Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-diós muffin (Kata-féle) recept

Almás-diós muffin (Kata-féle) recept

Az Almás-diós muffin (Kata-féle) hozzávalói:
alma
dió
2 dl tejszín
fahéj

10 dkg dió apróra vágva
2 db alma
2-3 evők. tej
1 cs sütőpor
125 g olvasztott margarin
2 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt


Az Almás-diós muffin (Kata-féle) elkészítési módja:
Meghámozzuk az almákat, húsukat felvágjuk apró kockákra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, és a kockákra vágott almát. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és a tejet. Ezt összekeverjük a lisztes keverékkel, jól átforgatjuk, és belekanalazzuk 2/3 részig a muffin formákba. Előmelegített sütőben megsütjük. Felverjük a tejszínt és mindegyik muffin tetejére teszünk, meghintjük fahéjjal, almával és dióval díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-diós muffin (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook