Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Jómagam is nagy érdeklődéssel figyelem Jakupcsek megszépülését. Egyrészt szakmailag, másrészt meg, mint egy olyan problémát, melyet most még nem tudok feldolgozni.
Szakmailag egy 53 éves hölgyet így „rendbe rakni” kész csoda! Jakupcsek nem Liptai, nem Balázs Klári és nem is Udvaros Dorottya. Nekik első látásra is kifejezetten erősebb az irharétegük, jobban tartja a hámot. Jakupcsek bőre összeesett, száraz, ráncos, inas, vízhiányos, mintegy „ráégett” volt. Ezt rendbe rakni igazi mestermunka. Ha egy őt nem ismerő, idegen embernek most megmutatják, akkor sem mondja 35-nél többnek. A gond ott van, hogy ez a munka nem arcszobrászat, hanem egy élő szövet, mely folyamatosan változik. Két fő irány lehet, belemegy az ember egy állandó korrekcióba, egy plasztikai spirálba, melynek a vége egy felvarrt, agyontöltött, buckás, röhejes, nem életszerű arc. A másik, nem csinál semmit és szépen összeesik az arc.
Egy 50-es női arc megszépítése igazi kihívás, mert ekkor jön igazán a hormonális változás és minden romlás amúgy is felgyorsul. És Jakupcsek ekkor szépült óriást… Nagyon bátrak…
A problémám, a dilemmám az élet lefolyásával van. Aki 20 éves, az valószínű 40 évesen is jól fog kinézni. De ha 60 évesen is az átlagnál jobb bőrt szeretne, úgy azért nem elég néhány csodapakolás és kozmetikai kezelés, meg igyunk elég folyadékot. Valami hathatósat kell tenni. Elsősorban az életvitellel. Erről regényt lehetne írni, hogy hogyan tarthatjuk magunkat fitten és egészségesen. És másodsorban valamilyen művi beavatkozással. Itt a lényeg a fokozat megítélése. Annak a híve vagyok, hogy a szépség elérése, megtartása állandó, fokozatos, kis lépésekből álló folyamat, mely biztosítja az átlagnál jobb megjelenést, de nem ad kérdőjeleket, összesúgást a háta mögött, kibeszélést, mint ez az iromány is.
Ez gondolkodtat el, szabad-e ekkorát lépni, így visszamenni az időben?
Kolbi
Azt én se gondolom, hogy manipulált a fotó. Azt is elhiszem, hogy a páciens arcbőre a a CO2 lézer miatt lett ilyen rózsás.
Csak azt véletlenül elfelejtette megemlíteni az orvos, szerintem, hogy mitadisten történt egy szemhéjplasztika és egy facelift is.
Igen, a baloldali kép CO2 lézer előtt készült, a jobboldali pedig utána.
Jókora túlzással akár azt is mondhatnám, hogy a baloldali az unoka megszületése előtt
készült, a jobboldali pedig utána.
Hazudtam? Nem, mert ez az időrendi sorrend.
Van ok-okozati összefüggés az unoka és és az állvonal között? Nincs.
Nem hazudik az orvos. Csak nem mondja el a teljes igazat.
Vagy ha úgy tetszik: egy bitang érvelési hibát vétett :)
Bármilyen hihetetlen, de szerintem nem manipuláltak a képek és igazak az állítások.
Kétféle CO2 lézer kezelés van. Az ablatív és non-ablatív. A képeken a páciensnél ablatív kezelés történt. Ilyenkor az egész hámot leválasztják. Ez altatásban, műtéti körülmények között történik. A kezelés után pár napig a páciens annyira bedagad, hogy nem is lát. Enni nem tud, az egész kész katasztrófa. Több hetes felépülés. A turpisság ott van, amikor fotózzák, kb. egy hónaposan, akkor még duzzadtabb az arc, így a ráncok teljesen eltűnnek. Később az arc kissé, de tényleg csak kissé összeesik. Ez az eljárás ismert, bevált, igaz!
A non-ablatív CO2, vagy frakcionált széndioxid kezelésnél nem a teljes hámot veszik, égetik le, hanem csak "frakciókban", kis részekben. Mindig marad közte ép bőr, kisebb oszlopokban. Itt a különbség nagyon nagy. Lehet kijönni a kezelésről úgy, hogy alig látszik valami az arcon utána, míg más beállításnál erősebb égés nyomok is maradhatnak.
Ha az orvos a nevét adja a fotóhoz, ott biztos nincsen átverés. Erre mindenki nagyon vigyáz.
Kolbi
Ez a kép szemenszedett hazugság!
És mennyi embert hülyítenek be vele!
Csak azt a kezelést vallják be, amivel egyszersimd reklámoznak is valamit, és hát nyilván nem ingyen :)
Érthető, ha esetleg nem beszélnek a többiről, mert szerintem közülünk se szokta jellemzően senki szétkürtölni az ismerősei között, hogy szemhéjplasztikája vagy arcfelvarrása volt.
Amúgy meg kinek hihet az ember.... Itt van például ez a kép a realself-ről, és elvileg a CO2 lézer eredményét mutatja meg (a doki! nem a páciens). Holott a vak is látja, hogy más is történt (szemhéjplasztika biztos, de alighanem arcplasztika is), és ez a különbség a két kép között csak kis részben köszönhető a lézernek.