Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a pécsi szülészeti klinikára járnak fórum

Akik a pécsi szülészeti klinikára járnak (beszélgetés)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
1382. 409f3dc117 (válaszként erre: 1378. - NémethB)
2011. jan. 26. 18:00

Nekem sincs túl jó tapasztalatom vele kapcsolatban, egyszer a tüszőmre azt mondta cysta és operálni kell.

A második alkalom mikor kiakadtam rá, hogy műteni kell mert méhen kívüli terhességem van.

Én azóta messze elkerülöm őt!

1381. martin3 (válaszként erre: 1379. - Mandulacska2)
2011. jan. 26. 11:49
szia! keress egy jó magán nőgyógyászt...sajnos egyébként le sem szarnak...bocsi, de ez így van! a pénzért szerencsére "még" dolgoznak...(amúgy szerintem tök szemétség, hogy csak magánban tudsz valamit is elérni náluk...)
1380. kisvendég (válaszként erre: 1378. - NémethB)
2011. jan. 26. 11:38
Szia. Terhesen végig a magánrendelésére jártam. Nagyon felületes volt. A szülésre be sem jött, még csak kifogást sem mondott. Pedig azzal a kérdéssel kezdtem nála, vállal-e szülést. Így az ügyeletes orvosnál szültem. A magánrendelésére járni kidobott pénz volt.
1379. mandulacska2 (válaszként erre: 1372. - S700)
2011. jan. 21. 12:09
Szia. Hát endokrinológián sem foglalkoztak velem. Ma voltam. A Páromat mondta, menjen el andrológiára. Velem egyenlőre nem foglalkoznak.Fél év múlva, ha nem jön össze, menjek nőgyógyászatra. Meg fogyjak le, mert a 162 cm mellett a 68 kg soknak számít. Ennyit mondott, meg hogy tul.képpen mit akarok, ha diagnosztizálva van már a PCO. Csak azt nem tudom, hogy mire számítanak, hogy mi fog változni fél év alatt, ha már most nem jó. De mindegy. Már nagyon elegem van a dokikból.
1378. NémethB
2011. jan. 20. 18:57

sziasztok

érdeklődnék hogy valaki jár e a Várnagy Ákos doktorhoz? Én most mennék hozzá először. Hogy érdemes menni magánba vagy a klinikára?

1377. Eszterkee (válaszként erre: 1375. - Mandulacska2)
2011. jan. 20. 13:54
sziasztok, van körzeti nőgyógyász, de én sem hozzá jártam. másik orvost választottam, megkérdeztem tőle, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra, annak ellenére, hogy nem hozzá tartozom. mondta, hogy nyugodtan. ja, és az sztk-s rendelésére jártam, nem kellett neki fizetnem semmit sem.
1376. 8d41d7537c (válaszként erre: 1375. - Mandulacska2)
2011. jan. 18. 22:50
Nőgyógyászt magad választhatsz,de sztem csak akkor,ha a magánrendelésére jársz.Ott pedig úgyis megfizeted,h őt választottad,és onnantól kezdve,UH-ra,meg minden egyébre,ami viszont nem fizetős,ugyanúgy hozzá jársz. Én azt sem tudtam,h van körzeti nőgyógyász :-O
2011. jan. 18. 16:40
Sziasztok. Már régen írtam, de most azt szeretném kérdezni, hogy terhestanácsadásra kötelező oda menni, amelyik orvoshoz körzetileg tartozom, vagy mehetek ahhoz, akihez szeretnék? Még nem várok babát, de barátnőm szerint a körzeti nőgyógyászhoz kell menni. Hozzá meg nem szeretnék. Tudtok erről valamit?
1374. s700 (válaszként erre: 1373. - Mandulacska2)
2010. dec. 22. 10:06

Én szívből ajánlom neked őt, nagyon kedves, rendes ember! 38-39 körül van. Hivatalos munkaidejében az andrológián és a lombikon igen, meddő párokkal foglalkozik. Emellett a magánrendelésén bárkivel!

Szerintem keresd meg nyugodtan és beszélj vele!

Hétfőnként rendel 4-6 között a Szülészeten, 7.000 Ft egy alkalom. Ő biztosan ad beutalót hormon vérvételre, ahol meg lehet nézni a peteéréses dolgodat meg sokminden mást is.

06309872412 a száma.

A lényeg, hogy nyugodj meg! Minden rendben lesz!

Nagyon szorítok, hogy jövőre Te is boldog kismama-anyuka lehess!

1373. mandulacska2 (válaszként erre: 1372. - S700)
2010. dec. 21. 15:59
Akkor most menjek fel az édesanyák útjára? Eddig a Veress Endrébe jártam. Először a Tóbiáshoz, de ő már nyugdíjba ment. Utána a Gelencsérhez, de ő le se szarja az egészet. Most a Banóhoz mentem, de ő is csak annyit mondott, hogy próbálkozzunk, és nézzem az ovulációs teszten keresztül, hogy van e peteérésem. A Kovács Kálmán mennyi idős? Nem csak meddő párokkal foglalkozik? Hogy lehet kérni időpontot: tudsz adni telefonszámot (Édesanyák útját)? Vagy ha a Kovács doki csak meddő párokkal foglalkozik, akkor kihez menjek?
1372. s700 (válaszként erre: 1370. - Mandulacska2)
2010. dec. 21. 09:37

Én folyamatosan néztem a hőmet hónapokon keresztül és mivel láttam rajta, hogy nem így kéne kinéznie, megmutattam az akkori dokimnak. Aki legyintett rá és közölte, hogy még nincs egy éve, akkor nem foglalkoznak vele. Aztán legközelebbre elfelejtette, apát beutalta az andrológiára, kiderült, hogy negatív. Nekem volt már UH-ról egy leletem, miszerint tiszta policisztás a petefészkem. Persze ennek ellenére kaptam a clostit.

Nagyon nehezen tudtam kisírni, hogy csinálják meg a laparoszkópot. Akkor össze is vesztem a régi dokimmal és felkerültem a klinikára. Onnantól lettem jó kezekben. Először még a Kerecsényi dokihoz jártam, de ő egy idő után a Kovács dokit javasolta, mert ő nem meddőségi szakember. Persze közben le is lépett külföldre. Így maradtam azóta is a Kovács dokinál.

Remélem segítettem!

1371. pallasz1 (válaszként erre: 1364. - Martin3)
2010. dec. 21. 08:29
Szerintem is ehetetlen a kaja és az ember szoptasson attól...itthoniból éltem én is,míg bent feküdtem is.
1370. mandulacska2 (válaszként erre: 1369. - S700)
2010. dec. 21. 06:53
Te is azt mondtad nekik, hogy már több mint egy éve próbálkoztok? Ilyenkor milyen vizsgálatot végeznek? Megnézik, hogy nincs e elzáródva a petevezeték? Én erre ill. arra lennék kíváncsi, hogy van e rendesen peteérésem. Ill. hogy hormonjaim mind rendben vannak e.
1369. s700 (válaszként erre: 1367. - Mandulacska2)
2010. dec. 20. 21:42

Nagyon egyszerű a dolog: Azt mondod, hogy már több, mint egy éve próbálkoztok és nem jön össze.

Ha bevallod, hogy még nincs egy év, nem áll senki szóba veletek! Tapasztalat! Sajna muszály a cél érdekében kicsit füllenteni:-)

1368. s700 (válaszként erre: 1362. - Mosaic)
2010. dec. 20. 21:41

Jövő hétre kérj te is keddre időpontot:-)

Én akkor megyek megint 8-ra!

2010. dec. 20. 21:07
Sziasztok. EGy kérdésem lenne, hátha valaki tud válaszolni. Szerintetek van arrra lehetőség, ill. van olyan orvos, aki hajlandó arra, hogy vizsgálatokat csinál nem csak 1 évnyi próbálkozás után, hanem már most, hogy szeretnénk babát? Nekem az egyik petefészkem policisztás, és nem akarok 1 évig várni arra, hogy na vajon összejön e magától a baba, vagy nem. Egy ismerősöm úgy járt, hogy 1 évig próbálkoztak, mert csak mondogatták neki, hogy csak próbálkozzanak, majd összejön magától, és most derül ki , hogy mind a két petevezetéke elzáródott, és csak lombikkal lehet neki gyereke. Na én erre nem akarok várni.
1366. martin3
2010. dec. 19. 22:54
ébredjen akart lenni, bocsi
1365. martin3 (válaszként erre: 1362. - Mosaic)
2010. dec. 19. 22:53
ne aggódj, majd óvatosan "meglökdösik" a pocidban, hogy ébrdejen fel...:)
1364. martin3 (válaszként erre: 1360. - S700)
2010. dec. 19. 22:53

túl sok mindent ne vigyél, szerencsére jó esetben 2 nap múlva "kidobnak" és mehetsz haza!:)

de célszerű külön a szülőszobára 1 kis táska meg a gyerekágyra is, de a szülőszobára nem kell sok minden, csak 1 hálóing, papucs, törölköző, zsepi, esetleg 1 liter ásványvíz...

gyerekágyon is kell hálóing, törölközők, tizstálkodószer, papucs(mondjuk én abból 2-t vittem egy "száraz" és egy amiben zuhanyoztam), betét, babának pelus, ilyesmik. HA valami kimarad az sem gond, majd a párod beviszi, reggel 7től este 7ig van látogatás. JA valami normális ennivaló sem árt, mert a benti szerintem ehetetlen(pedig én nem mondanám magamat finnyásnak, de valami szörnyű..)

1363. s700 (válaszként erre: 1362. - Mosaic)
2010. dec. 19. 22:42
Mindenképp vigyél valami édeset: csoki, gyümölcslé, banán, stb... Hátha szükség lesz rá:-)
1362. mosaic (válaszként erre: 1361. - S700)
2010. dec. 19. 18:08
Én kedden reggel megyek az első NST-re, izgulok is, hogy mozogjon a baba, mert ő inkább délután és este van elemében :)
1361. s700 (válaszként erre: 1356. - Mosaic)
2010. dec. 19. 09:26
Neked mikor kell NST-re menni? Én már voltam kedden és most 20-án hétfőn megyek megint reggel 8-ra.
1360. s700 (válaszként erre: 1358. - Pallasz1)
2010. dec. 19. 09:25

Hát én ennél sokkal több dolgot nem is pakoltam a táskába....

Ezt még szedjem külön? Na, majd átnézem mégegyszer mit lehet tenni:-)

1359. pallasz1 (válaszként erre: 1352. - Mosaic)
2010. dec. 18. 16:42
Babának én is vittem 1 csomag pelust,de nem is kellett,csak 3-4 db,popsikrémet,törlőkendőt,textilpelust,(alátenni pelenkázáshoz,böfiztetni)vittem zoknit,kesztyűt,mert abból hiány van,bimbóvédőt,szükség is volt rá,ha van,vidd be magaddal.Ruhát apa hozta be mikor hazamehettünk.
1358. pallasz1 (válaszként erre: 1356. - Mosaic)
2010. dec. 18. 16:40
Legyen külön egy csomagban hálóing,tisztálkodási szer,fehérnemű,betét,rágcsa,innivaló,pohár,szívószál,fényképezőgép,telefon,PZS-ezek a szülőszobán is kellhetnek,és nekem pl.császár után a megfigyelőben rossz volt,nem volt külön pakkom,mondván hogy majd a férjem mindent ad a táskából,ami kellhet,igenám de neki 7-kor kirakták a szűrét,engem pedig éjfélkor(!)keltettek,zuhanyozni,felkelni,és a nővér kellett feltúrja a táskám ezekért.
1357. s700 (válaszként erre: 1356. - Mosaic)
2010. dec. 16. 14:55

Nekünk is első baba, szóval én sem tapasztalatból vagyok ilyen "okos".

Én egy csomagot csináltam, aminek a tetejére pakoltam olyanokat, amik kellhetnek a szülésnél.

Persze először a kisebbik táskát fogtam, aztán rájöttem, hogy törölközőt még nem is raktam, így egy nagyobb táskát fogtam végül.

Meg van egy pelenkázó táskám, amiben a baba cuccai vannak. Pelenkából csak minimálisat pakoltam, majd hoznak még be látogatáskor. Hálóinget is 2-t raktam be, másik 2 itthon készenlétben.

1356. mosaic (válaszként erre: 1355. - S700)
2010. dec. 16. 13:48

Szia!

Köszi, hogy írtál,sokat segítettél! Mi holnap töltjük be a 36. hetet, szóval pont egy héttel vagyunk fiatalabbak :) Most pakolom a kórházi csomagomat, és mivel első baba, sok dologban bizonytalan vagyok...a neten azt írják, hogy legyen két külön csomag (a szülőszobába egy kicsi és külön a gyermekágyra), de nem tudom, h itt is ez a szokás? Te hogy pakoltál?

1355. s700 (válaszként erre: 1352. - Mosaic)
2010. dec. 15. 18:30

Szia Mosaic!

Én voltam már látogatáson, de sajna nem tudom mikor lesz legközelebb. Próbáld meg őket felhívni telefonon, biztosan szívesen megmondják.

A babának azt mondták, hogy ruhát nem érdemes, mert adnak és fürdetéskor megy minden a szennyesbe, nem válogatják szét melyik a kórházé. Ha regaszkodsz hozzá és viszel be, akkor figyelned kell rá neked.

pelenkát ha jól emélékszem 3 db van egy napra a kvótában, így ha többször tisztába akarod tenni-mert nyilván nem lesz elég a 3 db- akkor pelenkát is kell vinni. Én olyant vettem, ami köldökvédős, 28 db-os csomag.

Nedves popsitörlő kendőt csomagoltam még be.

Pólyát ők adnak.

Textil pelenkát érdemes még bevinni pár db-ot, büfiztetéshez, szoptatáshoz, meg ilyenekre.

Más nem nagyon kell.

Haza menetelhez kell a saját ruhája, de én azt nem viszem be, apa hozza majd, össze van neki készítve.

Remélem segítettem!

Ti hol tartotok egyébként?

Mi 37 hetet töltjük 17-én pénteken.

1354. mandulacska2 (válaszként erre: 1353. - Solyomszem)
2010. dec. 13. 19:23
Hát most már mindenképp elmegyek, hogy nézzék meg az inzulint, stb. Meg egyéb hormonokat. Abban is jó lenne biztos lenni, hogy egyáltalán van e peteérésem, de azt nem tudom, hogy most endokrinológus nézi e hormon alapján, vagy nőgyógyász? ezek az ovulációs tesztek mennyire működnek/megbízhatóak?
1353. Solyomszem (válaszként erre: 1351. - Mandulacska2)
2010. dec. 12. 13:21

Mandulácska!

Szerintem a PCO miatt nem kell külön endokrinilógiára menned. Nekem a szülészeti klinika meddőségi rendelésén állapította meg a Kovács Kálmán és rögtön írt fel metformint, ami használt, igaz a végén mégis lombik lett, mert mindkét petevezetéken el volt záródva. Az elsőnél nem szedtem a metformint és nem is sikerült. A második sikerült, ott szedtem a metformint.:)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook