Akik a pécsi szülészeti klinikára járnak (beszélgetés)
Szia Juliet!
Nem csak babamozi van, a tesóm külföldön él nincs itthoni betegbiztosítása és ő is a Medisonban volt 12 hetesen amikor éppen itthon volt.
A babamozit valóban akkor érdemes kérni mert már elég nagy a gyerkőc ahhoz, hogy ne ufónak nézzen ki, viszont még elég kicsi hogy ténylegesen látszon is valami belőle!!
Sziasztok,
Gratulálok! :) Sajnos csak most engedett hozzászólni, frissen regisztráltam.
Minden tapasztalatot szívesen olvasok, én majd augusztusban fogom élvezni a klinika vendégszeretetét ;)
Rögtön lenne egy kérdésem. A Medison honlapja nem elérhető, így nem tudom, hogy ott is el lehet-e végeztetni kötelező UH-kat. A 12. hetit 2 perc alatt lezavarták, szinte semmit sem néztek meg. A 18. hetit így bevállalnánk akár fizetősre is.
Vagy itt csak babamozi van? Azt meg a 23-27. hét környékén érdemes ha jól tudom.
Sziasztok!
Elfelejtettem megköszönni a gratulációkat, most pótolom: köszönöm mindenkinek!
Pallasz! Dr Vízer Miklós az orvosom, de Bózsa Szabolcs műtött az említett ok miatt. :-)
Hát,igen,kaptál te is meleget is hideget is...
Én aug-ban szültem ott,a patológiához volt előtte szerencsém ott tényleg mindenki rendes,egy nővér volt kicsit lekezelő,de ő se bunkó.
Szülésnél nekem ott volt a saját dokim,ő csinálta a császárt de aközben is mindenki rendes volt,a "matrixon"szintén,igaz,a csecsemős nemigen ért r,kihozta a babát,a karomra rakta,ott is hagyta...volt hogy egy órát..én alig bírtam moccanni is,míg a férjem ott volt,jó volt,de utána nagy kínlódás volt,nagyon fájt a karom,én meg nem tudtam mozogni a fájdalmak miatt és a babát is féltettem,le ne essen...ez volt a legnehezebb,aztán már ment minden,egy bunkó csecsemős nővér volt,de mikor jeleztük h.nem így kéne viselkedni,visszavett...én a 3.-on voltam,ott nincs kiságy a szobában,és mikor bevittük a babákat igencsak kikérte magának...de hát hova tettem volna?? Mondtuk,hogy talán kéne ide kiságy..nem vinném én be...vagy pl.bevittem tisztába tenni,viszem a pelenkázót a hónom alatt,kértem törlőkendőt mire ő"miért azt nem hozott?" de vazze,és pelenkázó komódot is hoztam...amúgy rendesek voltak,segítettek a szopiban,igaz csak itthon indult meg a tej,így kaptam tápi receptet is,de nekem a gyerekorvos is írt előre...
Sziasztok!
Akkor mesélek...
Szóval 10-20 perces fájásokkal mentünk be (nem részletezem, a betegségem miatt így állapodtunk meg a dokival)péntek este a klinkára. Csináltak nst-t, megvizsgált a doki és mindjárt be is fektetett a patológiára.
A nővérek és az orvos is nagyon normálisak és kedvesek voltak!!!!!! A patológián kétágyas szobába kerültem, wc, zuhanyzó a folyosó végén. A mi szobánkban volt tv. (a szobatársam szerint minden szobában van!)
Csak 2,5 órát élvezhettem a patológia vendégszeretetét mert elfolyt a magzatvizem és cuccoltunk föl a szülőszobára.
Na ott kicsit már más volt a hangulat, elég undok nővérkéhez kerültem.
A sors iróniája hogy terhességem 40 hete alatt végig elérhető volt a dokim, de most elutazott péntek du. 2-től vasárnap de. 10 óráig így tudtam ,hogy nélküle szülünk. (tegyem hozzá: előtte kedden találkoztunk és a pénteki és szombati ügyeletessel is ott az orrom előtt beszélt, "átadott" nekik, ha esetleg akkor szülnénk amikor ő nincs ott!!!!)
Hívtam a szülésznőmet is, őt meg kiütötte az influenza, így az ügyeletes szülésznőre kellett "hagyatkoznunk".
A szülőszoba szép ugyan, de az a szülőágy valami katasztrófa. Magas és kényelmetlen,nagy durung párnákkal amik folyton lecsúsznak mert ugye alá van az ember nájlonozva rendesen...
A nagy labda viszont jó szolgálatot tett háttámlának a hülye párnák helyett!!!
"Szerencsére" itt is csak 2,5 órát töltöttem mert nem nagyon tágultam, viszont az előző császár hege iszonyatosan fájt így vittek a műtőbe.
Fel nem kelhettem csak kétszer oldalra fordítottak, hogy a baba jobban tudjon helyezkedni.
A szülésznő amúgy normális volt mert segített, viszont a homeos bogyóimat nem kaptam vissza... Többféle is volt a táskámban és a férjem az összeset kivette, neki adta, hogy ő adagolja. Amikor vittek a műtőbe egy doboz bogyót az uram kezébe nyomott hogy műtét utánra vérzécsillapításra jó lesz. A többi 4 dobozkát azóta sem láttuk... (a nővérem májusban szül, neki még azért jól jött volna, de ott félhülyén a fájdalomtól nem tudtam erre koncentrálni...)
A műtőben is mindenki normális volt, nyugtatgattak, mindent elmagyaráztak ha kellett.
A nőgyógyászatra kerültem a megfigyelőbe (amiről dzsuro is írt)én voltam a 4. a szobában, azaz teltház volt! A nővérke itt is nagyon-nagyon aranyos volt, mindenkihez volt jó szava, segített.
Több mint egy napot voltam itt mert nem volt hely a gyerekágyason. Amíg feküdtem hozták nekem a babát szopizni, ezzel nem volt gond.
Zuhanyzó és wc itt sem volt a szobához sajna, így azért elég fájdalmas volt az első felkelés és tusolás némi gyaloglással...
A gyerekágyas osztályon egy 3 ágyas szobába kerültem... na erről van mit mesélni. Asszem 9 szoba van, a miénk volt 3 ágyas,(elég szűkösen voltunk) mellettünk egy kétágyas (tágas,és ott éjjeliszekrények is voltak), az előtt egy 6 ágyas (ide tették egykupacba a "hátrányos helyzetűeket")Ezekben a szobákban csak egy mosdó van, fürdő wc a folyosón.
A többi szobáról nem tudok, talán egy-két db volt még kétágyas, fürdős, hűtős, nagyon pöpec, és mintha az elején egy többágyashoz is lett volna fürdő/wc - de ebben nem vagyok biztos.
Szóval a szoba: az ágyam annyira ramaty volt, annyira kifeküdték már hogy csak ülve tudtam aludni rajta. Kértem egy pokrócot hogy betehessem a matrac és a rács közé, de egy deszkát hoztak a nővérkék (valami szekrényajtó volt régen, még rajta voltak a zsanérok)az meg nem ért végig így a fejem felé lejtett, mert az alá nem került deszka...
Az egyik kisablakot nem lehetet kilinccsel bezárni így huzat volt a szobában, ami azért gáz mert a gyerekem 1 méterre feküdt ettől az ablaktól és a kiságya fix volt, elmozdíthatatlan...
Egyik nap a gyereket egy szál bodyban és pólyában kaptam vissza. Elmentem kérni rugit de azt mondták nincsen mert mosásban van mind... MOndtam, hogy a szobánk tök hideg akkor legalább takarót adjanak, azt kaptam.
A nővérek mind nagyon-nagyon jó fejek voltak viszont a csecsemősök között volt pár bunkó. Én asszem kifogtam a két végletet mert vagy nagyon kedves volt valaki és midenben segített, vagy húzta a száját és éppen ki nem röhögött ha kérdeztem valamit....
A látogatási tilalom miatt nyugi volt az osztályon, senkit nem engedtek be viszont csomagot küldeni és fogadni lehet. A portán kell leadni és bizonyos időközönként felhozzák a cuccokat. Ez rendben volt.
Hűtő van a privát kajának, nem is nyúlt hozzá senki.
A fürdő tiszta penész, a víz nemigen folyik le egyik zuhanyzóban sem (3 db van), a wc-ket igyekeznek tisztán tartani (naponta többször takarítják)de ez gondolom attól is függ milyen emberek használják...
Szerencsére jó fej szobatársaim voltak így csak röhögtünk a kínjainkon.
Ja még annyit, hogy amikor megkaptam a gyerekorvostól a baba zárójelentését szerencsére nyafogott a fiam és mondtam neki, hogy megyünk mindjárt tápszerért - mert majdnem hazajöttünk tápszerrecept nélkül. A zárón az volt hogy a baba szopik - ami igaz is, csakhogy nem volt mérhető mennyiség így már 4. nap pótlást kapott.
(anno a megyeiből nem is engedtek haza tápszerrecept nélkül... ott ráírták a papírkára, nincs tejem és kell a tápszer!!!)
Szóval volt némi káosz...
Du. 4 óra elmúlt mire szabadultunk... kb 3-kor tudtuk meg hogy mehetünk haza.
Hirtelen ennyi. Ha valamire nem tértem ki akkor szóljatok!!
Szia!
Gratulálok!Milyen volt?
Gratulálok!
engem érdekel.
Sziasztok!
2011.február 12-én hajnalban megszületett a kisfiúnk, 3810 g-mal és 52 cm-rel! :-)
A kórházról elég vegyes élményeim vannak, ha valakit érdekel akkor szívesen megírom, fölöslegesen nem akarok irogatni!
Szia!
Hát erre csak azt tudom írni, hogy akikkel együtt voltam a szobában, mindegyiknedk volt fogadott orvosa, sőt látogatta is őket. Csak nekem nem volt. Ja pedig volt még hely máshol is.
Mandulácska! Aviva torna? Azt mondják csodákra képes!
Dzsuro, akkor az lehet az a szoba! Az én indításom is attól függ, hogy hányan lesznek betöltött 41. hetesek mert én csak a 40. hetet töltöm vasárnap, viszont a nyavalyám miatt nem lehet nagyon húzni az időt.
Kérdeztem az orvostól, hogy erre a melegre nem kezdtek -e szülni az anyukák, de azt mondta, hogy a meleg utáni lehűlés ami jobbára "indítja" a szüléseket! :-)
Szia!
Én nem tágultam semmit,hiába volt kétnaponta terheléses nst.-m,kaptam a sok oxitocint,de hiába.Császár után a 2.emeleten voltam a folyosó végén egy négy ágyas megfigyelő szobában,12 órát nem lehetett felkelni.Elméletileg egy nap,és elvisznek a baba-mama szobába,de nem volt akkor éppen hely.A babát meg felhozzák kb. 3-4 óránként szopizni,és veled lehet elég sokat.De ezen az osztályon a folyosó elején láttam egy 6 ágyas szobát,ahol a csajokkal volt a baba,meg volt mérleg,kiságy,fürdőkád..stb a szobában,de én oda sem fértem be!Amúgy nem kell sokáig bent lenni,én pénteken szültem,és hétfőn kettőkor már jöttem haza.
Sziasztok!
Mandulácska, én nagyon is megértelek mert nekem is novemberben mondta azt a dokim, hogy "dec 2.-án terhesgondozás,ha addig minden oké akkor már miénk a baba!!!" Benne volt a pakliban a középidős vetélés, koraszülés, szívproblémák a babánál de MEGÚSZTUK!
Igazándiból június óta annyit rohangáltam orvostól-orvosig,(lássuk csak: immunológus, hematológus, karidológus, urológus és a nőgyógyász!!) hogy már csak ezért is nyugira vágyom ebben a pár napban.
Ha tudják a problémádat és találsz egy jó dokit akkor biztosan nem fog késni a gyermekáldás!! Kitartást kívánok Neked!
Egyébként ma voltam a klinikán, és a baba irtó jól van. Hegvastagság oké, magzatvíz sok, lepény kiváló, nst kiváló,áramlás is jó, méhszáj totál zárt kívül-belül, és pici fiam még eléggé fent van. Valszeg ebből mostanában nem lesz szülés.
Hétfőn úgy néz ki be kell feküdnöm a többit meglátjuk.
Dzsuro! Császár után hová kerültél? Asszem a Kangában olvastam valami olyasmit, hogy a császáros kismamák külön szinten is vannak, de együtt a babákkal. Ez tényleg így van?
A védőnőm szerint készülhetek a császárra és a dokibácsim is azt mondta, hogy indítják a szülést, de pár óra vajúdás után ha nem tágulok vagy bármi pici gond van tolnak a műtőbe.
A fiammal úgy 10 óra alatt, sok palack oxitocin után tágultam csak ki mégis császár lett. Ő sem akart még megszületni, nem jól fordult be a szülőcsatornába és elakadt a buksija a medencecsontomban.
Nah nem is próbálok tervezgetni, mert ez már úgysem rajtam múlik!!!
Szia!
Próbáltad már inni az Aloe Vera tőzegáfonyát,vagy valami hasonló tablettát szedni?Sokan mondták,hogy segített nekik teherbe esni.
Szia!
Én a szívműtétem miatt nem szülhettem simán,mert a kardiológus nem javasolta,nehogy baj legyen,így maradt a császár.Január 3-ra voltam kiírva,és ebből lett 14.-e,de már kedden befektettek,és péntek reggel lett meg a baba,de a vajúdóban voltam korán reggel már,és közben kiderült,hogy annyian vannak a szülő nők,hogy nekem nincs üres műtő,így a 8 órára kiírt szülésemből lett 9 óra,és én meg 6.20.-tól már a vajúdóban voltam,és végig az órát lestem.Aztán 9.38-kor lett meg a kisfiam,41 hétre és négy napra,3600 grammal,és 51 centivel.De a lényeg,hogy jól van,és egészséges.
Akkor már neked sincs sok hátra,kitartást!Most már nincs sok vissza!
Köszi, ez azért megnyugtató!!! Mármint, hogy figyelnek arra, hogy ki-kivel kerül nagyjából egy szobába. Azért jó, hogy nem maradtak rossz emlékeid a zsúfoltság ellenére!
Átérzem a tejcsimizériádat, én is így voltam sajna. Két különböző mellszívót vettem, mindenféle teát, bogyót kipróbáltam és semmi eredménye nem lett. Ráadásul a hülye beszólásokat is ez miatt kaptam a kórházban anno. ("csináljon már valamit anyuka, hogy legyen teje mert ez így nem lesz jó", "éhezik a gyereke", "ahogy elnézem ezeket a ciciket nem mostanában lesz teje", mindezt azoktól akiktől segítséget kértem a szoptatáshoz...)
Ha a héten nem indul el a baba akkor hétfőn indítják a szülést. Programozott hüvelyi szülést írt elő a sok kezelőorvosom közül az egyik (az autoimmun betegségem és gyógyszerek miatt), de necces mert az első gyerkőc császáros volt.Természetesen a nőgyógyászom alapban a normál szülést támogatja, úgyhogy megpróbáljuk!!
Egyébként fiúcska lesz és már nagyon várom hogy itthon sétáltathassam a napsütésben!!! :-)
Szia!
Köszi,a kicsi jól van,szépen eszik,alszik,de tejem az sajnos nincs.A kórházban sem volt,így pár nap után a gyerekorvos kiírt neki egy kis tápszert.Volt olyan,hogy hozták szopizni,rátettem a cicire,és totál lebukta az egész hálóingemet..Amúgy szedtem homeopátiás bogyót,ittam teát,bedurrant a két mellem,géppel fejtem le,de a két mellből kb. 30-40 tej jött ki,és nem volt elég a kicsinek ,pótlást kellett adnom neki,és most egy hete,már egy csepp sincs,sajnos.A terhes patológián figyelnek ,hogy ki kivel van egy szobában,a folyosó végén voltak egy rakáson a "nemzetiségiek"akik elég zűrösek voltak.A baba-mama szobában tényleg volt olyan szobatársam aki egész nap ciciztette a babát,és közben fél nap fejte a mellét,annyi teje volt.Az tény,hogy túl intim kapcsolatot nem lehet kialakítani,mindenki mindent lát ,hall..stb.De pár napot ki lehet bírni.A lopástól meg ilyesmitől nem kell tartani,nem történt ilyen.
Mikor fogsz szülni,és fiú vagy lány lesz a babátok?
Köszi az infokat!
Gratulálok a babához, remélem nyugis gyerkőc és tejcsid is van elég! :-)
Azért az a 6 ágyas szoba nagyon durván hangzik... Ezt a szülés, szoptatás, első napok-ismerkedés a babával dolgot elég intimnek tartom ahhoz, hogy ne 5 másik anyukával kelljen megosztanom. (főleg, hogy sok közöttük a "hátrányos helyzetű", és még arra is figyelnem kell, hogy amig kimegyek zuhanyozni ne tűnjön el a betétem vagy a gyerek pelusai......Na jó, igyeszem kicsit optimistább lenni)
A megyeiben kétágyas szobában voltam (pedig nem volt fogadott orvosom), a pelenkázó egy pultszerűség volt amibe még a fürdetőkád is be volt építve... A folyosóra sem jöhettek be a látogatók,ha kellett egy kötéllel elzárták az átjárást, nem nézett be minden második ember a szobába.
Engem nagyon megtréfáltak a hormonjaim, császáros voltam, tejem semmi, végigbőgtem azt a 4 napot így is amit bent kellett töltenem. (klassz lesz esetleg 5 olyan szobatárssal aki ki sem lát a mellei mögűl mert annyi a teje...)
A csecsemősök viszont (egyik-másik) irtó bunkók voltak, ez is közrejátszott a sok sírásban. A beszólásokat amiket kaptam soha nem felejtem el, és bánom hogy nem osztottam ki őket, vagy nem kerestem fel ezzel a betegjogi képviselőt.
Remélem a klinikán most normálisabbak lesznek és segítenek a szoptatásban - bár az esélytelenek nyugalmával vágok neki. (Etetésenként 50 ml tejcsinél többet nem tudtam magamból kipréselni semmilyen technikával, csodaszerrel és mellszívóval sem. Azért 6 hónapig ezt a keveset is megkapta a fiam!!!)
Most van orvosom és szülésznőm is, de ez ugye nem garancia arra, hogy oda kerülök ahová én szeretnék. (a szülésznőmmel alig tudtam találkozni a kórházban mert folyton telt ház volt az utóbbi 3 hónapban, gondolom ahol hely van oda tesznek...)
Mondjuk a kétágyas szülőszobára sem szeretnék kerülni, hogy egymást hallgassuk a másik anyukával meg kerülgessék egymást az orvosaink meg az apukák.
Páran biztosan kiakadtak most, hogy ugyan mi a fenét akarok én, egy személyes szülőszoba, meg kétágyas a gyerekágyas részen de én ilyen vagyok, azt gondolom, hogy ez a szülés/szoptatás kérdéskör igenis csak az orvosomra és a páromra tartozik senki más idegenre!!!
Szia!
Én az idén január 14.-én szültem az Édesanyák útján.Már betöltöttem a 41.hetet,így a Borsay befektetett.4 napot a terhes patológián voltam,egy 6 ágyas szobában,a folyosón a szobával szemben volt a wc,zuhany.De voltak 1,2,3,4ágyasak is,de nekem nem volt gond a szobámmal.Császár után kétszer is oda adták a babát,a páromnak kivitték a folyosóra,sőt ő velem jött fel az örzőbe,és hozta a kezében a bábát,és ott ült mellettem a szobában,és jött a nővér,mutatta,hogy kell szoptatni.Ide csak egy látogató jöhet be,és be kell öltözni,a babát kb. 3 óránként hozták szopizni.Egy nap után levittek volna baba-mama szobába,de rengetek kismama volt,így ott ragadtam,3 napig,és vasárnap délután vittek le.Itt is 6 ágyasban voltam,wc,zuhany szintén kint a folyosón.Látogató csak egy és kint az ebédlőben lehetett.Hétfőn du.már ki is tettek a kórházból,nem sokat voltam baba-mamás szobában.Nekem a nővérekkel semmi bajom nem voltak.A patológián nagyon jó fejek,rendesek,az örzőben is segítettek,nem panaszkodom.Csak jobb lett volna,ha korábban le tudnak vinni a babás szobába!!De hát ez van..de a lényeg,hogy jól vagyunk,és már 3 hete itthon vagyok a kicsimmel.
Ha kérdésed van ,kérdezz nyugodtan!
Valószínűleg azért voltál olyan sokágyasban,mert ahogy írtad,nem volt fogadott orvosod.Azok ugyanis igyekeznek-persze főleg most- a lehetőségekhez képest az 1-2-3 ágys,fürdőszobásba rakni.Nekem a dokim már a szülőszobában mondta,amikor fércelt,h lelazulhatok,mert egy nagyon szép szobát intézett nekem:-P
Ezt (is) teszi az,ami már pár bejegyzéssel ezelőtt itt vitát szült,nevezetesen-egy idevágó mondással élve: "Aki fizet,az rendel..."
Nade,így van ez az élet minden területén azt hiszem.
Fürdőszoba nélküli szobák csak a nővérpulttól hátrafelé vannak,oda meg már nem mehetnek látogatók.
Én mondjuk a "kiváltságos" 2 ágyasban voltam (júniusban),az van pont a pulttal szemben,mellette pedig még van egy 1 ágyas.Szóval nem látják a látogatók,h mikor mész és hova.
Köszi az infokat.... Nem hangzik túl jól...
A fiamat 3 éve a megyeiben szültem, ott minden oké volt (leszámítva pár csecsemős nővért), a szülőszobák szépek, egyszemélyesek. A gyerekágyas rész is nagyon szép volt, kényelmes, minden szobában fürdő... Azt hallottam, hogy a klinikán ez nem így van. :-(
Az összevonás idejében derült ki,hogy babát várok és mint írtam az autoimmun bajom miatt fontos volt (nekem), hogy komolyan foglalkozzon a nőgyogyászom a problémáimmal.
A megyeis dokimat leváltottam egy klinikásra mert érezhető volt az "elnyomás", "ellentét", vagy "kirekesztettség" - nem tudom melyik a jó szó.
Sajnálom, hogy ez így alakult itt Pécsett mert egyik csapat sem tehet a költözésről, de kénytelen megvívni a kis harcaikat és ez az ellátás rovására (is) megy...
Nah nem kesergek, remélem csak 3 napocskát kell bent töltenem. :-)
Szia!
Én augusztusban szültem a klinikán. A megyeihez tartoztam, de nem volt fogadott orvosom, ami nagy szerencse volt akkor. Hatalmas volt a káosz, a klinikai dolgozók szinte lenézték a megyeis dolgozókat. Például a Borsaynak nem sok szava volt a saját kismamája gondozásában sem. Nagyon sokan voltunk, csak akkor lehetett a szülőágyra feküdni, amikor már nagyon a végén voltunk. Voltam a patológián is pár héttel a szülés előtt, ott jó volt, jobb, mint a gyerekágyon, de a nővérek nagyon csúnyán beszéltek egymásról.
A gyerekágyon miután betoltak 2 óra múlva már hozták is a kisfiamat, és a hazamenetelünkig szinte végig ott volt velem, csak a reggeli vizitekre, vizsgálatokra vitték el. Gyerekeknek nem szabad bejönni a folyosóra sem, csak az ajtó előtt lehetnek, szerintem hülyeség, mert a kórtermekbe így sem mehet be külsős ember, senki, amit meg lehet érteni. Az éjszakás csecsemők elég "érdekesek" voltak. Volt aki csak kiabált a gyerekekkel is és az anyukákkal is, volt aki egy szót sem szólt. Első nap azt mondták, hogy ha kimegyek a szóbából adjam le a gyereket az örzőben, mert nem maradhat egyedül a szobában. Vagy esetleg ha van szobatárs és bevállalja, hogy figyel rá akkor maradhat. Egyik éjjel ki kellett mennem vécére, kivittem a gyereket az örzőbe, mert mindenki aludt a szobában, és mikor visszamentem érte jól letolt a nővér, hogy minek vittem oda, miért nem hagytam a szobában.
Ja és ami nagyon fontos, ha nem állsz ki magadért, senki nem vesz semmibe!
Pelenkát, popsitörlőt kell vinni a gyereknek, mert ott nem adnak. ruha az van dögivel, még választhatsz is , amikor te fürdeted. Ja és kapsz csomagot, amibe sokminden van, popsitörlő, pelenka, stb, azt is felhasználhatod.
Csak akkor adtak tápszert a gyereknek, ha már több napja nem volt teje az anyának és nagyon sírt a baba.
Szerencsére nekem semmi komplikáció nem volt sem a szülésnél, sem utánna, bár a 4. gyerekemet szültem, de először itt Pécsett.
Ha bármi kérdésed van még, nyugodtan írj, ha tudok válaszolok.
Sok sikert neked!
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Megyei Kórház szülészete - tapasztalatok
- Pécsi Szülészeti Klinika-mennyi a hálapénz?
- Pécsi szülészet - Szülnétek ügyeletben? Milyen szülészt ajánlanátok?
- Van tapasztalatotok a pécsi szülészeti klinikáról?
- A pécsi szülészeti klinikára hány órára kell menni terhességi diabétesz gondozásra?
- I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinikára szükséges beutaló, ha járó beteg rendelésre mennék?