Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fehér csokoládés krémes szelet recept

Fehér csokoládés krémes szelet recept

A Fehér csokoládés krémes szelet hozzávalói:
6 tojás
200 g cukor
40 ml víz
3 evőkanál kakaó
200 g liszt
1 tasak sütőpor

A krémhez:

400 g fehér csokoládé
400 ml habtejszín
5 g zselatin

A tészta belocsolásához:

250 g cukor
500 ml víz
rumaroma

A tetejére:

1 csomag tortabevonó


A Fehér csokoládés krémes szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikavarjuk az olajjal. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és hozzáadjuk a vizet. A habhoz keverjük a tojássárgájás keveréket. A sütőport, a lisztet és a kakaót összekeverjük és beleszitáljuk a habba. Papírral bélelt tepsibe öntjük és nagyjából fél óra alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a felaprított csokoládét és addig kavargatjuk, amíg elolvad. Lassú tűzön főzzük 5 percig, majd félretesszük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük a csokoládés krémhez, visszamelegítjük, de nem főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egy éjszakát áll. A torta belocsolásához a cukrot 2 evőkanál vízzel karamellizáljuk, mikor felolvadt, hozzáadjuk a többi vizet és addig főzzük, amíg folyékony szirup lesz belőle, rumaromával ízesítjük, de tetszés szerint instant kávét is adhatunk hozzá. Hagyjuk kihűlni. A tésztát két részre vágjuk és belocsoljuk a hideg cukros keverékkel. Megkenjük a krémmel. A tetejét tortamázzal vonjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fehér csokoládés krémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook