Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Alkoholisták családtagjai, ti hogy viselkedtek, ha pl. a párotok berúg? fórum

Alkoholisták családtagjai, ti hogy viselkedtek, ha pl. a párotok berúg? (beszélgetés)

1 2
15. Channa* (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
2023. aug. 31. 09:38

Nem tudom, hogy hány évesek vagytok, mióta vagytok együtt, vannak e gyerekek.

Ha a hagyd ott nem játszik, akkor azt kell eldöntened, hogy tudod e ezt vállalni akár hosszú évtizedeken át is.

Ha nem akarod ott hagyni, akkor veszekedned sem kellene. Viseld el, néha hívd fel a figyelmét arra, hogy zavar, és éljetek boldogan.

Bár fogalmam sincs, hogy egy állandóan ittas férfiben mit lehet szeretni, de ez a te dolgod. Megmenteni nem fogod, pont azért, amiket írsz. Tagad, szerinte, nem iszik és nem alkoholista.

Mindig lesz valami alkalom amire igyon.

Ha fáradt és kimerült, akkor ezzel fog lazítani, ha rossz dolog történik vele, akkor ezzel akarja enyhíteni. Ha jó dolog történik, akkor azt meg kell ünnepelni. Ha meleg van, akkor nagyon szomjas, valamit csak kell innia.

Ha hideg van, akkor fel kell melegítenie magát.

Ha veszekszel vele, akkor bánatában fog inni. Ha jó volt a szex, akkor azért...

Azaz, mindig lesz alkalom, hogy ledöntsön néhány felest és sört. Ha nincs pálinka és sör, akkor jó lesz a bor is. Melegben hűsít a fröccs. Hidegben melegít a forralt bor Buliban szuper hangulatot csinál a boroskóla, stb.

A normális feleség nem hagyja, hogy a férje mindig részeg legyen. A normális feleség, megemlíti, hogy mi a problémája, felhívja a részeges férj figyelmét a következményekre. A normális feleség nem tűri az állandó ivást, hanem elhagyja, ha marad a piánál.

Én a helyedben nem várnám meg, hogy ez az állapot átmenjen egy még elviselhetetlenebbe. Ez is pont sok. Ha meg már a mennyiséget növeli esetleg, mert nagyon jó a kedve és ünnepel, akkor kétszer ennyit fog inni, majd azt veszed észre, hogy állandóan tántorong, nem tud kimondani egy szót sem megfelelően artikulálva, stb.

Döntened kell, hogy az életedet erre akarod e elpazarolni.

14. Channa* (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2023. aug. 31. 09:26
És hol iszik, ha nem előtted és nem jár ezért kocsmába? Zugivó?
13. 94a06e9696 (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2023. aug. 31. 09:01
Kivételesen egyetértek veled, ez házon belül nem megoldható. Ha meg még tagad is, akkor a hajlandóság sincs meg benne, így aztán még szakember sem tud segíteni...
2023. aug. 31. 08:58
Néhány alkalom után én elzavartam.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Libikóka)
2023. aug. 31. 08:56

Regebben sörozött,de ujabban palinkat iszik,elmondasa szerint 1-2 stampot..Ha kinaljak,nem mond nemet.De kimondottan ezert nem jar kocsmaba.

Ja,es előttem sose iszik.

2023. aug. 31. 08:13

Anyósom mondta esküvőnk után néhány nappal: "Tanuld meg lányom, hogy részeg emberrel nem lehet értelmesen beszélni. Várd meg, míg kijózanodik!"

Akkor még nem tudtam, miről beszél, ugyanis a kis drága, ha együtt voltunk, sohasem ivott többet, mint bármelyik másik fiatalember.

Esküvő után kb. 2 héttel már tudtam!

Nyolc éven keresztül hittem azt, hogy "majd én! átsegítem. Majd én kigyógyítom..." Akkor válni akartam, esküdözött... további 3 évet áldoztam még rá hiába!

Kutyából nem lesz szalonna.

El kell döntened hogy egész életedet így akarod-e leélni, vagy esélyt adsz magadnak, és születendő gyermekeidnek, hogy egy normális családban, normális életet élhessetek.

9. Főnix3 (válaszként erre: 7. - Globus)
2023. aug. 31. 07:55

Nagyon fiatal volt! Sajnálom!

Nekem a felmenőim mind az alkohol rabjai voltak. Tesómmal remélem ezt megtörjük végleg.

8. libikóka (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
2023. aug. 31. 07:53
Mennyit iszik?
7. globus (válaszként erre: 3. - Főnix3)
2023. aug. 31. 07:52
Sajnos, apám is a sárga földdel szokott le. Semmi indoka nem volt italozásra, csodás foglalkozása volt, de nem vitte semmire emiatt. Fel sem fogta. Napi mámor legyen meg, ez éltette. Leszokást segítő tablettát nem vette be, hogy ihasson. Tényleg szétfolyt a mája, ez okozta vesztét 50 évesen.
6. Főnix3 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2023. aug. 31. 07:51

Eleinte,kértem, könyörögtem,levetítettem a jövőjét,majd sírtam,haragudtam, duzzogtam, vitatkoztam, hisztiztem, majd egyszerűen csak elfordultam tőle és elváltunk. Azóta is iszik és már nagyon gatyául néz ki.

nem tudtam segíteni nekik, mert nem hagyták. :/

5. Főnix3 (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
2023. aug. 31. 07:44
Ne hagyd rá. A "normális feleség nem szereti a piaszagot, a normális férfi pedig nem iszik minden nap.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Főnix3)
2023. aug. 31. 07:43

Igen, ezt tudom...

Mivel tagad, ill. nem iszik tobbet mint mas ferfi jelszoval, segitseget ugyse fogad el.

Pont ezert kerdezem, hogy mas hogy all hozza, mit tesz..

2023. aug. 31. 07:40

Sajnálom! Csak akkor tudsz segíteni neki, ha akarja!

Minden függő azt mondja, letudja tenni. Anyám akkor sem tudta letenni, mikor az orvos már azt mondta, hogy elég, mert elveszti a máját! Majd halála előtt fél évvel tette le, mikor az orvos megmondta neki, hogy vége.

Sem a szüleimen, sem az első férjemen nem tudtam segíteni, pedig mindent megpróbáltam.

Remélem te megtalálod a módját!

2023. aug. 31. 06:41

Normalis feleseg nem tamogatja az ivast.Szerintem.

A ferjem kontrollveszto alkoholista, tagad ha iszik, es szerinte o nem alkesz, mert meg tudja allni hetekig. Nincs semmi baja, csak az izeert iszik....

Szerinte mas normalis feleseg elnezi ezt, nem veszekedik.. mert en igen.

De akkor mi a jo viselkedes??

Tamogatni nem akarom az ivast. De megallni se tudom, hogy ne tegyem szova, mikor meglatom, hogy ittas.

Ilyenkor veszekedek, o meg tagad...

Nem tudom mit, hogy tegyek vele, adjatok legyszi tanacsot. Köszönöm.

2023. aug. 31. 06:39

Felesleges okoskodok ne irjanak ,legyszi,csak azok akik tenylegesen erintettek a temaban.

Ill.szakemberek tanacsait is szivesen veszem.

A "hagyd ott " tanacs nem jatszik,mert segiteni szeretnek.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook