Albérletből költöznünk kell, mit tehetünk? (tudásbázis)
Bocsánat, ez nem is hitel, hanem támogatás.
Szóval, csak igényelni kell.
A vissza nem térítendő hitelt teljes egészében kitudnák használni a korszerűsítéssel.
Egy kertes házban pedig a kertet is megművelhetnék, tarthatnának állatot.
Szerintem nézelődjetek a környező településeken eladó ház után, és igényeld csak meg azt a csok-ot. Belehet járni dolgozni Debrecenbe, ha a gyermekek középiskolások lesznek, akkor iskolába.
Ha nem lesz saját lakásotok, házatok, akkor ezzel a problémával bármikor újra szembesülhetsz.
És miért akarsz három gyermek mellett havonta 100 ezret még albérletre költeni?
Győr környékén nagyon meglepődtem. Azt hittem, jobb a helyzet, mint nálunk. Kiderült, egyáltalán nem.
2 műszakos betanított munkával az alap bruttó 230, pkusz 30 ezer jekenléti, 20% szakpótlék, és 20 ezer cafeteria, a bérletet állják.
És ez nem kiemelkedően jó.
Ha nagyon nagy a baj, akkor tudunk segíteni. Igaz nem Debrecenbe (1 óra vonattal) és (kis ház) nem full extra (lakhatóvá kell tenni, de ha minden kötél szakad, akkor jobb, mint ha a 3 gyermek elkerülne a családból.
Tudom milyen 3 gyerekkel találni hirtelen másikat + kaució....
2 nap múlva!
Azt itt 10 milláért adják, de tudod ki veszi meg annyiért? :D Egy romhalmaz az egész, bár b*szott nagy ház, de évek óta üresen áll. Meg egy nagy nulla ez a falu, ki jönne ilyen helyre lakni? Akinek esze van az inkább megy innen.
Unokatesómék Németben laknak, Karlsruhe környékén, egy kis faluban. Legalább is ott az, de itt nálunk megfelelne egy kisvárosnak is. Minden van nálunk, strand, iskola, szakközép is asszem, csak épp gyárak nincsenek, mert ez egy ilyen zöldövezet, fákkal meg mindennel. De azt mondja ők mindent 5-10 perc alatt elérnek, nagyobb városok, ipartelepek ahol munka is van, mindenhova autópálya vezet. Itt meg nálunk a 20 km-re város is 20 perc legalább, busszal 1 óra. :D
Ez az ország sehova nem fejlődik, legalább is itt nálunk ezen a déli részen nem látni belőle semmit. Szeged is egy elvarázsolt hely. Tökjó iskolái vannak, de azon felül semmi.
Itt Szeremlén ez megvalósítható,mint lejjebb írtam . 3 gyerkőccel vették a házat. De ez nem a világ közepe, ez egy tanya😁 mindenki menekül innen mert nincs még Baján sem megélhetés jóformán. Környező falvakban is 6-7 millió az úgynevezett Kádár-kocka .
Igen ,ahogy mondod kispénzű családok semmire sem mennek vele. Ez nem segítség ,csupán mézesmadzag. 🙄
Ugyanezt írtam én is korábban, hogy legyen minimum felesleges 5 milliója, aki falusi csok-ot szeretne.
Mint tudjuk egy komolyabb tőke nélkül nem lehet, csak vágyakozni sajátról....
További ajánlott fórumok:
- Ha albérletben élünk, kinek kell a hibás gázkazánt megszereltetni, ha az elromlik?
- Új albérletbe költözünk hó végén. A lakás tulaja már kéri a rezsi díját, pedig még be sem költöztünk. Mikor kell rezsit fizetnünk?
- A NAV-hoz be kell jelenteni, ha albérletbe kiadok egy lakást?
- Társasházi albérletben kinek kell kifizetnie a vízóra cseréjét?
- A barátom albérletben lakik, nem szeretnénk egymást elveszteni, akadálymentes lakásra volna szükségünk, mit tehetünk?
- A lakást szeretném kiadni albérletbe! Hogy működik, mi kell hozzá?