Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve recept

Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve recept

Elkészítési idő 15 perc

Az Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve hozzávalói:
4 személyre

500 gramm penne tészta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db közepes méretű paradicsom
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
capri bogyók (kb. a kis üveg fele)
150 gramm kockára vágott bacon
1 evőkanál olívaolaj

bors
bazsalikom


Az Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olívaolajon, majd mikor kész, rátesszük a bacon-t, majd a felkockázott paradicsomot. Amikor a paradicsom látszólag megfőtt, hozzátesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd a paradicsomsűrítményt, és végül a capri bogyókat. Amennyiben a szószt túl sűrúnek, túl paradicsomosnak találjuk, bátran öntsünk hozzá vizet! A tésztáról csak öntsük le a felesleges vizet, de ne mossuk le. Öntsük nyakon a szósszal és kevergetés közben forraljuk ismételten fel!Tálaláskor parmezánnal hintsük meg, és tetszés szerint frissen őrölt borssal, friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük, ízesíthetjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook