Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Uborkás rokfortsaláta recept

Uborkás rokfortsaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Uborkás rokfortsaláta hozzávalói:
1 nagy kígyóuborka
2 közepes nagyságú ecetes uborka
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg reszelt rokfort sajt
2 dl tejföl
1 dl majonéz
3 evõkanál marinált paradicsompaprika
1 fiola kapribogyó
ízlés szerint só és törött fekete bors
kevés cukor


Az Uborkás rokfortsaláta elkészítési módja:
A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk (nem besózzuk, csak megsózzuk!). A paradicsompaprikát apró kockákra vágjuk, a megmosott uborkát héjastul lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A levétõl leszûrt kapribogyót apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a kapribogyó levével, az összezúzott fokhagymával, a törött fekete borssal, kevés cukorral. A reszelt rokfortot és a többi összetevõt beleforgatjuk a mártásba, majd szorosan lefedve hûtõszekrényben érleljük legalább 3 órán keresztül. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az uborkás rokfortsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook