszül a bőr, akkor is oda, hasba kell beadni? Nem fáj? :O
nálam úgy volt, hogy már a terhesség előtt is volt receptem tarcsiba. Nekem az immunológián derült ki a probléma, ott adta a doktornéni a receptet, valamint az ezzel kapcsolatos javaslatot a háziorvosnak, hogy ő is felírhassa. Azt nem tudom hogy egy háziorvos csak úgy felírhat-e ilyet, sztem nem, csak szakorvos.
Nekem az első szurit családtad adta be, második naptól már magamat szúrtam. Ez így is van a mai napig, az ember ilyen szituban nem sokat gondolkodik, meg tudod csinálni és kész. Előtte én sem gondoltam volna h ez ilyen künnyen megy majd. De amúgy biztos szívesen megmutatja háziorvos is hogyan kell, de arra figyelni kell h mindig ugyanabban az időben add be. Ezért is érdemes hamar megtanulnod, hiszen 8-9 hónapon keresztül nem függhetsz mindig mástól. Menni fog, hidd el :)
Én is így tervezem, csak arra gondoltam hogy ha épp ünnepekre esne vagy két ünnep közt a pozitív teszt, nem biztos hogy találok dokit, aki fogadna. Amúgy is gondolom ezt jobb minél előbb kezdeni, nálam múltkor is 6.héten történt a baj tehát elég korán. És akkor hogy működik? Mész a dokihoz ir receptet, ki váltod és vissza mész be adja? Legalább eleinte amíg meg nem tanulom.
Szia! Én az 5.héttől kezdtem szúrni,addigra már erősen pozi volt a teszt. De én pl.elmentem a dokimhoz hogy megerősítse a tényt,még ha akkor csak petezsákot is látott,de így voltam nyugodt,hogy elkezdhetem az injekciót
Szia. Hányadik héttől kell az injekció?Tudom hogy elejétől és ha pozitív a teszt, de ha pl tesztelek majd az első elmaradt mensi után és még csak halvány pozitív a teszt, már akkor is menjek injekcióra?
A PSIGM értékem nekem 7.830 U/ml, A PSIGG 20.600 U/ml volt mikor kiderült.
Az előző baba a 14. héten ment el :(
Az injekció az első időkben csak részben támogatott, akkor a 10 db volt 2500 Ft, de ha hosszabb ideig használod, 12 hét használat után jogosult leszel kedvezményesebben megvenni. Most így már csak 300 Ft / 10 db. Én semmilyen mellékhatást nem vettem észre a szuritól, max néha a kék zöld foltok.
Az aspirint recept nélkül veszem, ennek nem olyan vészes az ára, 1000 Ft alatt van a 28 db-os
A foszfatidil nekem negatív. PSIGM : 1.580 U /ml, PSIGG : 6.170 U /ml.
Az előző babát hányadik héten vesztetted el? Az injekció milyen árban van? Aspirint te is recept nélkül veszed, vagy ha doki fel írja olcsóbb esetleg? Van valami mellékhatasa az injekciónak?
Sajnos nem tudom, nálam nem zavart be az aspirin protect.
Az injekió adható máshova is, lényeg h oda menjen ahol egy kis zsírréteg is van (ne izomba). Én még mindig a hasamba adom, csak kicsit oldalabbra, állítólg itt szívódik fel legjobban (ezt hallottam valakitől). De az immunológus nyugodtan lehet máshova is.
Ne aggódj, biztos megoldódk a többi problémád is, a magas inzulin és a pajzsmirigy gyógyszerrel is biztos jól kezelhetó, meg gondolom a prolaktin is. A PCO-hoz nem értek. Amúgy nekem is van pajzsmirigy alulműködésem, gyógyszerrel jól beálítottuk, csak most többet nézik, gyakrabban megyek kontrollra.
Nekem az immunológiai kivizsgáláson derült ki az antidoszf.szind, a papíron nekem a Foszdatidil lett pozitív, valamint a PSIGM és PSIGG értékemnél volt eltérés, ezek voltak kiemelve. nekem sem az volt a papíromon h biztos h van, csak hogy ez a szindróma felvethető, így kezelni kell köv terhesség esetén. DE pl. mióta szedem a gyógyszert és szúrom magam,. hétig kell szednem, az értékem teljesen rendben van. Az aspirint a 28. hétig kell szednem, a szurit végig, de hát ez a legkevesebb.
Azt hogy nekem mitől van ez, vag mitől lett, fogalmam sincs, valszeg nem is fogom megtudni. Sztem ezt egy normál vérkép esetén nem is nézik,csak ha vmi speckó vizsgálat, vérvétel van, vagy olyan szakrendelésre kerülsz (főleg ha volt már előtte vetélés, akkor ezt érdemes nézetni).
Sziasztok, köszönöm a válaszokat és a biztatást :) Az aspirint már szedem múlt hét óta de nem tudom, ennek köszönhető e hogy rövidült a ciklusom, tegnap meg jött már pedig még csak 25. ciklus nap. Eddig mindig napra pontosan 28 napos volt.
Ez az injekció majd csak hasba adható amúgy? Örülök én is, hogy kiderült a fő probléma, de az a baj, nekem még itt van egy magas inzulin szint, pco, pajzsmirigy alulműködés ami már javult, meg a prolaktin is javult. Hamarosan szeretnék újra próbálkozni, remélem minél előbb javulnak az értékeim. Én egyébként arra gondoltam, nem e a 2. vetélés után jött elő ez az antifoszfolipid szindróma dolog, mert az első után műtéttel fejezték be, de most a másodiknál csak exacil gyógyszert kaptam meg méh összehúzó cseppeket. Az exacil ilyen vérzés csillapító.
A labor eredményeken mi mutatja amúgy, melyik érték az antifoszfolipid szindrómát? Mert az a furcsa, hogy a papíron az áll, hogy felvethető az antifoszfolipid szindróma, tehát ezek szerint lehet hogy nincs is? Ezért érdekelne, miből lett megállapítva.
Szia! nekem ugyanilyen problémám van, tavasszal derült ki immunológiai kivizsgálás során (miután elvesztettünk egy babát). Ezután én is aspirin protecttel kezdtem, majd uezt mondták, pozi teszttől Clexán injekció is. Jelenleg 17 hetes kismama vagyok, és minden rendben a picivel és velem is. Azóta az eredményeim is helyrejöttek. Igaz kellemetlen a szuri gondolatat, de a baba ennyit megér, sőt :) nyugodtan használd majd, ne félj tőle, rengetegen csinálják ezt és utána simán egészséges babát szülnek. Ha esetleg lenne vmi klérdésed, akár privátban is szívesen válaszolok...és szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább kiderült a probléma,és így tehetsz ellene!
Szia. Nekem semmi ilyen betegségem nincs de volt trombózisom az előző lombiknàl ezért megelőzés céljàból kaptam mind a kettőt! A dokid biztosan tudja mi az amire szükséged van egy sikeresen kihordott terhességhez! Sok szerencsét:-)
Sziasztok. Immunológia eredményem szerint antifoszfolipid szindrómám van. Aspirin protectet kell szednem és majd terhesség alatt véralvadás gátló injekciókat kapok (lmwh ). Két vetélésem volt, egyik tavaly ilyenkor másik most júniusban, mindkettő 6. hét körül szakadt meg. Mindenhol azt olvasom és a véralvadás laborban a doktornő is azt mondta, így már sikerülni fog a terhesség és ártani ezzel nem lehet.
nekem mind a kettőt kell használni,de a hematológus szerint az aspirint csak az első harmadban.
az endokrinológus szerint végig.
az aspirinre nincs szukseg terhesseg alatt.
Köszi kedves vagy!! :)
Igazából tudatosan nem hoztam fel ezt a 4orvos 4félét", mert az volt a szándékom , hogy kapjak infókat anélkül, hogy bárkit is elbizonytalanítsak azzal kapcsolatban, hogy ennyire eltérnek a vélemények...
Ezt eddig nem írtad, hogy ezért kérdezed, mert 4 doki többfélét mond. Ha így írtad volna, más lenne a helyzet. De sok olyan fórumozó van, aki az orvos HELYETT választja a fórumot, és azt viszont nagyon veszélyesnek tartom.
Minden jót neked! Elnézést, ha megbántottalak!
További ajánlott fórumok: