Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kétemelet boldogság recept

Kétemelet boldogság recept

A Kétemelet boldogság hozzávalói:
50 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 ek méz
1 cs sütőpor
kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
pici reszelt gyömbér

Krémhez:

7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Töltelékhez:

2-3 db konzerv barack (vagy 1 cs zselécukor)
0,5 dl rum
2 ek kakaó
1 cs babapiskóta

Mázhoz:

1 tábla étcsokis tortabevonó


A Kétemelet boldogság elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre) Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk. A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kétemelet boldogság elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook