Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Gombás sonkasaláta recept

Gombás sonkasaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gombás sonkasaláta hozzávalói:
25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 nagy doboz gombakonzerv, 12 fürjtojás, 1 nagy csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1-1 evõkanál borecet és fûszerezett paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, só, csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, salátalevelek


A Gombás sonkasaláta elkészítési módja:
A sonkát apró kockákra vágjuk. A gombakonzervet levétõl leszûrjük. A fürjtojásokat keményre fõzzük és megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk és vékonyra karikázzuk, ezután megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a borecettel, a paradicsomlével, 1 evõkanál gombalével és a fûszerekkel, s az így kapott mártást ráöntjük a saláta többi összetevõjére. Jól átforgatjuk, majd hûtõszekrényben érleljük 1 órán keresztül. Tálaláskor megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 16:09
A gombás sonkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook