Bounty torta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Bounty torta hozzávalói:
• A tésztához:
• 4 tojás
• 25 dkg porcukor
• 1 dl hideg víz
• 15 dkg finomlisz
• 1 csomag sütőpor
• 4 dkg kakaópor
• A töltelékhez:
• 4 dl habtejszín
• 1 csomag vaníliáscukor
• 3-4 evőkanál porcukor
• 2 csomag habfixáló
• 20 dkg kókuszreszelék
• A mázhoz:
• 2 evőkanál liszt
• 15 dkg cukor
• 3 evőkanál kakaó
• fél kiskanál őrölt fahéj
• 1,5 dl tej
• 2 dl hideg víz
• 8 dkg vaj


A Bounty torta elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, a vizet apránként hozzáadom, majd belekeverem a lisztet, sütőport és a kakaót. Végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjék felvert hajbát. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kivajazzuk. Előmelegített sütőben 170 fokon tűzpróbáig (kb. 20 perc) sütjük. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a tortaformából, és hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem, és a vége felé hozzákeverem a cukrokat és a habfixálót, majd legvégén a kókuszt. A tortakorong tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, majd a belsejét kikparjuk úgy, hogy kb 1 cm vastag perem maradjon. Beleöntjük a kókuszos tejszínt, a tetejét visszarakjuk rá, és berakjuk a hűtőbe. A mázhoz valókat a vaj kivételével egy lábosba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat. Amikor már szinte hideg, a tortát körbekenjük, majd hűtőben dermesztjük egy egész éjjelen át. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Fontos, hogy a máz nem lesz szilárd, hanem inkább puding állagú, ami jól jön a tömény kókuszhoz.

Fontos, hogy a tortaforma oldalát ne vajazzuk be, mert akkor nem jön fel a tészta!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bounty torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook