Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
A férfiaknál csak 1 vv van meg 2 spermavizsgálat...
Az övék a könnyebbik rész... :)
Csajok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy itt a BMC-ben lehet embryoglue-t kérni?
Ha igen,mennyi az ára?
Köszi
Hát az, hogy milyenre menj, az általában az orvos javaslatára történik :) Nekem mindenr rendben talált ultrahangkor, így azt mondta, elég a Hycosy. Viszont ugye az fizetős. De mondjuk ez viseli meg legkevésbé a szervezetet és nem mellesleg cseppet sem fáj. Mondjuk ha valami gond van, akkor azt ezzel az eljárással nem lehet megoldani.
Odamentek a bmcbr, szerintem az új dokihoz fogtok kerülni (hacsak nem épp hiányzik valamiért). Ő ad kartonszámot, beutalókat, stb...
Ha szimpi a doki maradtok nála, ha nem annyira, legközelebb, mikor mentek konzira, szólsz, hogy váltani szeretnél, és mondod, hogy kihez szeretnél menni. Ők meg majd megoldják!
Mondjuk mi eleve tudtuk, kihez akarunk menni, elmentünk hozzá magánba, ott adott kartonszámot, mikor következő alkalommal mentünk, már a bmc-ben mentünk. Összesen 3szor voltunk nála magánban, első alkalommal, a Hycosy-kor, és amikor elbúcsúztunk tőle, akkor még egy uh volt, ahol már látszott a baba és a kis pulzálás :) A többi tali mind a bmcben volt :)
Nekem is flottul ment a fejemben minden, csak amikor időpontot kellett kérni a bmcbe, akkor kb. 11 napig hívtam őket, mire felvették a telefont. A mai fejemmel már akkor kérnék következő konzira időpontot, mikor ott vagyok...
Ha bármi kérdésed van még, írj nyugodtan :)
Hű, lehet választani milyen típusra mennék? Vagy fizetősen lehet menni Hycosy-ra? Mikor választhatok orvost?
Annyira nem értem még, hogy hogyan lesz.
Odamegyünk, dossziét kapunk, leadjuk az összes leletünket, és kapunk beutalót/időpontot vérvételre? Itt dönthetjük el (ha akarjuk), kihez jönnénk vissza az eredményekkel?
Azért örültem, hogy 1 héttel hamarabb mehetünk, mert így a 3. napi vétvétel is mehet rá pár napra, és gondoltam az átjárhatóságin is túl lehetek. Így már csak a 21. napi vérvételt kellene megvárni, közben férjem intézheti a laborját és a spermavizsgálatot. Így már november végén meglenne minden, kaphatnánk időpontot az első inszemre/lombikra.
A fejemben megy ez ilyen flottul és gyorsan csak?
Ez szuper hír :)
Az átjárhatósági attól is függ, milyen típusúra mennél! Meg hogy ki csinálja! Nekem Szűcs doktor csinálta,ő a dokim :) Hycosy+méhüregi volt :) Amikor elkészültek a vv eredmények, mentünk hozzá vizsgálatra, akkor mondta, hogy a következő mensi első pár napján csörögjek, és akkor megbeszéljük mikor legyen.
Képzeljétek, nyertünk 1 hetet. Mehetünk már 30-án. 😊 Mielőtt hétfőn időpontot kértem, pénteken e-mailben érdeklődtem, ara ma jött egy tekefinhívás, amiben ajánlották a korábbi időpontot. Űgy örülök! 😊
Rá pár napra fog megjönni, szerintetek lehet hogy már, hogy elmúlik, megcsinálják az átjárhatóságit?
Köszi! Voltam terhelésen, ahogy írtad. Pont azt szeretném, hogy minél több lelet birtokába legyünk addigra, hogy hamarabb eldőlhessen, hogyan tovább.
Férjemnek van lehetősége ismerős által holnap elmennie laborba. Ezek elég neki: FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, tsh, Ösztradiol?
Szia! Lehet, hogy gyorítanál a dolgokon, de az eddigi leleteid alapján írja ki a doki, hogy miket akar még nézetni!
Mondjuk pl.: cukorterhelésre el tudsz menni, ha még nem volt. De legyen 3 pontos. 0, 60, 120 perces cukor és inzulin. Ezt a saját nőgyógyid, de esetleg a háziorvos is ki tudja írni. A másik a tsh, t3, t4, Atpo, ezt nekem csak a nőgyógyász tudta kiírni.
Én mast nem nézetnék előre egyenlőre.
Amúgy a bmc-s doki fog kérni majd:
Amh; aids, estradiol, lh, fsh, tsh, prolactin, rubeola, varicella, toxoplazma, hepatitis c, d vitamin, vércsoport, nagy rutin, ha nincs 3 pontos cukor, akkor azt is. Kb ennyi.
A férjed ráér akkor, amikor a bmc-s doki kiírja a vv-t, neki ugye nincs menstruációhoz kötve :D
Sikerült időpontot kérnem, november 6.
Már nagyon várom. Segítenétek, pontosan, milyen vizsgálatokat fognak kérni? A laborokat elintézném addig, illetve elkezdeném, a 3. napi vérvétel pont beleférne. Illetve a férjem is el tud menni vérvételre. Miket nézessünk? Miket kérnek?
Nekem már volt jópár vérvételem, de gondolom jobb, ha frissebb eredményt viszek.
Legalább ennyivel előrébb lennénk...
Herzi, koszonom a segitseget!
Ha nem banjatok bekapcsolodok a beszelgetesbe.
Nekem is volt atjarhatosagi vizsgalat es tenyleg nem faj, csak kellemetlen, szuro ego erzes de csak par percig. (Bar szerencsere az enyemek atjarhatoak)
Abban kerem meg a segitsegteket, hogy ha a hormonvizsgalat alapjan valamelyik hormonokon javitani kell akkor addig nem kezdik meg a lombik eljarast amig helyre nem all minden hormon a normalis ertekre(ami ugye nem par nap), vagy elkezdik gyogyszeresen kezelni es mellette parhuzamosan azert lefoglaljak a lombik idopontjat.
Arrol van infotok hogy most mennyit kell varni a masodik konzultacio utan a lombikra? Szucs azt mondta akar ket- harom honapon belul a leletek kiertekelese es a viszgalat utan.
a BMC is a synlab-bal dolgozik- ez így is, úgy is fizetős vizsgálat- úgyhogy szerintem mindegy, mert ezzel nem tudsz gyorsítani a dolgon. Amikor a 3.napi vérvételed van, akkor veszik le ezt is és amire visszamész készen lesz.
Vizelet pedig reggeli kell, és ha Szűcs a dokid- akkor nekem ő úgy mondta hogy reggeli első, középsugaras. (vagyis nem az eleje, nem a vége).