Akinek nincs klímája, hogy bírja elviselni el a meleget? (tudásbázis)
Van néhány ötletem, mert felettem a padlás,
már ott kereszthuzatot csinálok,
sötétítés,redőnyök le,
ilyenkor szoktam a szőnyegeket, vastag takarókat kimosni, nagyon jól hűtenek, lassan már bérmosást is vállalok. :-)
Éjszaka már mutatott a hőmérőm 32 fokot, akkor nyakba, mellkasra vizes pelenka.
Sok folyadék.
:-)
Fürdés, szó szerint vacogok, mert forró vizzel tusolok, utána sokáig nagyon fázom, mivel nem törölközöm le.
Ajánlott a forró ital is.
De jégzselé is lehet hálótárs.
Én gyumikesztyűt töltöttem fel vízzel, azt fagyasztottam le, és csukló ütőéren nagyon jól lehűt.
Akinek van fürdőkádja, és nem sajnálja a vizet, egy kád hidegvíz nagyon sok hőt von el a légtérből.
Ma már egyre nélkülhetetlenebb a klíma, főleg ahol idős és beteg ember van, de én pl. 26 fokon járatom, és lent ahol én vagyok 24 fok van, ami bőven jó. Nem ajánlott kisebb hőfokon üzemeltetni, mert az izületek nem hálát fognak érezni tőle.
De hiányában megteszi a ventillátor, de közted és a ventillátor között helyezz el vizes tesztiliát.
Ilyenkor érdemes mindent kimosni és a hálótérben szárítani.
Egyenlőre ennyi, kellemes hűsölést.
Dehogynem kell.
Járok is be szorgalmasan.
Persze, hogy nem csak irodai munka van, de én mondjuk fixen nem tudnék odakint dolgozni.
A kinti munka 3x fokban nem embernek való.
Miért sértegetnélek???
Mert szerinted melegben nem kell dolgozni? Vagy gondolod csak irodai munka létezik, és az való az olyan fehér embernek mint te?
Egyébként te most sértegetsz?
Azért azt ne feledjük, hogy annak idején - még az én gyerekkoromban sem - voltak ilyen melegek. Amikor bemondták a rádióban, hogy 32-34 fok lesz, már szörnyülködtünk, hogy hogyan fogjuk kibírni. És az a szomorú, hogy ez csak rosszabb lesz :(
Egyébként mi tetőtérben lakunk, egész nap süti a nap a tetőt - a pokolban sem lehet rosszabb - szabályosan rosszul vagyok :((
Az aratókról se feledkezzünk el. Légkondi nincs minden kombájnba.
Redőny csak estefelé van felhúzva, ablak is zárva. Meleg / forró levegő kevésbé tódul.
Ebben a melegben???
Az nem fehér embernek való! :-(
Gyerekeknek pancsoló medence sokat segít, vagy napközben a kádat többször megengedve hűsölhetnek.
A felnőttek munkahelyen sokan egésznap a szabadban az nehezebb. Nekünk minden szobában ventillátor van különben aludni sem tudnánk.
Most nekünk sincs, mert bedöglött. De túléljük.
Bár, mi tagadás a következő napokra éppen jól jött volna egy kis hűsítés. :(
Bevásárlóközpontba hűsölni?
Emberem 6-16 óráig dolgozik a fatelepen. Vágják, aprítják a fát, és rakják a kocsit.
Van még valami problémád?
Én kimegyek, aztán amikor bejövök, akkor jó:D
Amúgy ez még teljesen élhető.
Van áruház, de jobb a lesötétített szobában.
Inkább itt... akik az utat építik a Balatonnál - nem sírnak!
Nehezen, mon cher.
És bikiniben.
Bevásárlóközpontba pedig nem megyünk, azért sem, mert a faluban nincs.:-(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudjam elviselni egy hóbortos anyós szeszélyeit?
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Hogyan lehet elviselni a magányt?
- Van itt olyan ember akinek nincs klímája és még él?