Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás, vaníliakrémes süti recept

Almás, vaníliakrémes süti recept

Az Almás, vaníliakrémes süti hozzávalói:
A tésztához:

1 db tojás,
2 evőkanál tejföl,
180 g vaj,
150 g cukor,
0,5 kiskanál sütőpor,
360 g liszt,
egy csipetnyi só.

Hozzávalók a krémhez:

350 ml tej,
1 tojás,
2 evőkanál keményítő,
4 evőkanál cukor,
1/3 kiskanál vanília,
2 db nagy alma,
őrölt fahéj,
porcukor a tetejére.


Az Almás, vaníliakrémes süti elkészítési módja:
A tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás tésztát kapjunk. Tegyük bele a tésztába a tojást, a cukrot és a tejfölt, dolgozzuk jól össze, egy puha, omlós tésztát kell kapjunk. Formázzunk cipót belőle és tegyük hűtőszekrénybe ameddig elkészítjük a krémet. Vanília krém elkészítése: egy lábasban kavarjuk össze a tojást, a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, majd öntsük rá a hideg tejet, kavarjuk össze habverővel és tegyük oda főni. Folytonosan kavargatva főzzük meg a krémet, majd vegyük le a tűzhelyről. A lehűlt tésztát osszuk el kettőbe, 1/3 és 2/3 ba. Nyújtsuk el a nagyobbik darabot, tegyük 20 cm átmérőjű kapcsos sütőformába, a tészta fedje be a forma oldalát is. Tisztítsuk meg az almát, szeleteljük fel, szórjuk meg fahéjjal a különlegesebb ízhatásért és rakjuk rá a tésztára majd öntsük rá a forró, főtt krémet. A második tésztalapot nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk hosszúkás darabokra majd rácsozzuk be a krémet. Tegyük az elkészített süteményt előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük 40-50 percet ameddig jól átsül és szépen megpirul.Mikor kihűlt szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás, vaníliakrémes süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook