Anyukák! Hány hónapos kortól ajánlanád a holdkomp használatát és miért? (tudásbázis)
Nem vitázni akarok, de el nem tudom képzelni hogy okozhat a komp gerincproblémát, pláne sérvet!??
Még a csípő deformitást elfogadom, de a fent említetteket nem tudom elképzelni sem.
Ha már biztonsággal ül és áll a baba, akkor nem dülöngél benne, és nem nyeklik össze-vissza.
Ami nálam kiveri a biztosítékot, az az ún. kenguru, amibe már pár napos babákat is beletesznek.
Na...abban aztán tényleg 7 rét van görnyedve az a szegény gyerek!
Persze mindenki azt tesz, amit jónak lát.
az én fiam fél évesen benne volt 9hónaposan járt!!
mindegy hogy kompba rakod mert úgyis sétáltatni kell akkor ugyan az
Mint gyógypedagógus, én sem ajánlom. Semmikor, senkinek.
Pléd a földre, játékok és a gyerkőc. Hagy próbálkozzon , forogjon, kússzon..stb
Nem ajánlom!!!!
Lányom kompozott, s 4 évesen gerincferdülést diagnosztizáltak nála... Azóta fűzőt visel és harcol a további görbülés ellen. Pokoli...:-(
Lehet hogy semmi köze a komphoz, de ha tudom, hogy ezzel is csökkenthetem a kialakulás kockázatát, akkor megteszem. Így a másik 2 gyermekem nem használt kompot. Mélyen elítélem a felelőtlen szülőket akik beleteszik ebbe a szerkentyűbe a babájukat! Mindenki a legjobbat szeretné a kiskincsének, nem?! Akkor meg tegyen meg mindent azért, hogy egészséges gerincoszlopa maradjon!!! Persze van baba aki kompozik és soha semmi baja a gerincének...DE ha mégis, akkor egész életében majd lelkiismeretfurdalással fog a szülő élni..? Megfontolandó.... (Elnézést akit megbántottam.)
Sziasztok!
Nem ajánlom. Súlyos csípő, és ezáltal gerincproblémákat okozhat, ami nem biztos hogy kiskorban jelentkezik a gyereknél, hanem jó pár év múlva, akár 20 30 év múlva. (Ugyanúgy, mint a kitámasztva ültetett gyerek)
Egyébként a kompban először oldalirányban kezd el menni a gyerkőc, ez sem egy jó dolog.
Viszont az, hogy ki mikor kezd el menni, az egyáltalán nem függ a bébikomptól. Ez abszolut gyerekfüggő.
Az én fiam is kompozott amikor már stabilan tudott ülni és megállt a lábán.
8 és fél hónaposan ment, a lábának semmi baja.
Persze ma már mindent másként látnak jónak a dr-ok is, mint 17 éve.
Nekünk is volt kompunk, és egyik gyerekem sem maradt el, a lányom tankönyv szerint időben csinált mindent, a fiam meg még előbb is, a kompozás ellenére 10 hónaposan már ment.
A lányom 6 hónaposan került bele, mert akkor kaptuk, a fiam 5 hónaposan, de nagy, erős baba volt, ekkor már ha fogta kezemet, felhúzta magát állásba.
Nekünk egy alul szélesebb, sokkerekes, masszív kompunk volt, soha nem volt balesetünk.
Amint megtanultak mászni, főleg a bútorok mentén kapaszkodva közlekedni, már nem is kívánkoztak a kompba, hiszen onnan nem lehet mindent elérni:-)
Az előttem lévő hsz-hoz kapcsolódva nekünk is biztonságosabb és szabadabb volt így az élet, mindkettőnknek
Sziasztok!
Gondoltam elkel egy kompot támogató vélemény is a fórumra ☺
Én úgy tudom csak azt a babát szabad bébikompba ültetni aki már saját lábára önmagától feláll, de akkor is csak rövid időszakokra és nem órákra!
A mi kisfiunk 6 hónapot épphogy betöltötte és feláált! Kapott bébikompot és használja is. Neurológián megérdeklődtem és nem beszéltek le a használatáról!
Nekem nagy segítség, hogy van kompunk, mert biztonságosabb főzés közben a komban mocorgó gyerek a konyhában mellettem, mint a mászó aki a szemetest szereti kipakolni, vagy a fagyasztószekrénybe szeretne bejutni és minden földre pottyanó dolgot azonnal a szájába venni és háááát trutyis kézzel nemtudok azonnal odakapni, hogy megmentsem a nem éppen ideális helyzettől ☺
én úgy tanultam, hogy beteg gyerekeknek lett kifejlesztve, akik nem tudnak normálisan menni. Nem tudom mennyi igaz belőle, ezt gyerekorovs mondta.
Egészséges gyereknek nem ajánlott. A szülőnek biztos kényelmes, de a gyereknek az a dolga, hogy kússzon-másszon, kapaszkodjon, menjen stb.
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Mi a véleményetek a holdkomp használatáról?