Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok (beszélgetés)
Úgy általában mindegyik amelyik nem a szakmai dolgokról kérdezget hanem arról hogy állok hozzá a munkakörnyezetemhez, mikor mit és hogy reagálnék, rossz és jó tulajdonságaim, kollégákhoz, helyzetekhez viszonyulásom. Had ne én alkossak véleményt és had ne én istenítsem saját magam. Azt meg hogy mi történt a múltban és mit tervezek a jövőben ami nem szigorúan szakmai dolog had tartsam meg magamnak és had döntsem el én kivel akarom megosztani és kivel nem.
néhány példa csak az elejéről:
Milyennek látják mások?
Ön szerint milyen ember?
Mikor szeretne családot alapítani, gyereket szülni?
Milyen könyveket, újságokat szokott olvasni?
Melyek a rövid távú tervei?
Melyek az Ön gyengeségei?
Erősségei?
Sorolja fel három jó és három rossz tulajdonságát!
Vállalt szerepet öntevékeny diákszervezetekben, hallgatói képviseletben? Miért?
Hogyan töltötte a szünidejét főiskolai évei alatt?
Milyen tervei vannak az elkövetkező évekre (szakmai /ez okés de a magán nem/ ) és magánéleti pályáját illetően?
Hová szeretne eljutni 5 év alatt? Mi az "5 éves", esetleg hosszabb távú célja?
Továbbá amikor kéri ezekkel kapcsolatban egy megtörtént konkrét szituációt is mondjak el.
stb.
Csak én akadok fenn ezeken? Nektek teljesen természetes hogy ezeket egy vadidegennek beszélitek meg?
Nincs helyes valasz.
Sok kerdes eseteben nem a valasz szamit, hanem az, ahogy feltalalod magad.
Ahhoz hogy valaszolni tudj arra a kerdesre, hogy mi elonye lesz a cegnek ha az illetot valasztja, ismerni kell a ceget, hogy mivel foglalkozik, elkepzelese kell legyen annak, aki allasinterjura megy hogy kb mi is lesz a munkakore, KELL ismerje onmagat, meg kell legyen gyozodve hogy mittomenmilyen tulajdonsaga a ceg hasznara valik.
ezek szerint nem volt ELÉG értelmes a kérdésem.
(de azért volt aki értette...) akkor pontosítom:
milyen válasz az amit pozitívumként értékelnek a HR-esek általában.
Megkerestem egy ilyen állásinterjús oldalt és teljesen megvagyok döbbenve a kérdéseken. Olyan mélyen turkálnak az emberek intim szférájában hogy felháborító.
Miért kell egy állásinterjún egy embernek ennyire kiadni magát?
itt olvastam a lehetséges kérdéseket és témaköröket:
Te mit válaszoltál rá?
nekem így kapásból fogalmam sincs
az elsőt már tőlem is kérdezték.
erre mit "kell" válaszolni?
Miért lenne jó a cégnek ha Önt választaná?
Eddigi munkája során milyen sikerélményei voltak?
Az interjúztató kb száz kérdés után: van egy kérdésem, amit nem igazán tehetek fel, tehát nem is teszem...
Én: nem feltett kérdésre nem tudok válaszolni! :D
(szerintem nem merte megkérdezni, hogy mikor akarok gyereket)
"elkezdtem röhögni. . .
s visszakérdeztem. . ."
Ezt tetted. Ugyfelnek rohogni nem egy szerencses valasztas.
Csak arra szeretnem felhivni azert a figyelmet, hogy nem mindig "AZOK" a hulyek.
Allasinterjun nem bolcskodni kell es visszakerdezgetni, es amiert mi nem ertjuk a kerdes celjat attol az meg nem hulyeseg.
Nekem egyszer egy szakmabeli kerdest tettek fel, naaaaagyon egyszeru volt ennel banalisabb nem is lehet, de meglepettsegemben ki se nyitottam a szam.
akkor magyarázd el nekem is lécci:)
Egyébként a nő azt mondta rá, hogy nem kérdezett rá rendesen, hogy milyen tollat is kell eladnia! Ez micsoda hülyeség nem???
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Pánikrohammal kapcsolatos kérdések...
- Kérdések egy állásinterjúval kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok