Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Ananászos sült rizs (Thai ételkülönlegesség) recept

Ananászos sült rizs (Thai ételkülönlegesség) recept

Elkészítési idő 80 perc

Az Ananászos sült rizs (Thai ételkülönlegesség) hozzávalói:
1 friss ananász, levelével együtt
2 evőkanál növényi olaj
1 tojás egy cspet sóval habosra verve
2-3 gerezd foghagyma, finomra vágva
150 g nyers garnélarák, megtisztítva
150 g sonka, apróra vágva
25 g csemegekukorica
25 g zöldborsó
1/2 piros kaliforniai paprika, kis kockákra vágva
1 evőkanál vékonyra szeletelt gyömbér
280 g főtt jázminrizs (lehet szerintem sima rizs is) jól lehűtve
1 evőkanál világos szójaszósz
25 g pörkölt kesudió, durvára vágva
1 hosszú piros csili, kimagozva és vékonyra szeletelve, a díszítéshez
néhány korianderlevél, a díszítéshez
Négy ada lesz belőle


Az Ananászos sült rizs (Thai ételkülönlegesség) elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az ananászt hosszában vágjuk ketté, a húsát kanalazzuk ki úgy, hogy a héjon kb. egy cm-nyi gyümölcshús maradjon. A kikanalazott ananászt vágjuk kis kockákra, a felét fagyasszuk le későbbi felhasználáshoz.
Az ananász levelét tekerjük alufóliába, hogy sütés közben ne égjen meg, majd helyezzük a két fél héjat sütőlapra és süssük 10-15 percig. Az elősütés célja, hogy az ananászlé belesüljön a gyümölcshúsba, és ne szivárogjon át a héjakba töltött sült rizsbe.
Wokban forrósítsunk egy evőkanál olajat, üssünk bele egy tojást és vékony omlettként süssük 2 percig majd enyhén pirítsuk meg a másik oldalát is, végül a serpenyőből kicsusztatva tekerjük fel, és vágjuk vékony csíkokra.
Wokban forrósítsunk egy evőkanál olajat, a fokhagymát közepes lángon pároljuk meg, majd dobjuk rá a rákot, a sonkát, a kukoricát, a zöldborsót, a kaliforniai paprikát és a gyömbért. Pároljuk két percig, amíg a rákok szép rózsaszínre pirulnak, majd keverjük hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a friss ananászt, és főzzük további hét percig. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízesítsük.
Kanalazzunk az ananászhéjakba jócskán sült rizst, majd szórjuk meg kesudióval és az omlettcsíkokkal. Csiliszeletekkel és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.


Szerintem nagyon finom! Kicsit oda kell figyelni, hogy ne kapkodjuk el és igényes legyen...


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. dec. 28. 18:28
Az ananászos sült rizs (thai ételkülönlegesség) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook