Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Tisztában kell lennie azzal hogy mi van veled! Egyrészt mert joga van hozzá, másrészt mert ő a kiváltója!
Amikor barátnőm fogyókúrázott szedett egy étrendkiegészítőt amitől nem kívánta az édességet, ha nem felejtem el megkérdezem mi a neve.
Nem próbáltad még a csokit és társait mézes gyümölcssalátával, vagy kakaós gyümölcsturmixxal helyettesíteni?
Én nem szeretem az édességeket, de ha hirtelen édeset kívánok és nincs itthon gyümölcs, akkor inni szoktam egy tejeskávét, vagy gyümölcsteát.
Egyébként pszichológiai szempontból az édesség olyan mint a drog. A drogról viszont le lehet szokni. Sajnos illetékes vagyok a témában :/ Én a nyugtatókat, a thc-t, és az ópiumot kávéval és cigivel helyettesítettem. Eleinte napi 5 doboz cigit szívtam és 10-15 kávét ittam, de kb 3 hét alatt lement 2 doboz cigire, és 5 kávéra, most meg naponta max 1 doboz cigi, és 1-2 kávé.
Közben feljött msn-re a barátnőm, de nem emlékszik a tabletta nevére. töröm a fejem hátha eszembejut!
Szijasztok!
En nemreg (ugy 3 hete) indultam el az anorexiabol valo kigyogyulas fele (egy jo kis orvos csapattal), hosszu szenvedes utan. Megkerlek, ha valaki megjarta mar ezt az utat, irjon nekem, nagyon sokat jelentene!Elore is koszonom!
Azért az is érdekes, hogy egyáltalán nem fogysz! A nyelőcsőgyulladás a gyomorsavtól van. Kimarja és egy chrónikus gyulladás lép fel! Azt írtad, hogy a torkodban már érzed, hogy baj van! Ez nem jó jel! Nagyon gyorsan le kéne állnod! Annyira megértelek, hogy nehéz de össze kell szedned az erőd!
Én is nagyon szeretem az édességet, ezt is megértem, de le lehet csökkenteni! Én a fogyokúra alatt szinte mindennap ettem egy túró rudit. Imádom és nem voltam hajlandó lemondani róla! Beiktattam a napi kalória mennyiségembe! Az is fontos lenne, hogy beszélj őszintén a férjeddel!
Remélem sikerül legyőzni saját magad! Tudom, hogy nagyon nehéz hisz nap mint nap ezt csinálom. Persze nem mindig sikerül!!!!
Az a baj, hogy ha előállnék a dologgal, akkor azt a választ kapnám, hogy nézzem meg Őt, nem eszik édességet így nem is hízik. Tök igaza van, de sajnos én nem tudom édesség nélkül élni!:(
Egyébként nálam az alapprobléma, hogy nem tudok mértéket tartani, isssszonyat mennyiségű édesség fér belém.
Példa: 1 üveg 400gr-os Nutella 13 perc, ha lassan eszem, 3-4 tubus sűrített tej együltő helyemben....
browning!
Köszönöm hogy ilyen kedvesen, még puszival is a végén, ilyen jól helyretettél!!! Ilyesmikre lenne szükségem! Arra hogy megértsenek, de közben megvilágítsák a homályos elmémet, mit is kockáztatok tulajdonképpen.
Egyébként ezekről a dolgokról írtam, hogy TUDOM mit csinálok, utánaolvastam, hogy káliumot veszítek-szívrohamhoz vezethet, hogy a torkom nem bírja... Csak olyan nehéz nem azt gondolni, hogy "ááá, velem úgysem történik meg", hiszen régen a bulémiáról is ezt gondoltam és tessék. :(
Találtam egy oldalt, ahol evészavarral foglalkoznak, írtam is a dokinőnek, de nem tud fogadni, nincs már kapacitása. Megmondom őszintén, ez kicsit megint visszavetett, olyan volt, mintha nem lettem volna elég súlyos eset, félredobtak, majd ellát más. :(
Egyébként van itt mostanában más is rajtam kívül aki még nem gyógyult, ezzel a betegséggel kűzd?
Nem, egyáltalán nem fogyok. Abszolút jól vagyok (még), a sok gyümitől,zöldségtől, hústól, sajttól 1 éve nem voltam beteg, most mikor az egész család lerobbant, én ápoltam őket, de nem kaptam el semmit. Ezen én magam is ledöbbenek!!!
A nyelőcsőgyulladás pontosan mi? A gyomorsavtól lesz?
Maga a hányás nem esik nehezemre, utána sokkal jobban vagyok mind lelkileg, mind gyomorilag. Viszont a torkom egyre rosszabbul bírja, piros, kapar... :(
Sziasztok!
Úgy gondoltam írok nektek, hátha ti tudtok valamennyire segíteni nekem. 18 éves vagyok, 161 cm és 51 kg. Fél évvel ezelőtt még 60 kiló voltam, de egy ideig nem akartam erről tudomást szerezni. Azután nagyapám egy megjegyzése vett rá arra, hogy elkezdjek ezen változtatni. Egyhéten négyszer tornáztam de nem ettem egészségtelenül. A kilók olvadtak le rólam és ennek örültem. Aztán január környékén vérszemet kaptam és azt mondtam, 47 kilóig nincs megállás. Azóta a napi táplálékom egy győri édes jó reggelt joghurt és rengeteg gyümülcs, na meg folyadék. Számolom a kalóriákat és naponta olyan 500-700 kcal-t eszek meg. Nincs betegségtudatom és biztos vagyok benne, hogy 47-nél megállok.Heti négyszer tornázom és félek, hogy hízom egy dekát is. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ez már betegség?
Nem lenne rossz ha leállnál a vagdosással, bár ha szándékosan el akarod vágni magad a környezetedtől...Jó módszer rá...
Fogalmad sincs milyen lesz később. Milyen lesz akkor amikor már normális vagy, és az is akarsz maradni. Amikor kapcsolatokat akarsz építeni. Állandóan rejtegetni ezeket a szarokat egy életen át már önmagában kiborító! Én ugyebár csináltattam rá tetoválást, de a hegeknél a bőr dobálja kifelé a tintát, és folyamatosan kopik ki, és most töröm a fejem hogy mivé kéne átalakítani hogy jobban fedje őket, de már a teljes alkaromra kell mert ugye a BPD-s rohamoknak köszönhetően lettek rendkívül esztétikus nyúzott és égett sebek.
Ha fájdalmat akarsz rúgdosd a ajtófélfát, vagy verd a falat, mindegy csak ne vagdosd magad mert életed végéig el leszek könyvelve még a senki járókelők előtt is!
És a hegeket nem lehet úgy elfogadni mintha kövér lennél. Sokkal könnyebb azzal megbékélni, mert azon ilyen olyan módon lehet változtatni!
Mielőtt megvágod magad nézd meg a naplóm első képét......
Szerintem mindenképpen próbáld megbeszélni a férjeddel, mert ez így nem mehet tovább. Ennek az egésznek valóban ő a kiváltója :(
Ha ezt még sokáig folytatod teljesen tönkre fogsz menni fizikai és lelki szempontból is, és akkor a gyermekeiddel mi lesz?
az szar betegség:S csak ki ne száradj!!szurkolok,h hamar meggyógyulj!;)
én totálisan depressziós vagyok.tegnap vtam barátnőmmel sétálni,utána felmentünk hozzájukk,tesója is otthon vt(ikrek:D és tesója aki fiú,a legjobb haverom:D).rögtön lecsekkolták a karomat.(szokás...-.-")
anyával összevesztünk délelőtt,úgyhogy szétkaptam egy borotvát(nem találtam a megszokott pengéimet,a hülye sniccer meg szartse ér-.-")hát ugye...kipróbáltam...és ÉLES vt-.-" NAGYON. hát...hajszál híja vt k keresztülszeljem az összes eremet a csuklómon-.-"
és ugyebár, nem kentem le jóddal(nincs itthon) szal nem húzta össze a sebet semmi,szal lehetett látni ez EREKET is.megnézték. kiakadtak, lejódoztak(xD), és most nagyon mérgesek rám.:(
anya folyton piszkál,de persze a dokit nem intézné-.-"...áhh...csak buzerál,h "miért nem eszel rendesen?" meg hasonlók...annyira elegem van,hogy az kimondhatatlan.
ha még a barátaim se lesznek...hát tényleg...akkor ennyi vt,nem szarakodok,nem próbálkozok.akkor vége....
sztem próbálj meg leállni vele amilyen gyorsan csak tudsz!!!!!!!
az egyik barátnőm(netről ismerem)ana-mia...összevissza.meg ha eszik/evett kihányja/ta...most a dokik nem tudnak vele mit kezdeni,soha többé nem fog tudni úgy enni mént egy normális ember!SOHA.szétcseszte a hánytatássala torkát meg a gyomrát.
akár melyik pillanatban,miközben hánysz megfulladhatsz,agyvérzést,szívrohamot kaphatsz.fenn áll a veszélye a nyelőcsőrepedésnek,ha túleszed magad akkor a gyomorfalad is megrepedhet.a gyomorsavtól kisebesedhet a gyomrod,nyelőcsöved...milyen "vicces" lenne,ha arra ébrednének a gyerkőcök meg az "apu" h az anyukájuk a wv mellett kiterülve fekszik,a wcben egy jóadag róka,az orrából kifolyt vér pedig a megalvadva borítja a padlót....szép látvány.mondd meg a férjednek.mondd meg neki,hogy kb az életeddel játszik. már súlyos beteg vagy.ha rettegsz a hízástól...hánysz....
próbálj segítséget kérni!!!!
puszi
Húú, nem is tudomn mit írjak! Nem fogytál mióta ezt csinálod? Nem vagy rosszul, vagy fáradékony?
Nem neház kihányatni magaddal a kaját, nem fáj? Ez nem tart vissza attól, hogy folytasd?
Talán nem kéne ezt írnom, mert lebeszélni kellene, de az azért jó, hogy a gyümölcsöt és fontosabb ételeket nem hányod ki! Viszont más baj is lehet. Nyelőcsőgyulladás stb.
Szió!
"Természetesen" senki sem tudja hogy hánytatom magam!De nekem pl ez is olyan fura!Nem látják,hogy ahogy zabáltam szaladok a wc-re?
Sajnos csupa olyan emberrel vagyok körülvéve,akik nem szeretnek lelkizni,anyukám hisztinek vesz minden lelki problémát,a férjem nem egy beszédes típus.10 éve mikor elváltak a szüleim, 3 hónap alatt 30kg-t fogytam, észre sem vették, max annyit mondtak, hogy "de ügyesen fogyózol!".
Hányás:olyan érdekes,hogy minden igaz rám amit olvastam ebben a témában.Úgy válogatom a kaját,hogy már tudom milyen az íze visszafelé,egyre többet eszem,hiszen úgyis kihányom...
Tartom magam ahhoz,hogy délelőtt csak gyümölcsöt eszem,ezt sosem hányom ki.Minden nap más típusú ételt eszem,a fehérje nappal sincs gondom,hiszen a fehérje "jó" táplálék,kell a szervezetnek,nem hánytatom magam utána.Na és akkor jön a keményítő,majd a szénhidrát nap... :(Húzom az ebédet,kb 3-ig, nem bírom tovább,eszem,majd szaladok hányni.Este,általában mikor már leraktam a gyerkőcöket, folytatom,mindent megeszek amit találok(igaz egyik sem ízlik igazán) és megyek hányni.
Érdekes,hogy sosincs kedvem elkezdeni,de mikor már beindult a dolog,nagyon jólesik.:o
Eddig is tudtam hogy "bolond" vagyok,de ezt így visszaolvasva ámulok! Ki ez a nő? Ki lett belőlem??? :((
Szia Mystic75!
Én is korodbeli vagyok és hasonló problémákkal ami a sulyt illeti!
A férjed tudja, hogy ezt csinálod? Tudja, hogy így igyekszel megadni neki amit elvár tőled? Nem itélem el mert én is jártam hasonló cipőben. Büszke voltam és vagyok rá, hogy a férjem nem hagyott el közel 130 kilósan, de azért voltak problémáink rendesen. És nekem is nehéz tartani a súlyom, már nagyon nehezen fogyok pedig még szeretnék!
Nekem is mindig vannak olyan gondolataim, hogy de jó lenne kihányni amit megettem, és meg is tenném ha nem félnék tőle annyira. Nem vagyok egy hányos tipus, és rettegek tőle. Ha hányingerem van már elkezdek attól rettegni, hogy mi lesz ha hányni fogok! De ha ez nem lenne velem már rég ott tartanék ahol te most!
Sajnos ha tovább csinálod nagyon komoly bajok lehetnek! Abba kell hagynod!! Tudom, hogy nagyon nehéz, mert én a cigivel vagyok úgy, hogy tudom, hogy abba kellene hagyni de megy. Most nem cigizek már 2 hónapja de állandóan azon jár az agyam!
Hányszor hányatod magad egy nap?
Sziasztok!
Nem tudom mennyire zárt ez a kis csapat,remélem nem veszitek tolakodásnak ha írok és ha tudtok segítetek is.
Kétgyerekes anyuka vagyok,nem mai pipi,a harmincas éveim közepén járok. Tini korom óta kűzdök a súlyommal,20-30 kilókat dobálok föl-le.Tavaly úgy tűnt megtaláltam a megoldást,a 90 napos diétával kezdtem,majd utána testkontrollként folytattam, és azóta is ezzel tartom a súlyom.Most éppen 173cm magas és 58kg vagyok,szerintem ez pont ideális,jól érzem magam a bőrömben,csinosnak érzem magam,de iszonyúan szenvedek hogy ezt a súlyt meg tudjam tartani.
Sajnos a férjem "elvárja" hogy így nézzek ki,évekig kűzdöttem azért hogy rendben legyen a szexuális életünk,és úgy látszik a fogyás volt rá a megoldás,így kíván,túlsúlyosan viszont nem.Kérlek ne ítéljétek el Őt,vhol igaza van,én is szebbnek látom így magam (no persze én nem utasítanám el Őt ha hízna pár kilót)!
Igazából már nem emlékszem hogy kezdődött,egyszer csak jött az "isteni" szikra,amit megettem kihánytam,így nem kellett figyelnem az étrendre... de azt hiszem ezeket már tudjátok.Kb. fél éve tart a dolog,TUDOM mit csinálok,mégsem tudom leállítani magam.:(
Vettem könyveket,nézelődtem a neten,még egy szimpi dokinőhöz is elmentem volna,de már nem tudott vállalni.
Egyszerűen rettegek mi lesz ha megint meghízok,és közben az is nap mint nap halálba stresszel,mi lesz velem ha tovább hánytatom magam?!
Beszélgetnétek velem erről? Segítenétek vhogy megoldani a dolgot?
Halihó lányok!
Remekül indult a napom... Még éjjel... Arra ébredtem hogy pokolian fáj a fejem, és elkezdett menni a pocim. Vettem be fájdalomcsillapítót de nem hatott. Ülve kevésbé fájt mint fekve, úgyh ülve aludtam, már ha azt lehet alvásnak nevezni. Aztán amikor reggel felébredtem megint ment a pocim, utána meg elkezdtem hányni. Most egy csomó gyomornyugtató és hányingercsillapító után be mertem venni a gyógyszereim, de elég instabil a gyomrom.
Ami meglepő volt hogy mostmár egyáltalán nem gyengít le, és nem hat meg a hányás, úgy tűnik a nyáron jobban megszoktam mint gondoltam. Utána elkezdtem mosni.
Értékelném ha gyorsan elmúlna ez a vacak, mert jövőhéten ezerrel intézkedés lesz esküvő ügyben.
Szurkoljatok pls!
Ti hogy vagytok?
puszik!
HOVÁ LETT MINDENKI???!?!!írjatok már emberekXD...ne csak mindig én:D
pusziii
kihalt a fórum....xD
MEK
hová lett mindenki???:o
Leninenn:egyél is:) szép vagy és gebe,szal az az 1-2 kiló amit felszedsz az igazán semmi...;) tesódat meg valahogy próbáld etetni:S vagy vaalmit találj ki... anyukátoknak nem tűnik fel????!
az autoimmun az az amikor a szervezet maga ellen fordul...nem tudja megkülönböztetni a saját részeit a behatolóktól(pl vírusok) és magát "emészti"...
nekem kb "belháború" vt a fehérvérsejtek közöttXD és a fehérvérsejtek álltak vesztésre-.-" (hülyepoén...ójeee XD) szólj ha még nem érted ;)
Every:MIVANVELED???????!!!!! ÍRJ MÁR!!!!!!!!!!kórház?vagy hol vagy????tud rólad valaki v.mit???
pusziii
Szia!
Na így már érthető. Általában tizenévesek szokták az általad feltett kérdést feltenni.
Szerintem készíts interjút valamelyik leányzóval :)
sziasztok!leni vok!
mi az az autoimun???
jézusom a tesom most anában borzalamasan eszik...nagyon keveset...én már elkezdtem enni de hiztam is...:S
na mindegy ez már nekem inkább mek..
hy
Félreértettetek, illetve én nem voltam egyértelmű.
Kertészné Szabó Andrea vagyok, és egy vidéki kisváros újságjában szeretnék cikket írni a témáról.
hello!meggi vok
hááát mi néha már akarjuk is hogy ki irjon a doki...de az sem olyan jó....
én vérszegény vagyok csak...
najó mek suliba...
csak mostanában nem irtunk....
na hello
Maradj otthon, pihenj, és gyógyujl!!!
Mázli hogy észrevették az autoimmunt és még gyökerében kinyírták! Nekem évekig nem kezelték :S
azta!neked aztán sok dolgod van!:D
most én se csinálok/csinálhatok semmit...elmentem a dokihoz,azzal az alappal h ne írjon ki,csak adjon vmi jó kisgyógyszert...erre le lettem cseszve h hogy képzeltem h ilyen hanggal,így köhögve(kb mint egy végső stádiumos tüdőbajos...) elmentem suliba,meg h még hnap is menjek...azt mondta h van rá esélyem h egy ó kis tüdőgyulladás kerekedjen az egészből... :s ennyit a nagy "mártírkodásomról"..egyszer nem megyek dokihoz-.-"
a szteroidos cucc már jóó régen vt:D 5.ben kórházba kerültem.kiderült h vészesen alacsony a fehérvérsejtszámom(meg a granulocita) majdnem meghaltam:S azt hitték h egy ritka leukémia...leteszteltek,mázlimra nem az vt..."csak" egy kis autoimmun...szteroid,fájdalomcsillapító,gyomorvédő(csótánygyógyszer xD) fájt akk mindenem...ízület főleg.begyulladtak azokis h jobb legyen nekem:D 6.végére meggyógyultam,csak ugyebár í szteroid hatalmas étvágyat ad...kicsit...hmm...husi vtam...58 kg o.o... ok.fogyó...innentől már ismert a sztori...
IZA:ííírj! komolyan izgulok h milyen egy "igazi modell" mármint...érted:D:D
Every:holvagy tedrága?o.o
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?