Annyit szenvedtem, nélkülöztem, hogy azt se tudom mik az... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ott, ha sz..r az idő ritkán van ott valaki!
Sőt, nagyon télre le is van minden állítva! ( leginkább víz )
4 klímánk van, és bár azt mondják, hogy energiatakarékos, de nem az. Télen ezekkel fűtünk minden nap. éjjel-nappal fűtenek.
A téli fogyasztásunk alapján, mondhatom, hogy minden klíma havonta 25 eFt-ot fogyaszt havonta. Ha lesz még egy klímánk idén télen, akkor az is annyit fog fogyasztani.
A panel ugyan ez. Ha 1 panel menne ugyan így, akkor 25 ezer lenne a havi fűtésem, ha kettő menne, akkor 50 ezer.
Persze, ha heti 1 alkalommal használod majd, akkor nem lesz ennyi.
Igen az anyukák más és más eszközökkel próbálják a megóvni a csemetét. Egyik a te példád. A másikat az anyósom adta, soha semmiféle tornagyakorlatot nem engedélyezett a lányának, merthogy az veszélyes. A harmadik az Anyukám, aki mindenféle rémtörténettel traktálta a gyerekeit. Megjegyzett, ismételt minden rémsztorit, hogy tanuljunk belőle. Például hogyan bújócskáztak gyerek korukban az ásott kútba bebújva, ez milyen buta, veszélyes dolog volt...
Ahogy nézem ez olyan "ahány ház, annyi szokás" dolog.
Mivel nem égetően fontos, így jegeltem a típus keresést, kiválasztást!
Nekem, kettő bőven elég lenne!
De rá ér!
Ja és nem menne sokat, tehát áramapu zsebét sem tömném nagyon!
Igen, bár a fűtőpanelt nem olvastam.
Ha 1 ilyet veszel, akkor nem lesz túl sok a villanyszámlád, de ha többet, akkor igen. És jó fűtőpanelt kell venned.
Milyen típust tervezel? Na!? Még is tervezel!;)
Rendben!
Mert nekem még mindig vannak terveim és igyekszem megvalósítani;)
Gondolom sikerült végig olvasni!
Fűtés később, fűtőpanellal lesz megoldva!
Nem kell magadra venned!
Én már nem tervezek 50 felett!
Azt mondják, hogy ezt a mentalitást az oroszoktól kaptuk és képtelenek vagyunk levetkőzni...
Ja, én nem ilyen vagyok.
Akkor te azon keseregsz, hogy nincs fűtő klímád s nem is telik rá? A nyaralóban?
Hát nekem, nincs nyaralóm, és lehet, hogy nem is lesz, bár dolgozom rajta;)
Most nekem is kell még egy fűtőklíma, és H tarifa is.
Nem hiszem, hogy keseregni kellene azon, hogy nem azonnal sikerül, hanem x idő múlva...
Hát köszi!
50 felett mit tegyen az ember? Sírt vásároljon és járjon ki ápolgatni, vagy keressen egy elfekvőt?
Szerintem sokkal inkább örökölt, vagy valami elbaszcsizott csoporttudatosság. Nem csoda, mert tele vagyunk "szuper" programokkal - jobb félni, mint megijedni, pl. Rettegjünk egy életen át valamitől, ami nagy valószínűséggel soha nem következik be, ahelyett hogy inkább elővigyázatosak lennénk.
Derűre jön a ború - hát persze......., főleg ha intenzíven programozzuk.
Ha a gyerek fára mászik, "biztonságos távolból" rikoltozunk, hogy jajjjjjj, le esel - ahelyett, hogy odaállnánk, hogy el tudjuk kapni ha esik, és arra biztatnánk, hogy erősen kapaszkodjon, nézze meg alaposan, hova lép.
Nagy jó kedvnek sírás lesz a vége...... Napestig sorolhatnám.
Ki lehet ebből jönni, mindent el lehet engedni, csak piszok sok meló.
Az enyém a nyaralóban sajnos csak hűt!
Ez még nem olyan szuper klíma!
Fűtő panel oké lenne, de most másra kell a lé nagyon!☹️
Kedves Sirga, Mecchelle.r kösz a javítást, régen használtam ezt az idézetet.
Sajnos jómagam is ilyen múlton rugózó vagyok. Csinálok valamit és beugrik valami rossz, régi emlék. Valami, ami kellemetlen volt egyszer, de már régen túl vagyok rajta. Természetesen elhessegetem, mert nem akarok rajta rágódni, de nem biztos, hogy máskor, más helyzetben nem ugrik be valami ilyesmi. Nem tudom, hogy ez valami egyéni beütés, vagy általános magyar, netán emberi dolog?
Ez egy rosszul idézett Vörösmarty vers... 😜Egészen pontosan: Ábrándozás az élet megrontója.
Én sokkal jobban szeretem és hasznosabbnak tartom az Albert Einsteinnek tulajdonított mondást:
"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
Tök őszintén és szomorúan: nem hiszem, hogy van még egy ilyen búval bélelt és negatív nép, mint a magyar. ☹️
A nagy többség képes évtizedek elmúltával is rugózni a veszteségein, fájdalmán - és itt most nem a szeretteik halálára gondolok - hanem pl. arra, hogy valaki elhagyta, elbocsátották és hasonlók.
Nagyon nehéz lehet a helyzeted. Sajnálom. Tudom milyen halálosan kimerültnek lenni. Nekem is volt olyan időszakom amikor esténként úgy feküdtem le, hogy bárcsak ne ébrednék fel reggel. De elmúlt, és kijöttem belőle.
Nem szabad feladni! Az én túlélésem kulcsa gyerekkortól kezdve hogy olyan vagyok mint a keljfeljancsi. Lenyomni sem lehet.
Neked is kívánok minden jót!
Bocs, muszáj kijavítanom: "Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz"
Egyik kedvenc versem.
50 felett 80+ érzem magam! Napi szinten 20+ km gyalog + fizikai meló!
Elég volt ebből ennyi!
Sok is!
Egészség nulla, genetikai betegség, csóróság egy életen át!
Ha egészséged lesz 70 felett és azon vagy máris hogy megőrizd a mozgásképességedet, a szellemi frissességedet, nem fogod érezni hogy elmúltál 70. Nem érzed a korodat.
Amikor anyám 80 éves lett és nálam nyaralt, atlétában illegette magát a tükör előtt és azt sérelmezte, a 80 éveseknek miért nem divat a vállas. (Ez 30 évvel ez előtt.)
Megkérdeztem, milyen érzés 80 évesnek lenni. Azt felelte ha nem fáj semmim, akkor nem számít, nem érzem, nem is gondolok rá.
Mit mondunk mi magyarok?
"Álmodozás a lélek megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz!"
Mit mond a francia:
"Álmodozás a lélek vasárnapja!"
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék babát, de még nem tudom mikor...miért gondolkodunk ezen annyit?Valamitől félek de nem tudom mitől..ezzel kapcsolatban.És ti hogy v
- A bank ad utólag olyan számlát, amivel bizonyítani tudom, hogy annyit küldtem amennyit?
- Elestem súlyos zúzodást szenvedtem
- Ti is szenvedtek a PMS-től?
- Azok tapasztalataira lennék kiváncsi, akik régóta szenvedtek hasi fájdalommal és nagy nehezen derült ki, hogy candida okozza
- Rám talált a lelki béke. Amikor már eléggé szenvedtem,...