Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás morzsatorta recept

Almás morzsatorta recept

Az Almás morzsatorta hozzávalói:
30 dkg liszt
3 tk sütőpor
1 tojás
15 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
75 dkg alma
2 ek porcukor


Az Almás morzsatorta elkészítési módja:
A sütőporral átszitált lisztet a tojással, cukorral és a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk zsemlemorzsával beszórjuk és a morzsatészta felét beletesszük. Jól lenyomkodjuk és a peremét felemeljük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd hasábokra vágjuk és a tésztán elrendezzük. A maradék morzsatésztát rátesszük és 1 ek. porcukorral megszórjuk. 180°C-on kb. 40 percig sütjük. Végül kissé kihűtjük, a formából kivesszük és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás morzsatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook