Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)
Sziasztok,
hétőn megyek anyakegy levételre,kivágással és nézelődve a neten megtaláltam ezt a forumot. A hátamról ( lapocka és nyak alatt ) vesznek le 2 anyajegyet. A vágás miatt szerintetek meddig nem lehet mozogni, vagy meddig kell kímélni?
Köszi,sziasztok
Sziasztok!
Tegnap elmentem bőrgyógyászhoz és ő a Balogh Attila plasztikai sebészt ajánlotta, a Jókaiban dolgozik. Nem ismeri vki milyen és mennyirét vesz le egy anyajegyet?
köszi, linda
Sziasztok!
Nekem is van anyajegyem, főleg a bal oldalamon és egyre több. Tavaly elmentem a bőrgyógyászhoz, felírt egy kenőcsöt.A gyógyszerésztől megkérdeztem mire jó ez a krém, azt mondta , ha viszket a testem be kell kenni. Kösz de nekem nem is viszketett. Azóta nem mertem elmenni orvoshoz. Talán most mégis megpróbálom. Üdv mindenkinek
Szia rozo,
gratulálok, hogy már túl is vagy rajta. Én még nem szántam rá magam sajnos. Köszi a beszámolódat, ennek alapján kaptam egy kis bátorságot. Gyors gyógyulást! Üdv:
Szia Awela,
örülök, hogy túl vagy a műtéten, és a varratszedésen is. Érdekes, nekem mikor az arcomból szedték ki a varratokat semmit nem éreztem szinte és csak pár másodperc volt az egész művelet. Nekem inkább a műtét után jött jól a kísérő, mert kicsikét kába voltam..
Én jól voltam, leszámítva, hogy zsibbadt a fél arcom. De egész jó érzés volt.:)
Engem elkísért anyu, mert végigizgulta az egészet, de nem vészes. Az érzéstelenítés kicsit fáj, de utána már semmit se éreztem.
Szerintem amire kell kísérő, az a varratkiszedés, mert az viszont nem volt valami kellemes. Ma szedték ki, most még csúnya a pici sebek miatt, ahol a varrat volt, de maga a heg nagyon szép, alig látszik. Még a szövettan eredménye hiányzik, aztán megnyugodtam.:)
Kedves Mulan!
Örülök hogy a szövettanod rendben, szerintem az orvos nem fog leszídni, és minden rendben lesz, ne aggódj! Azért majd írj, hogy mit mondott,és ha nem vagyok tolakodó (de kíváncsi az biztos:)) küld priviben képet hogyan gyógyulgatsz, vagy esetleg tegyél fel ide, ahogy szeretnéd. A Bioptron lámpát megkérdeztem a dokitól, azt mondja hogy valóban hatásos lehet csúnya hegekre, de azt is mondta hogy én szerinte ne menjek felesleges, mert még fiatal vagyok és nagyon szépen regenerálódni fog magától a bőröm. Hétfőn levettek a hátamról kettő kisebb kidudoródó irritációnak kitett anyajegyet, és kettő lapos anyajegyet a dekoltázsról. Ez utóbbi eléggé fáj még, rossz helyen van.. de örülök, hogy túlestem ezeken is, a műtétben szintén a szurik voltak a legrosszabbak, utána jó sokáig amíg a lidokain hatott semmit nem éreztem, akkortól kezdett fájdogálni amikor a hatása elmúlt. Ja, ugyan ahhoz a dokihoz mentem, aki eddig is jól bevált:) Jó gyógyulgatást, és majd írj ha lesz időd:)
Szia Doti!
Hát elméletileg rendben van a szövettanom, de most, hogy hívtam a dokit, visszarendelt kontrollra. Ma este megyek.
Remek, hogy épp most mikor tegnap előtt jól megnyomorgattam. Megérdemlem, ha leszíd, de örülök is, hogy megnézi, rendben gyógyul-e.
Így ma én is feltehetem a utólag eszembe jutott kérdéseket.
Van egy kollégám neki úgy csinálták, ahogy neked, és hasonló helyen is. Kb nyár közepén. Most már alig látszik valami a kis hegből.
A 4 anyajegyet ugyanott veszik le, ugyanaz a doki?
ÍRJ mindenképp!
:)))
Szia Mulan!
Köszönöm, én jól vagyok nem fáj már, inkább csak a varratok zavarnak. Majd még teszek fel képeket, az orvos szerint kb. 2 hónap mire nagyjából kialakul a végleges heg. Most az egyik - a hosszabb- hegem nagyon szépen gyógyul, nem is piros, és szerintem már most ha tennék rá alapozót ne is látszódna, a kisebbik hegem az mélyebb vágásnyom, még kicsit piros, nem forrt teljesen össze, de remélem idővel olyan lesz mint a másik. Nem kérdeztem meg, hogy lehet-e bioptron lámpázni a sebet, de ma úgyis megyek vissza a dokihoz megkérdezhetem. Ne aggódj a sebed miatt, lassan ugyan de biztosan meggyógyul és szép lesz, le szoktad ragasztani még ha kimész az utcára? Ja, ma lesz még 4 db anyajegy levételem, kettő a hátamon, és kettő dekoltázs..Drukkolj:) Majd mesélek!
Szia Mulan!
Szerintem nyugodtan bioptron lámpázhatod, elvileg azt minden sebre/hegre használják. Nekem 7 cm-es varrott hegem volt és rendszeresen használtam 3 hónapig. Az orvosok is csak ajánlották.
Szia Doti!
Megnéztem a képeket, szerintem tök jó, hogy felraktad a műtét utánit is. Már most nagyon szép szerintem is...
Most hogy vagy? Nem fáj?
Én tegnap hülyeséget csináltam: láttam a sebbe egy kis hólyagot, gondoltam kinyomom..Magyarázat nincs rá, miért tettem...na nem sikerült, viszont jól bevérzett.
Most nem olyan szép. Ettől függetlenül szépen töltődik fel a seb...
Bizakodok..
Holnap tudom meg a szövettan eredményét.
Tényleg te megkérdezted, hogy lehet-e bioptron lámpázni a sebet?
Én most még ezzer fújom aloe-first-el..
:))
Szia Rozo4!
Bottlik Gyula állítólag rendkívül kedves, és nagyon ügyes sebész.. Én is miatta mentem oda. A fennakadást a kezelőben a dokinéni okozta, mivel nem volt túl kedves. A doktor úr akkor már nem volt ott/ műteni ment/. Talán, ha vele sikerült volna beszélnem, nem tántorodom el...
Luk nem marad, mert, ha szikével szedik le, összevarrják.
Üdv
Én magánrendelésen csináltam, így nem kellett várni hetekig a műtétre, bár nekem sürgős is volt. Még aznap megcsinálta a doki, érzéstelenítés, majd vágás és varrás, kb 15 perc volt a két anyajegy. Egy hétig marad benne a varrat, nekem le is van ragasztva steril lappal, mert a nyakamon van elég rossz helyen. Szerintem lyuk nem marad, elég jól "becsomagolták".:) Az anyajegyhez képest elég pici a varrat, szerintem nem lesz nagy heg utána.
Egyébként egy régi betegségből maradt egy hegem nekem is az államon, de alig látszik, annyira halvány. Csak egészen közelről lehet észrevenni.
Szia!
Nekem kedden vettek le kettőt a nyakamról kimetszéssel. A varratok még bent vannak, kicsit fájt a műtét után, de most már nem érzek semmit. Szépen gyógyul, szerintem nem lesznek nagyok a hegek.
szia rozo4,
én már túl vagyok a sebészi kimetszésen, nekem is az arcomról vettek le két anyajegyet, de nézd meg a naplómat ott részletesen leírtam mi hogy történt, és vannak fotók is:)
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítás tapasztalatai
- Anyajegy eltávolítása után mikor tudom folytatni a szokásos teendőimet?
- Anyajegy eltávolítás! Hol?
- Ha anyajegyet szeretnék eltávolíttatni, milyen szakorvoshoz forduljak?
- Anyajegy eltávolítása
- Az anyajegyeket el lehet bármivel távolitani a bőrről, a szikés, lézeres eltávolításon kívül?