Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkés Cézár-saláta II. recept

Csirkés Cézár-saláta II. recept

A Csirkés Cézár-saláta II. hozzávalói:
Hozzávaló:

1 tojás
½ dl tej
só és frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt
5 dkg frissen reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)
35 dkg csirkemellfilé
1 dl olaj
1 nagy fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
Az öntethez:
3 duci fokhagymagerezd
½ citrom
1 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál dijoni mustár
2 kávéskanál Worcestershire-szósz
1½ dl olívaolaj


A Csirkés Cézár-saláta II. elkészítési módja:
A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták kihagyhatatlan alkotóját kanalazzuk hozzá. Utána egy kevés mustár következik, aztán egy fél citrom frissen facsart leve, majd egy teáskanálnyi szardellapaszta. Ezután hozzáreszelünk néhány gerezd fokhagymát, és ha minden együtt van, jöhet a turmixolás. A bundás csirkefalatok következnek. Ehhez a csíkokra vágott csirkehúst bepanírozzuk - nagyon finom lesz, ha morzsa helyett reszelt parmezánnal dúsított lisztet használunk hozzá - , majd forró olajban kisütjük. Ezután a salátakeveréket beleöntjük egy nagy tálba, meglocsoljuk az öntettel, és miután alaposan összeforgattuk vele, félbevágjuk a koktélparadicsom-szemeket. Tálalhatunk: a salátát tányérra tesszük, a salátakupac tetején elrendezzük a csirkefalatokat, és félbevágott koktélparadicsomokat pakolunk köré.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkés cézár-saláta ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook