Akinek nincs klímája, hogy bírja elviselni el a meleget? (tudásbázis)
Téglába lakunk, szigetelés nincs. Átmelegedett a tartós melegbe. Szokásos sötétítés nem jön be.
Légkondi nincs pénzem így punnyadunk....
Ma egy vékony, de jókora négyzetes kendőt kötöttem magamra felsőnek, itthonra persze. Jól esik, hogy a vállam és a hátam csupasz.
(Átlósan félbehajtottam, szándékosan kicsit elcsúsztatva. Mell fölött magamra kötöttem, a csomó a hátam közepén. A hasamat illedelmesen fedi a két lelógó csücsök.)
:D
Tényleg nem bírja a vályog sem, de a ház az "egyéni" sajátosságai miatt is melegszik. No de szépen nő a madár-ültette amerikai kőris az udvaron, előbb-utóbb árnyékolni is fog. Az azért fontos lenne.
Kevés még itthon a megújuló energiából nyert áram.
Nem műveltem ki magam a légkondi működéséből, de a hideg levegő befújása sokakat megbetegített már. Ugyanis dolgoztam légkondicionált munkahelyen, tehát van tapasztalatom.
A szűrőben a lakásom levegőjéből, és a kinti levegőből kigyűjtött akármik koncentrálódnak. Nyilván nem véletlenül hívják fel a figyelmet a szűrő gyakori tisztítására.
Mivel légkondi hiányában az ember szellőztetni szokott, azaz a szűretlen levegő cserélődik, változik, ezért össze sem hasonlítható a légkondi kavarta levegővel.
Egyébként a kérdés a huzat vs.légkondi volt.
Ha örömed leled ebben, belém köthetsz a többi fórumon is, ahol megszólalni szoktam. :D
A légkondi szerintem ártalmasabb, egyrészt mert villanyenergiát fogyaszt
Ajjvé!Akkor minden villanyfogyasztó káros?
A szűrön megtelepedő akármik viszont a lakásodban ugyanúgy megvannak, légkondi nélkül azt is belélegzed
Persze volt egy légionárius betegség,
ahol a központi légszűro okozott halálos betegséget
Itt nincs árnyékot adó fa az udvaron. Ami a verandát árnyékban tartotta, kipusztult. A tető pedig cserép, és a padlás szigeteletlen.
Az utcai fronton, amit nyáron kora este süt a Nap, az előző tulaj kicseréltette az ablakot egyetlen hatalmasra. aminek sok értelme nincs. A függönyözés miatt nincs világosabb, mint ha a hagyományos két kicsi ablak lenne.
Ha a 27,4 fok hűvös, akkor igen, hűvös van.
És ez az ágyam melletti hőmérő, mert a másik, ami a napos falon van, már most 30 fokot mutat idebent.
Mégis más, mint egy téglaépület, talán.
A villában, ahol régebben laktam, volt légkondicionáló.
Mit ne mondjak, hiányzik...:-(
De itt nincs,ez van, ezt kell elfogadni...
26,9
Vályogház, még a Nap sem ért ide. Majd fog, ahogy körbejár.
Klíma az van, még mikroklíma is van a környéken. :D
Csak az azt leküzdő készülék nincs minden lakásban. :D
Nem tudom, mi lett félreértelmezve. Most is pipa vagyok, ha meglátom a címet. Mintha azt sugallná, hogy klíma nélkül már élni sem lehet, akassza fel magát, akinek még az sincs.
Hogy viselem... hát hogy? Ahogy jön. Mint a régiek, akik még a kánikulában is dolgoztak, mert a mezei munkát nem lehet halogatni. Én még hozzájuk képest úriasszony vagyok, mert szellemi munkát végzek idebent. A szobában 27 fok van ugyan, de azért már csak nem köti fel magát az ember!
Visszaolvastam látom jól félre lett értelmezve egy egy megszokott szófordulat....
férj egyébként tetőfedő télen-nyáron....két évig ilyenkor szezonban betakaritáson dolgozott (borsó aztán hígtrágya) szóval ki sem fejtem:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudjam elviselni egy hóbortos anyós szeszélyeit?
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Hogyan lehet elviselni a magányt?
- Van itt olyan ember akinek nincs klímája és még él?