Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Alföldi vargabéles (Kata-féle) recept

Alföldi vargabéles (Kata-féle) recept

Az Alföldi vargabéles (Kata-féle) hozzávalói:
mazsola
2 dl tejföl
35 dkg liszt
25 dkg margarin
4 ek. cukor
egy csipet só
15 dkg cérnametélt
30 dkg tehéntúró
5 db tojás
3 dkg margarin


Az Alföldi vargabéles (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel, egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A rövid metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl. tejfölt, mazsolát, az olvasztott margarint és az 5 db. tojás kemény habbá vert fehérjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük. (180-fokon kb. 40 percig sütöttem. A tepsi mérete kb.: 24x35 cm.) Még melegen meghintjük porcukorral, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alföldi vargabéles (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook