Vargabéles recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vargabéles hozzávalói:
1 kg tehéntúró
6 dl tejföl
5 tojás
20 dkg margarin
20 dkg cérnametélt
25 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 csomag réteslap
zsir vagy olaj a réteslapok kenéséhez


A Vargabéles elkészítési módja:
A tésztát kifözzük, de lehetöleg ne legyen túl puha. Hideg vizben lehütjük, lecsepegtetjük. A margarint a tojássárgákkal, a porcukor felével, a vaniliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a cérnametéltet és a mazsolát. A tojásfehérjéböl a porcukor másik felével kemény habot verünk, és ezt is a masszához keverjük. A réteslapok felét rétegesen megkenjük az olvasztott zsirral, és kibélelünk vele egy magas peremü, 20-30 cm-es tepsit. Rásimitjuk a tölteléket, és befedjük a maradék megzsirozott réteslapokkal. A bélest közepesen meleg sütöben 50-60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vargabéles elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook