Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok! Uj vagyok itt, tegnap voltunk a Szucs doktornal elso konzultacion. Segitseget szeretnek kerni. Az AMH- t csak naluk lehet megcsinaltatni vagy kerhetem a synlab- tol hogy ne huzzuk az idot?
A masodik konzultaciora vinni kell vizeletet. Reggelit vagy napkozbeni is jo? Koszonom ha valaszoltok. Mindenkinek sok sikert kivanok ;)
Sziasztok!
Mi ma voltunk 4.sikertelen inszem után :(....ès már egyből kaptuk is a lombikhoz a szurikat:) /de kellett hozzá nálunk andrologiai ajánlás is/
Amikor a bementunk a gyógyszertárba pont bent volt Szűcs dr, ès azt ecstelte a patikusoknak, h akik okt. 1. utàn kezdik a lombikot, azokra vonatkozik a 90%-os gyógyszer tàm. (Amiről egyenlőre külön nyilvántartást kell vezetniük, ami alapján ellenőrzik majd a patikákat is..de ez nekünk kb. mindegy is:))) A lènyeg, h megy a dolog tényleg!! Ès 15ezer Ft-ot fizettem a végén a gyógyszerekért! Nem elíràs..(Gonal ès Menopur)
A tegnapi negativ hcg ès kiborulàs után most ismèt reményteli vàrakozás van:)
Az Amh értéke többek között azt mutatja, hogy a petefészkek mennyire vannak kimerülve.
Ez fizetős (5000 ft.), a többi ingyenes :)
Igen, a mensi 3. napján (+-1 nap) kell menni. Ha most mentek első konzultációra, akkor az ott kapott papírral mehetsz másnap vv-re, ez nem gond! De persze, ha csúszás van, akkor a kövi hónapban tudsz csak menni. Ja, ha már ott vagy, érdemes időpontot kérni a következő konzultációra, mert telefonon lehetetlenség elérni őket... :(
Kedves Pannika77!
A vérvételre neked a mensi 3. (+-1) napján kell menned, a férjednek mindegy! De ez a kis papíron, amit kaptál, be van karikázva. Esetleg lehet a 21. napi is bekarikázva...
A vv-re nem kell időpont, odamész a recepcióhoz, megcsinálják a beutalót és mehetsz a főbejárathoz! Ha az Amh is be van karikázva, akkor a fizetős gombot nyomd meg a vv-kor, mikor sorszámot húzol.
Gondolom kell vizelet is, azt akkor kell vinned, mikor mész a női vizsgálatra!
Önkéntes Egészségpénztár(tagság), kártya, számlakérés
Ez egy öngondoskodás, egy befektetési forma. Érkezhet rá természetesen munkahelyi befizetés, amely után SZJA nem igényelhető vissza, csak a saját befektetés/befizetés után. Éves szinten 150 ezer HUF igényelhető vissza az előző évi befizetett SZJA-ból, amelyet a NAV a tag ep-s számlájára utal, s majdan abból a tag szolgáltatást vagy terméket vásárol - kvázi ingyen. A max 150 ezer HUF visszatérítéséhez 750 ezer Ft saját tőke befizetése szükséges, amelyből az adott pénztár a pénz beérkezése után levonja a müködési költségét - a visszakérhető SZJA és ennek a müködési költségnek a különbözete a kvázi ingyen elkölthető összeg. Ettől függetlenül a tagi/munkahelyi befizetések után a számlán jóváírt összeg azonnal elkölthető, a tag haszna a fenti. Önkéntesség: mindenki annyit fizet be amennyit tud/akar de van ált. egy min. kötelezően befizetendő havi összeg havi 2-10 ezer Ft között. Ezt minden pénztár maga határozza meg. Ezt a min. összeget a munkáltató átvállalhatja ill. a munkáltatói befizetések a caf. keret terhére is kérhetők. (szja ilyenkor nem kérhető vissza!)
Számlakérés: általában nem mindegy hogy termék (pl. gyógyszer) vagy szolgáltatás (pl magánorvosi vizit) elszámolása történik. Érdemes a saját pénztárnál érdeklődni, de általános esetben termék esetén a tag, szolgáltatás esetén a pénztár nevére és cimére kell kp-s számlát kérni, s majdan azt a pénztárnak elküldeni elszámolásra. Vannak azonban olyan szolgáltatók pl. patikák, egyes orvosi rendelők, ahol elfogadják az egészségpénztári kártyát is fizető eszköz gyanánt, ilyenkor nem kell számlát kérni, mert a szolgáltató számol el a pénztárral. Ilyen esetben nem szükséges a költségek kvázi megelőlegzése sem az ep-s számlán. Viszont a legtöbb egészségpénztári számlához nem tartozik PIN kód. Ezek általános infók, de egészségpénztáranként eltérő variációk is lehetnek, pl. a havi befizetendő min. összeg is ilyen. Nagyon érdemes a saját pénztár honlapját alaposan tanulmányozni.
Igen, aznap amikor mész vérvételre akkor a BMC recepción kezdesz, és azt a kis papírt adod amire a doki felírta a vérvételt. Arra írnak ott beutalót, és a főbejáratnál van a labor, oda kell menni utána a vérvételre.
A hystero nem vészes, van akit altatnak de ki lehet bírni. TB-re lehet, persze.
Sziasztok!
a Cetró ára sajnos maradt ugyan olyan drága okt 1-től..Ha valaki idén kezdi a stimuját,nekem lenne 4 db 12.havi
4000/ db
Sziasztok! Azért én a barátcserjével vigyáznék, nagyon felboríthatja a ciklust, nehogy ez miatt ne kezdődjön mondjuk a lombik!
Én is mindig barnáztam mensi előtt, de a lombiknál, vagy inszemnél úgyis kaptok progipótlást.
Szűcs doki tudja, mit csinál. És mivel már úgyis meddőségi kezelésre jársz, a megfelelő időben meg fogod kapni a progipótlást.
Én 1 prolutex szurit és 3*3 utrogestant kaptam leszívás után, holnap leszek 10 hetes :)
Bízz Szűcsben, jól érti a dolgát! :)
ez jó kérdés, én is épp akartam mondani ezt Szűcsnek...de akkor hába:(
szerintem is gond, és nekem is már 5-6 nappal mensi előtt jelentkezik. Régebben 1-2 nappal előtte, aztán 2-3 nap és így tovább, érezni hogy 40éves koromra kifut a dolog. Szerintem már sok esélyem így sincs.
persze hogy lehet, csak olyan gyógyszertárban kell venned a felírt dolgokat ahol a te egészségpénztári kártyádat elfogadják.
Ha nincs szerződése az adott gyógyszertárnak az EP biztosítóddal, akkor pedig kp-val fizetsz és számlát kérsz róla, és elküldöd postán az egészségpénztárnak és úgy térítik vissza az eü számládról a saját számládra. Arra figyelj (de tudják a gyógyszertárakban), hogy a számlán az egészségpénztár neve, címe, és a tagsági azonosítód legyen rajta.
Azért jó ez, mert saját befizetések után még 20%-ot visza tudsz igényelni az adóóévet követően. Én egy fizetős lombikból ami cakli-pakli olyan 440ezer volt (és kértem számlát a kaálitól is a beavatkozásról is)- 76ezret (csak saját befizetések után) vissza tudtam igényelni.
Sziasztok!Most csináltatok a munkahelyemen egészség kártyát, és érdeklődni szeretnék, hogy majd a lombiknál felírt gyógyszereket lehet e ezzel is fizetni.
Köszönöm a segítséget előre is!
Szűcs lesz ügyeletben okt.23.án, nekem mondta hogy menjek nyugodtan, ha aznap esedékes:)
De ha tudsz bármi többet, írj.