Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

34711. Karpathos
2017. okt. 6. 14:11

Sziasztok! Uj vagyok itt, tegnap voltunk a Szucs doktornal elso konzultacion. Segitseget szeretnek kerni. Az AMH- t csak naluk lehet megcsinaltatni vagy kerhetem a synlab- tol hogy ne huzzuk az idot?

A masodik konzultaciora vinni kell vizeletet. Reggelit vagy napkozbeni is jo? Koszonom ha valaszoltok. Mindenkinek sok sikert kivanok ;)

34710. s.Nikolett80 (válaszként erre: 34709. - Vibe12)
2017. okt. 6. 13:48
Nagyon szorítok nektek. 😉
34709. vibe12 (válaszként erre: 34680. - Herzi)
2017. okt. 6. 13:43

Sziasztok!

Mi ma voltunk 4.sikertelen inszem után :(....ès már egyből kaptuk is a lombikhoz a szurikat:) /de kellett hozzá nálunk andrologiai ajánlás is/

Amikor a bementunk a gyógyszertárba pont bent volt Szűcs dr, ès azt ecstelte a patikusoknak, h akik okt. 1. utàn kezdik a lombikot, azokra vonatkozik a 90%-os gyógyszer tàm. (Amiről egyenlőre külön nyilvántartást kell vezetniük, ami alapján ellenőrzik majd a patikákat is..de ez nekünk kb. mindegy is:))) A lènyeg, h megy a dolog tényleg!! Ès 15ezer Ft-ot fizettem a végén a gyógyszerekért! Nem elíràs..(Gonal ès Menopur)

A tegnapi negativ hcg ès kiborulàs után most ismèt reményteli vàrakozás van:)

34708. Miszega (válaszként erre: 34705. - S.Nikolett80)
2017. okt. 6. 12:49

Az Amh értéke többek között azt mutatja, hogy a petefészkek mennyire vannak kimerülve.

Ez fizetős (5000 ft.), a többi ingyenes :)

Igen, a mensi 3. napján (+-1 nap) kell menni. Ha most mentek első konzultációra, akkor az ott kapott papírral mehetsz másnap vv-re, ez nem gond! De persze, ha csúszás van, akkor a kövi hónapban tudsz csak menni. Ja, ha már ott vagy, érdemes időpontot kérni a következő konzultációra, mert telefonon lehetetlenség elérni őket... :(

34707. pannika77 (válaszként erre: 34705. - S.Nikolett80)
2017. okt. 6. 08:25
Az AMH az nem ingyenes.
34706. pannika77 (válaszként erre: 34703. - Miszega)
2017. okt. 5. 18:56
Szia! Nekem a hormon vizsgálatom meg van, amh is,így nekem csak egy általános "nagy labor" lesz. És persze a nőgyógy vizsgálat meg a hystero és a mammográfia. De a két utolsót nem a BMC-ben csinálják.
34705. s.Nikolett80 (válaszként erre: 34703. - Miszega)
2017. okt. 5. 17:59
Szia, én is köszönöm az infókat, mert mi is most fogunk először menni. Mi az az Amh és miért kell fizetős gombot nyomni. Ezek a vizsgálatok nem ingyenesek? Másik kérdésem, hogy ha ebben a hónapban is marad a ciklusom, akkor a mi konzultációs időpontunkban pont a menceszem második napján fogok járni. A vérvétel ezek szerint másnap lenne esedékes?
34704. s.Nikolett80 (válaszként erre: 34699. - Pannika77)
2017. okt. 5. 17:57
Szia. Mi 19.-én megyünk az első konzultációra. Jó, hogy írtad mi volt Veletek, mert nagyon kíváncsi vagyok.
34703. Miszega (válaszként erre: 34699. - Pannika77)
2017. okt. 5. 17:06

Kedves Pannika77!

A vérvételre neked a mensi 3. (+-1) napján kell menned, a férjednek mindegy! De ez a kis papíron, amit kaptál, be van karikázva. Esetleg lehet a 21. napi is bekarikázva...

A vv-re nem kell időpont, odamész a recepcióhoz, megcsinálják a beutalót és mehetsz a főbejárathoz! Ha az Amh is be van karikázva, akkor a fizetős gombot nyomd meg a vv-kor, mikor sorszámot húzol.

Gondolom kell vizelet is, azt akkor kell vinned, mikor mész a női vizsgálatra!

34702. meer (válaszként erre: 34685. - Herzi)
2017. okt. 5. 15:46

Önkéntes Egészségpénztár(tagság), kártya, számlakérés

Ez egy öngondoskodás, egy befektetési forma. Érkezhet rá természetesen munkahelyi befizetés, amely után SZJA nem igényelhető vissza, csak a saját befektetés/befizetés után. Éves szinten 150 ezer HUF igényelhető vissza az előző évi befizetett SZJA-ból, amelyet a NAV a tag ep-s számlájára utal, s majdan abból a tag szolgáltatást vagy terméket vásárol - kvázi ingyen. A max 150 ezer HUF visszatérítéséhez 750 ezer Ft saját tőke befizetése szükséges, amelyből az adott pénztár a pénz beérkezése után levonja a müködési költségét - a visszakérhető SZJA és ennek a müködési költségnek a különbözete a kvázi ingyen elkölthető összeg. Ettől függetlenül a tagi/munkahelyi befizetések után a számlán jóváírt összeg azonnal elkölthető, a tag haszna a fenti. Önkéntesség: mindenki annyit fizet be amennyit tud/akar de van ált. egy min. kötelezően befizetendő havi összeg havi 2-10 ezer Ft között. Ezt minden pénztár maga határozza meg. Ezt a min. összeget a munkáltató átvállalhatja ill. a munkáltatói befizetések a caf. keret terhére is kérhetők. (szja ilyenkor nem kérhető vissza!)

Számlakérés: általában nem mindegy hogy termék (pl. gyógyszer) vagy szolgáltatás (pl magánorvosi vizit) elszámolása történik. Érdemes a saját pénztárnál érdeklődni, de általános esetben termék esetén a tag, szolgáltatás esetén a pénztár nevére és cimére kell kp-s számlát kérni, s majdan azt a pénztárnak elküldeni elszámolásra. Vannak azonban olyan szolgáltatók pl. patikák, egyes orvosi rendelők, ahol elfogadják az egészségpénztári kártyát is fizető eszköz gyanánt, ilyenkor nem kell számlát kérni, mert a szolgáltató számol el a pénztárral. Ilyen esetben nem szükséges a költségek kvázi megelőlegzése sem az ep-s számlán. Viszont a legtöbb egészségpénztári számlához nem tartozik PIN kód. Ezek általános infók, de egészségpénztáranként eltérő variációk is lehetnek, pl. a havi befizetendő min. összeg is ilyen. Nagyon érdemes a saját pénztár honlapját alaposan tanulmányozni.

34701. pannika77 (válaszként erre: 34700. - Herzi)
2017. okt. 5. 14:54
Nagyon köszönöm a válaszod! Megnyugtató volt és így most világosabb a helyzet. Kicsit el voltam veszve :)
34700. Herzi (válaszként erre: 34699. - Pannika77)
2017. okt. 5. 14:30

Igen, aznap amikor mész vérvételre akkor a BMC recepción kezdesz, és azt a kis papírt adod amire a doki felírta a vérvételt. Arra írnak ott beutalót, és a főbejáratnál van a labor, oda kell menni utána a vérvételre.

A hystero nem vészes, van akit altatnak de ki lehet bírni. TB-re lehet, persze.

34699. pannika77
2017. okt. 5. 11:42
Sziasztok! Tegnap voltunk az első BMC-s időpontunkon. Várni kellett és megmondom őszintén, kicsit zavaros is volt a sok info. Felvettek, karton nyitottak, aztán megkaptuk a dokitól a listát, hogy milyen vizsgálatok kellenek. A recepción kaptunk egy időpontot az én nőgyógyászati vizsgálatomra, az lesz a férjem második férfi vizsgálata is. Aztán elküldtek a laborba, hogy ott kérjünk ip-t az első férfi vizsgálatra, de írassuk be a másodikat is. Ezt is megcsináltuk. Majd azt az infot kaptuk, hogy a vérvételekre (mivel mindkettőnknek kell) majd a recepción adnak beutalót. Kérdésem az, mikor? Mikor megyünk a férjem első vizsgálatára? azt beszéltük meg a recepcióssal, hogy akkor veszik tőle is és tőlem is a vért! Na ez az ami nekem most kicsit zavaros. Kérek, aki tud, információval, tapasztalattal segítsen. És még egy kérdésem lenne, a doki előírta vizsgálatként a hysteroszkópiát, amit saját dokin keresztül csináltatok. Mire készüljek? hogyan néz ez ki? Tb-re csinálnak ilyet? Köszönöm mindenkinek aki segít!
34698. s.Nikolett80 (válaszként erre: 34697. - Timi008)
2017. okt. 3. 09:06
Ezt a részét tudom. Arra lennék kíváncsi mennyire fáj a katéterfelhelyezés?
34697. Timi008 (válaszként erre: 34695. - S.Nikolett80)
2017. okt. 3. 07:56
Szia nekem el volt záródva mind a két oldalt.Amikor a nőgyógyász mikor megcsinálta az átjárhatóságit és monta én is kérdeztem azt monta azert járok oda ahova járok.Nem fuják át.Ha kicsi a záródás esetle a beléd fecskendezett kontraszt anyag átlöki.
34696. acsa75
2017. okt. 2. 10:33

Sziasztok!

a Cetró ára sajnos maradt ugyan olyan drága okt 1-től..Ha valaki idén kezdi a stimuját,nekem lenne 4 db 12.havi

4000/ db

2017. okt. 2. 07:13
Volt valakinek közületek petevezeték átfújás? Nagyon fáj? Nagy az esélye annak, h nekem az lehet. ☹ Császár után meg PCO-val sanszos.
34694. s.Nikolett80 (válaszként erre: 34693. - Ridgeback)
2017. okt. 2. 07:10
Köszönöm szépen. 😊
34693. ridgeback (válaszként erre: 34691. - S.Nikolett80)
2017. okt. 2. 04:24
Igen elég. Én is csak azt vittem 😉
34692. Orgona87 (válaszként erre: 34690. - Miszega)
2017. okt. 1. 23:16
Köszönöm a választ és a biztatást! :) Gratulálok nektek! Én önszorgalomból nem fogok elkezdeni szedni semmit a lombikig.
2017. okt. 1. 19:58
Sziasztok. Úgy rémlik azt mondták, hogy háziorvosi beutaló is elég, nem kell nőgyógyászati. Tényleg?
34690. Miszega
2017. okt. 1. 06:59

Sziasztok! Azért én a barátcserjével vigyáznék, nagyon felboríthatja a ciklust, nehogy ez miatt ne kezdődjön mondjuk a lombik!

Én is mindig barnáztam mensi előtt, de a lombiknál, vagy inszemnél úgyis kaptok progipótlást.

Szűcs doki tudja, mit csinál. És mivel már úgyis meddőségi kezelésre jársz, a megfelelő időben meg fogod kapni a progipótlást.

Én 1 prolutex szurit és 3*3 utrogestant kaptam leszívás után, holnap leszek 10 hetes :)

Bízz Szűcsben, jól érti a dolgát! :)

34689. Orgona87 (válaszként erre: 34688. - Cleareyes)
2017. szept. 29. 19:05
Miért váltottál? A baratcserje kapszularól olvastam most. Nem tudom melyiket érdemes kipróbálni. Neked a Progesta bevált ? Ki ajánlotta?
34688. Cleareyes (válaszként erre: 34686. - Orgona87)
2017. szept. 29. 15:16
Szia! Nekem korábban a barátcseje krémet ajánlották, de áttértem a Progesta care krémre.
34687. Herzi (válaszként erre: 34686. - Orgona87)
2017. szept. 29. 13:37

ez jó kérdés, én is épp akartam mondani ezt Szűcsnek...de akkor hába:(

szerintem is gond, és nekem is már 5-6 nappal mensi előtt jelentkezik. Régebben 1-2 nappal előtte, aztán 2-3 nap és így tovább, érezni hogy 40éves koromra kifut a dolog. Szerintem már sok esélyem így sincs.

34686. Orgona87
2017. szept. 29. 12:21
Sziasztok! A menstruáció előtti barnázás ellen mit lehet tenni? Elvileg progeszteron hiány... Kérdeztem Szűcs dokit, de csak annyit mondott h ezvan, nem lehet minden hónapba progeszteron kúpot használni. Szerintem meg emiatt nem tudok teherbeesni. Vagy ez hülyeség ? :(
34685. Herzi (válaszként erre: 34684. - Zsanett30)
2017. szept. 28. 10:06

persze hogy lehet, csak olyan gyógyszertárban kell venned a felírt dolgokat ahol a te egészségpénztári kártyádat elfogadják.

Ha nincs szerződése az adott gyógyszertárnak az EP biztosítóddal, akkor pedig kp-val fizetsz és számlát kérsz róla, és elküldöd postán az egészségpénztárnak és úgy térítik vissza az eü számládról a saját számládra. Arra figyelj (de tudják a gyógyszertárakban), hogy a számlán az egészségpénztár neve, címe, és a tagsági azonosítód legyen rajta.

Azért jó ez, mert saját befizetések után még 20%-ot visza tudsz igényelni az adóóévet követően. Én egy fizetős lombikból ami cakli-pakli olyan 440ezer volt (és kértem számlát a kaálitól is a beavatkozásról is)- 76ezret (csak saját befizetések után) vissza tudtam igényelni.

34684. Zsanett30
2017. szept. 28. 09:49

Sziasztok!Most csináltatok a munkahelyemen egészség kártyát, és érdeklődni szeretnék, hogy majd a lombiknál felírt gyógyszereket lehet e ezzel is fizetni.

Köszönöm a segítséget előre is!

34683. e8904d6748
2017. szept. 28. 09:49
Akkor valszeg csak ügyelet lesz,nos telózok,ha megtudtam valami érdemlegeset,írok!
34682. Herzi (válaszként erre: 34681. - E8904d6748)
2017. szept. 28. 09:19

Szűcs lesz ügyeletben okt.23.án, nekem mondta hogy menjek nyugodtan, ha aznap esedékes:)

De ha tudsz bármi többet, írj.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook