Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ananászalagút recept

Ananászalagút recept

Az Ananászalagút hozzávalói:
Zselé

15 dkg sárga színű marcipán
60 cl kompótlé
4,5 dkg zselatin
10 dkg málna
3 doboz (kb. 30 karika) szeletelt ananász
Krém

10 dkg málna
15 dkg porcukor
20 dkg magarin
5 g vaníliás cukor
1 tojássárgája
10 cl tej
3 dkg cukor
1,5 dkg vaníliás pudingpor
Tészta

15 dkg liszt
12 dkg cukor
6 tojás


Az Ananászalagút elkészítési módja:
Az ananászkarikákat sárga, langyos zselébe mártjuk. Újramártjuk, és a karikákat egymásra rakjuk, így egy lyukas hengert kapunk. A lyukat beöntjük málnazselével. Lehűlés után kettévágjuk. Málnakrém: a tej egy részével elkeverjük a pudingport és a tojássárgáját. A fennmaradt tejet felfőzzük cukorral, margarinnal, és vaníliás cukorral, majd forrás közben beleöntjük a tejjel elkevert pudingport és besűrítjük. Kihűlés után a porcukorral és a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük, és az összetört málnával újra átkeverjük. A hozzávalókból piskótalapot sütünk. Kihűlés után kettévágjuk, és megtöltjük málnakrémmel. A megtöltött piskótalapra ráhelyezzük az ananászt, az oldalát marcipánnal bevonjuk, a marcipánt villával kirecézzük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ananászalagút elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook