Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemájas csirketokány recept

Csirkemájas csirketokány recept

A Csirkemájas csirketokány hozzávalói:
2 személyre:
25 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
10 dkg húsosabb főtt, füstölt császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb zöldpaprika
1 közepes fej paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
1 evőkanál mangalicazsír
1 evőkanál tejföl (elmaradhat)


A Csirkemájas csirketokány elkészítési módja:
A húst tokányra, vagyis vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk fokhagymasóval. Átforgatjuk, félretesszük. A májat fokhagymasóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Félretesszük. A hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és vékony karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A szalonnát csíkokra szeljük. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a szalonnát enyhén átpirítjuk. Rátesszük a hagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, átforgatjuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a májat is, és ha már félig kész, belekeverjük a tejfölt (de anélkül is finom), és készre sütjük.

Köretnek karfiolrizst készítünk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemájas csirketokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook