Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anyajegy eltávolítás fórum

Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
1453. rozo4
2009. nov. 13. 13:22
Sziasztok!! Tegnap kicseréltem a kötésem.... Háááát, 5 öltésem van!!! Na,most végképp kiváncsi vagyok,hogy fog ez kinézni... Kb: 2.5cm-es a vágásom!! Nekem nagy volt az anyajegyem,de mérlegeltem,inkább legyen egy sebhelyem,mint egy nagy dudor az államon...Kb hány hét,vagy hónap mire teljessen meggyógyul a seb??? Jó hétvégét nektek!!!
1452. Awela (válaszként erre: 1449. - 4a1f2e9550)
2009. nov. 12. 19:55
Az első pár napban óvatosan mozogj, mert fájni fog. Utána nekem csak viszketett. A varratszedéskor azt mondták, pár napig csak óvatosan fürödjek, meg ha lehet, ne tegyek hirtelen mozdulatot. Utána már nem lesz baj.
1451. Awela (válaszként erre: 1448. - Rozo4)
2009. nov. 12. 19:53
Én naponta-kétnaponta átkötöztem, a doki csak egy tapaszt adott, de nekem is mindig leesett, mert hát mozgattam a nyakamat.:) Elméletileg ha már kivették a varratokat, fújhatod vele. Első nap még érzékeny, de utána nincs gond.
1450. mandula23 (válaszként erre: 1449. - 4a1f2e9550)
2009. nov. 12. 11:15
Az orvos majd pontosan elmondja, de egy darabig biztosan kímélned kell. A háttal az a baj, hogy szinte bármilyen mozdulatot teszel, a hátad is mozog közben. Nekem a varratszedés után mondta a doki, hogy néhány hétig még óvatosan mozogjak. (Igaz nekem 2x akkora a hegem, mint a normális)
2009. nov. 12. 10:13

Sziasztok,

hétőn megyek anyakegy levételre,kivágással és nézelődve a neten megtaláltam ezt a forumot. A hátamról ( lapocka és nyak alatt ) vesznek le 2 anyajegyet. A vágás miatt szerintetek meddig nem lehet mozogni, vagy meddig kell kímélni?

Köszi,sziasztok

1448. rozo4
2009. nov. 11. 20:53
Sziasztok!! PESTIMAMA: Szerintem menj el orvoshoz!! Sajna vannak ilyen dokik is,de vannak nagyon jók is... Biztos megtalálod a megfelelöt!! Mindent bele!! Azt szeretném kérdezni,hogy nektek hány nap után vették le a kötést??? Fura,hogy fogja birni ez a kis kötés 5 napig??!!! Szerintem lefog esni addig???? Várható váladékozás,vagy ilyesni??? Aloe-val mikortól lehet fújni??? Köszi,sziasztok!
2009. nov. 11. 16:27

Sziasztok!

Tegnap elmentem bőrgyógyászhoz és ő a Balogh Attila plasztikai sebészt ajánlotta, a Jókaiban dolgozik. Nem ismeri vki milyen és mennyirét vesz le egy anyajegyet?

köszi, linda

1446. pestimama
2009. nov. 11. 15:41

Sziasztok!

Nekem is van anyajegyem, főleg a bal oldalamon és egyre több. Tavaly elmentem a bőrgyógyászhoz, felírt egy kenőcsöt.A gyógyszerésztől megkérdeztem mire jó ez a krém, azt mondta , ha viszket a testem be kell kenni. Kösz de nekem nem is viszketett. Azóta nem mertem elmenni orvoshoz. Talán most mégis megpróbálom. Üdv mindenkinek

1445. piaggio (válaszként erre: 1444. - Rozo4)
2009. nov. 11. 14:21

Szia rozo,

gratulálok, hogy már túl is vagy rajta. Én még nem szántam rá magam sajnos. Köszi a beszámolódat, ennek alapján kaptam egy kis bátorságot. Gyors gyógyulást! Üdv:

1444. rozo4
2009. nov. 11. 10:16
Sziasztok! Reggel voltam kötözésen! Mire bementem,már jöttem is ki!!!!!! Kb 1 perc alatt lekapta a kötést,fertötlenités,uj kötés,papirmunka,2 szó,és már jött is be a következő.... Hétfön szedi ki a varratok felét..Addig nem is szedhetem le a kötést,ugyhogy gözöm sincs hogy néz ki... Doki azt mondta"szép"...Az öregek kivoltak akadva,hogy tök gyorsan végez 1 emberrel,de engem nem izgat,mig elvégzi a dolgát rendesen!!! Már kisebb ragasztás van rajta,de még igy is nagyon kell figyelnem rá,mert a 2 gyerekem piszkálná(1, 3éves) megakarják nézn mi van anyun,,,, Sziasztok,hétfön irok!!!
1443. Doti84 (válaszként erre: 1442. - Rozo4)
2009. nov. 10. 16:34
Köszi a beszámolót, gyógyulgass:) mikor kell visszamenned kontrollra? majd tegyél fel képet is:)
1442. rozo4
2009. nov. 10. 14:20
Na,túl vagyok rajta...Elötte izgultam,de hamar túlestem rajta!! Végül a Mária utcai bőrklinikán csinálta meg Dr.Bottlik... Lefotózták,jött a doki,"kérem az elsöt aki mütétre jött" ,Bementem,aláirtam a papirokat kb 2 mp,rámnézett azt mondja "ugye tudja,hogy nyoma marad" Tudom!! Bementem,vetközés,asztalra fel,lefertötlenitve,beszurkálva(és miközben adja be az injekciót elkezdett beszélgetni..pont jókór...)Sity-suty kivágta,akkor éreztem amikor kihúzta,vagy kiszedte végül...Mondta jó nagy!! Hm! Öszevarrt,ellátott tanáccsal,és mehettem is!! Reggel fél 7-re megyek vissza kötözésre!! Kb 5-10perc volt az egész!! Én egy kicsit szédültem az elkövetkezö órákban,néha megremegett a lábam,de jól vagyok!! Most 5órával a mütét után már kiment az érzéstelenitö,lehet késöbb majd fájni fog!! A lényeg örülök,hogy túl vagyok rajta,remélem viszonylag szép hegem lessz..A doki,nem beszédes,de határozott,és jó kezekben éreztem magam...Majd rakok fel képet,ha már leszedhetem a kötést...Aki még gondolkozik,ne féljetek,hamar túllesztek rajta!!!! Sziasztok!!
1441. Awela (válaszként erre: 1439. - Rozo4)
2009. nov. 10. 14:03
Ne izgulj nagyon, nem lesz semmi baj. Várjuk a beszámolót!
1440. Awela (válaszként erre: 1438. - Doti84)
2009. nov. 10. 14:02
A doki azt mondta, azért lehet, mert artéria felett volt. Óvatosan is műtött, de nagyon vérzett és az lassabban gyógyult, mint a másik. Most már nagyon szépek, a sebes rész le is jött, csak a metszés és néhány piros folt maradt. Örülök, hogy ilyen ügyes volt a dokibácsi, meg is mondtam neki.:)
1439. rozo4
2009. nov. 9. 16:48
Sziasztok! Holnapra van idöpontom a dokihoz...Minden esetre viszek kiséröt,ki tudja mi lessz... Kiváncsi vagyok,de azért izgulok is..Majd leirom milyen volt..
1438. Doti84 (válaszként erre: 1437. - Awela)
2009. nov. 9. 14:42

Szia Awela,

örülök, hogy túl vagy a műtéten, és a varratszedésen is. Érdekes, nekem mikor az arcomból szedték ki a varratokat semmit nem éreztem szinte és csak pár másodperc volt az egész művelet. Nekem inkább a műtét után jött jól a kísérő, mert kicsikét kába voltam..

1437. Awela (válaszként erre: 1432. - Rozo4)
2009. nov. 6. 21:23

Én jól voltam, leszámítva, hogy zsibbadt a fél arcom. De egész jó érzés volt.:)

Engem elkísért anyu, mert végigizgulta az egészet, de nem vészes. Az érzéstelenítés kicsit fáj, de utána már semmit se éreztem.

Szerintem amire kell kísérő, az a varratkiszedés, mert az viszont nem volt valami kellemes. Ma szedték ki, most még csúnya a pici sebek miatt, ahol a varrat volt, de maga a heg nagyon szép, alig látszik. Még a szövettan eredménye hiányzik, aztán megnyugodtam.:)

1436. shez
2009. nov. 5. 18:17
Na tegnap voltam a bőrgyógyászaton melanomaszűrésen. Normál rendelőintézetben voltam. Maximálisan korrekt és alapos volt a vizsgálat ami tetőtől talpig mindenre kiterjedt még a hajas fejbőrre is. Az összes anyajegyet átvizsgálta a doktornő és kettőről mondta, hogy megelőzési céllal szedjük le. Kb. 20 darab nagyobb méretű van meg sok kicsi. Ma meg is történt a műtét amivel szintén teljesen elégedett vagyok. Normál kimetszéses műtét szövettannal. Megkérdeztem a sebészt mi a véleménye a nagyobbak eltávolításáról. A válasz: csak elkezdeni lehet az eltávolítást befejezni nem, mivel ezek a típusú anyajegyek folyamatosan növekszenek. Azt javasolta hogy fél évente nézessem át és amennyiben ismét lesz olyan ami "gyanús" azt ismét ki kell műteni. Hát ennyi a történet. Úgyhogy nekem már mindig nézetnem kell ezeket a naevusokat (festéksejtes anyajegy).
1435. Doti84 (válaszként erre: 1434. - Mulan-m1)
2009. nov. 3. 19:27

Kedves Mulan!

Örülök hogy a szövettanod rendben, szerintem az orvos nem fog leszídni, és minden rendben lesz, ne aggódj! Azért majd írj, hogy mit mondott,és ha nem vagyok tolakodó (de kíváncsi az biztos:)) küld priviben képet hogyan gyógyulgatsz, vagy esetleg tegyél fel ide, ahogy szeretnéd. A Bioptron lámpát megkérdeztem a dokitól, azt mondja hogy valóban hatásos lehet csúnya hegekre, de azt is mondta hogy én szerinte ne menjek felesleges, mert még fiatal vagyok és nagyon szépen regenerálódni fog magától a bőröm. Hétfőn levettek a hátamról kettő kisebb kidudoródó irritációnak kitett anyajegyet, és kettő lapos anyajegyet a dekoltázsról. Ez utóbbi eléggé fáj még, rossz helyen van.. de örülök, hogy túlestem ezeken is, a műtétben szintén a szurik voltak a legrosszabbak, utána jó sokáig amíg a lidokain hatott semmit nem éreztem, akkortól kezdett fájdogálni amikor a hatása elmúlt. Ja, ugyan ahhoz a dokihoz mentem, aki eddig is jól bevált:) Jó gyógyulgatást, és majd írj ha lesz időd:)

1434. mulan-m1 (válaszként erre: 1431. - Doti84)
2009. nov. 3. 14:18

Szia Doti!

Hát elméletileg rendben van a szövettanom, de most, hogy hívtam a dokit, visszarendelt kontrollra. Ma este megyek.

Remek, hogy épp most mikor tegnap előtt jól megnyomorgattam. Megérdemlem, ha leszíd, de örülök is, hogy megnézi, rendben gyógyul-e.

Így ma én is feltehetem a utólag eszembe jutott kérdéseket.

Van egy kollégám neki úgy csinálták, ahogy neked, és hasonló helyen is. Kb nyár közepén. Most már alig látszik valami a kis hegből.

A 4 anyajegyet ugyanott veszik le, ugyanaz a doki?

ÍRJ mindenképp!

:)))

1433. mandula23 (válaszként erre: 1432. - Rozo4)
2009. nov. 3. 10:22
Szia! Én például egyáltalán nem voltam rosszul,a doki mondjuk megkérdezte előre, hogy tudom-e, hogy 'rosszul lévős típus' vagyok-e. Most már tudom, hogy nem. :) Az előttem lévő lány viszont nem volt valami jól, neki jól jött egy kis segítség. Szerintem biztos,ami biztos, jó ha elkísér valaki.
1432. rozo4
2009. nov. 2. 21:05
Sziasztok.Mindenkinek köszi a választ..A bőrgyógyászom nagyon jófej,alapos doki,ő ajánlotta a sebészt,sőt még azt is elmondta,hogy nem beszédes a doki,ne vegyem magamra..ezért gondolom felhivom a Dr.Bottlikot...Még egy kérdésem lenne?! Egyedül menjek majd a "mütétre",vagy vigyek kiséröt???? Azért kérdezem,mert olvastam más fórumokon,hogy többen rosszul voltak,szédültek utánna???? Nektek ilyen tapasztalat?? Köszi,sziasztok.
1431. Doti84 (válaszként erre: 1429. - Mulan-m1)
2009. nov. 2. 13:23

Szia Mulan!

Köszönöm, én jól vagyok nem fáj már, inkább csak a varratok zavarnak. Majd még teszek fel képeket, az orvos szerint kb. 2 hónap mire nagyjából kialakul a végleges heg. Most az egyik - a hosszabb- hegem nagyon szépen gyógyul, nem is piros, és szerintem már most ha tennék rá alapozót ne is látszódna, a kisebbik hegem az mélyebb vágásnyom, még kicsit piros, nem forrt teljesen össze, de remélem idővel olyan lesz mint a másik. Nem kérdeztem meg, hogy lehet-e bioptron lámpázni a sebet, de ma úgyis megyek vissza a dokihoz megkérdezhetem. Ne aggódj a sebed miatt, lassan ugyan de biztosan meggyógyul és szép lesz, le szoktad ragasztani még ha kimész az utcára? Ja, ma lesz még 4 db anyajegy levételem, kettő a hátamon, és kettő dekoltázs..Drukkolj:) Majd mesélek!

1430. mandula23 (válaszként erre: 1429. - Mulan-m1)
2009. nov. 2. 11:32

Szia Mulan!

Szerintem nyugodtan bioptron lámpázhatod, elvileg azt minden sebre/hegre használják. Nekem 7 cm-es varrott hegem volt és rendszeresen használtam 3 hónapig. Az orvosok is csak ajánlották.

1429. mulan-m1 (válaszként erre: 1424. - Doti84)
2009. nov. 2. 09:57

Szia Doti!

Megnéztem a képeket, szerintem tök jó, hogy felraktad a műtét utánit is. Már most nagyon szép szerintem is...

Most hogy vagy? Nem fáj?

Én tegnap hülyeséget csináltam: láttam a sebbe egy kis hólyagot, gondoltam kinyomom..Magyarázat nincs rá, miért tettem...na nem sikerült, viszont jól bevérzett.

Most nem olyan szép. Ettől függetlenül szépen töltődik fel a seb...

Bizakodok..

Holnap tudom meg a szövettan eredményét.

Tényleg te megkérdezted, hogy lehet-e bioptron lámpázni a sebet?

Én most még ezzer fújom aloe-first-el..

:))

1428. mulan-m1 (válaszként erre: 1423. - Rozo4)
2009. nov. 2. 09:53

Szia Rozo4!

Bottlik Gyula állítólag rendkívül kedves, és nagyon ügyes sebész.. Én is miatta mentem oda. A fennakadást a kezelőben a dokinéni okozta, mivel nem volt túl kedves. A doktor úr akkor már nem volt ott/ műteni ment/. Talán, ha vele sikerült volna beszélnem, nem tántorodom el...

Luk nem marad, mert, ha szikével szedik le, összevarrják.

Üdv

1427. Awela (válaszként erre: 1423. - Rozo4)
2009. nov. 1. 17:44

Én magánrendelésen csináltam, így nem kellett várni hetekig a műtétre, bár nekem sürgős is volt. Még aznap megcsinálta a doki, érzéstelenítés, majd vágás és varrás, kb 15 perc volt a két anyajegy. Egy hétig marad benne a varrat, nekem le is van ragasztva steril lappal, mert a nyakamon van elég rossz helyen. Szerintem lyuk nem marad, elég jól "becsomagolták".:) Az anyajegyhez képest elég pici a varrat, szerintem nem lesz nagy heg utána.

Egyébként egy régi betegségből maradt egy hegem nekem is az államon, de alig látszik, annyira halvány. Csak egészen közelről lehet észrevenni.

1426. rozo4
2009. nov. 1. 17:40
Szia Doti84. Köszi a választ,megtaláltam a naplót...Nekem picit nagyobb az anyajegyem. Érdekes,hogy hol vannak a varrataid...Kiváncsian várom a végeredményedet.. Tényleg jól néz ki már most is....Ha lehet megirnád priviben a dokid elérhetöségét..Még nem tudom mit tegyek...Köszi!!!
1425. Awela (válaszként erre: 1415. - Dorc18.)
2009. nov. 1. 17:39

Szia!

Nekem kedden vettek le kettőt a nyakamról kimetszéssel. A varratok még bent vannak, kicsit fájt a műtét után, de most már nem érzek semmit. Szépen gyógyul, szerintem nem lesznek nagyok a hegek.

1424. Doti84 (válaszként erre: 1423. - Rozo4)
2009. nov. 1. 17:19

szia rozo4,

én már túl vagyok a sebészi kimetszésen, nekem is az arcomról vettek le két anyajegyet, de nézd meg a naplómat ott részletesen leírtam mi hogy történt, és vannak fotók is:)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook