Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani? (tudásbázis)
Vissza olvastam a 279 re. de nincs leírás, mivel sikerült.. Elhangzik a bábolnai protect, de az nálunk hatástalanul gyenge.
VAN OLYAN AKINEK SIKERÜL MEGSZABADULNIA legalább fél éve?
CSÍPÉSEK! ÁGYI POLOSKA ÁGYPOLOSKA, vámpír, ami éjjel eszik bennünket. Sikerült már valakinek végleg kiirtani? Mondjuk fél éve nincs éjjeli látogatójuk? Hihetetlen invázió, szinte minden házban van, csak szégyellik, nincs publicitása. Ha nézed az embereket, villamoson, buszon, minden második emberen látni a csípések helyét. Karján, nyakán, lába szárán.. A jó idővel elő kerülnek a csípés helyek, amiket télen tudtunk takargatni. Nem szeretnék rémhírterjesztő lenni, de nagyon sok emberen látni a három közeli csípést, tipikus jelei a poloskacsípésnek. Babakocsis gyereket is láttam.. Aki már átélte ezt a borzalmat, nem téveszti össze, az allergiával, szúnyogcsípéssel.. egy éve próbáljuk kiirtani… Az ágyi poloska nem a higiéniára megy, hanem az emberi vérre.
Ismétlem a nem túl régi bejegyzésem:
Van néhány hozzászólásom itt a fórumon. Egy éve szenvedünk a csípésektől. Kezdtük anno az egyszerű háztartási spay rovarirtó szerekkel, naivan azt gondolva, hatásos mint a szúnyog vagy légy ellen. Az ismétlődő csípések nyomai mutatták, csak idő és pénz kidobás… Aztán hívtunk szakembert, gázmestert, ahogyan magukat nevezik. Becsülettel összefújtak mindent, majd garanciába ismét… Hatástalanul. Másik céget hívtunk, aki szintén nagy hirdető a neten… fújtak, majd garanciában is.. Egy hónap siker, aztán újra látszottak rajtunk a rovarcsípések. A netes fotókon látható három közeli csípés, reggeli-ebéd-vacsora. Néha csak egy darab viszkető csípés hely. Nem mindig három... Változó… Voltunk bőrgyógyásznál, hátha már a gondolattól kapunk kiütést,vagy a sok rovarirtótól, mert bogarat soha nem láttunk. A bőrgyógyász bizonytalan volt, hűsítő krémet javasolt, mint egy szúnyogcsípésre. Már leírtam, de az új olvasóknak megismétlem. Újépítésű, nagyon tiszta lakásban élünk. Az ágyat több hónapja kidobtuk, a hálókat szinte kiürítettük, polc, kép, szőnyeg, már rég kidobva.. Vagyis makulátlan tisztaság és új ágyunk van. Nem a higiéniára megy a rovar, hanem az emberi vérre. A neten leírt bogarat soha nem találtunk. A gázmesterek sem. Néha az ágyban van egy kis világos barnás valami, talán a bogár levetett bőr darabkája, de a netes fotók alapján nem hasonlít a levedlett bőrre. Vérnyomot, a bogárnak széklet nyomait amit a neten írnak, soha nem találtunk. A rovar irtása különböző vegyszerekkel a lakásunkban folyamatos. Protectől kezdve (aminek az ára egy év alatt szépen csökkent) 3200 Ft helyett már az élelmiszerboltok vegyi részlegén is látni 1800 Ft körül. Rendszeresen használjuk a szabadon kapható idegméreg rovarport. Az ágyunk körül, ecettel, hypoval mostuk több esetben a parkettát, szegőlécet. Hajszárítóval, centiről centire végig mentünk a parkettán, ablakoknál, ágynál, függönynél. Más bútor már nincs a hálókban. Gondoltuk a 2000W csak megsüti. Tévedtünk. A csípések rendre ismétlődnek. Sajnos nem azonnal viszket, így nehéz beazonosítani, melyik éjjel volt látogatónk. Általában 1-2 nap múlva kezd nagyon viszketni. De van hogy csak egy csípés látni.. Olyan rejtőzködő, hogy képtelenség megtalálni. Nem lehet sok, nincs invázió. Nincs széklet nyoma. Gondolom, a folyamatos rovarirtásunk megakadályozza, hogy nagy számban elterjedjenek a lakásban. De újra és újra jelentkeznek, mert a csípések 2-3 hetente újra láthatók. Ez nem allergia, kiütés, mert a három közeli csípéshely arra utal, ilyet csak az ágyi poloska csíp. A helye gyakran 2-3 hétig is látszik, halványuló piros foltként. Nem múlik el egy két nap alatt…
Már feltettem itt a fórumban azt a kérdést? Sikerült valakinek végleg megszabadulnia tőlük? Választ senki nem írt, csaj újabb gázmester jelentkezett. Mint megtudtam, ők sem használhatnak erős szert. Nincs forgalomban. A DDT betiltva. Ismétlem: Az ágyi poloska nem a higiéniára megy, hanem az emberi vérre. Abból pedig bőven talál. Amerikában, Angliában óriási probléma. Angol nyelvű cikkeket olvasva, ott sem tudnak igazán tenni ellene. Nincs forgalomba, nem árusítható erős szer. A bogár az utazókkal a világ minden részére költözget. Főleg az angolt használt ruhák vagyis a turikban vásárolt dolgokkal hurcolható a lakásba. De a könyvtári könyvekkel is tud gazdát cserélni. Van esetleg valakinek amatőr fotója a bogárról? Van olyan aki végleg megszabadult mondjuk már fél éve nincs a lakásában? Minden információt köszönök.
én most küzdök itthon a csípésekkel, mert allergiás lettem ... Anyóspajtiéknál házban éjjel nem tudtam aludni a csípkedésektől ... :( remélem nem hoztam haza.
Senkit nem csípett össze, csak engem. Állítólag csak emberre mennek és megvan, hogy milyen vércsoportot szeretnek. Ezeknek mindegy, hogy tisztaság van vagy kosz. Rosszabbak, mint a csótányok!
És az ágyneműtartót? Esetleg díszvarrások nincsenek az ágyon? (visszahajtott részekre gondolok)
A laminált padló is illesztve van, bárhol lehet rajta rés! :( Én lehet, hogy telibe fújnám egyszer, ha jól ki tudtok szellőztetni v. a jó időben elhagyni a lakást, és közben szellőztetgetni valahogy.
Vagy fölöttetek nincs valami gerenda? Csöveknél leszigetelni szilikonos pasztával... Több ötletem nincs!
Köszönöm szépen, holnap (hétfőn) hívom a boltokat, hogyan tudom megvenni Milyen árra számítsak?
no gonosz nem vagyok... Kiteszem a ruhákat FAGYNI.. De minden lezárt, nagy nylon zsékokban van hetek-hónapok óta, amit hol ki- hol be rakok... Ha hideg van, kicuccocol, ha esik, be..
Nyáron úgyan ez ment a Napozástatással... Főleg a 40 fokban.. Egy éve van bogarunk... KIIRTHATATLAN
Gazdaboltban lehet kapni fendona 5 wp a neve 25 gr-os csomagolásban van.Itt az adatlapja: [link]
de Én poloskára inkább a maximumot használnám mint ami elő van irva.Most 3 literhez kevertem 2 zacskóval.
Nem biztos, hogy az angol turik terjeszik. Azokat a ruhákat tudtommal fertőtlenítik v. mossák! De akár egy külföldi nyaralás után egy bőrönddel is be lehet hurcolni. A szép, tiszta társasházban is történhetett hasonló dolog. És lehet, hogy mindenki hasonlóan gondolkodik, mint Te, hogy szégyen, pedig egyszerre kellene mindenhol írtani!
Az is lehet, hogy pl. egy olyan helyen tárolt ajtót építettek be a házba...
Na aki esetleg Fendonát akar használni az a keverési arányt ne 5 liter/ 2 zsacskót hanem a dupláját használja.Én most 3 literhez kevertem 2 zacskóval.Potyognak a dögök rendesen.
Az ágyi poloska előszeretettel bújik nemcsak a tapéta alá hanem az ágy alá is.Én felemeltem az ágyat és azt hittem rosszúl látok.Ott volt vagy kb 15-20 darab.Azért nem találtam sose csak néhányat,azt is a tapétához bebújva.Ágy alol kimászik,sziv egy kis vért aztán vissza.Iszonyú rafinált ez a dög..
CSÍPÉSEK! ÁGYI POLOSKA ÁGYPOLSKA: Van néhány hozzászólásom itt a fórumon. Egy éve szenvedünk a csípésektől. Kezdtük anno az egyszerű háztartási spay rovarirtó szerekkel, naivan azt gondolva, hatásos mint a szúnyog vagy légy ellen. Az ismétlődő csípések nyomai mutatták, csak idő és pénz kidobás… Aztán hívtunk szakembert, gázmestert, ahogyan magukat nevezik. Becsülettel összefújtak mindent, majd garanciába ismét… Hatástalanul. Másik céget hívtunk, aki szintén nagy hirdető a neten… fújtak, majd garanciában is.. Egy hónap siker, aztán újra látszottak rajtunk a rovarcsípések. A netes fotókon látható három közeli csípés, reggeli-ebéd-vacsora. Néha csak egy darab viszkető csípés hely. Nem mindig három... Változó… Voltunk bőrgyógyásznál, hátha már a gondolattól kapunk kiütést,vagy a sok rovarirtótól, mert bogarat soha nem láttunk. A bőrgyógyász bizonytalan volt, hűsítő krémet javasolt, mint egy szúnyogcsípésre. Már leírtam, de az új olvasóknak megismétlem. Újépítésű, nagyon tiszta lakásban élünk. Az ágyat több hónapja kidobtuk, a hálókat szinte kiürítettük, polc, kép, szőnyeg, már rég kidobva.. Vagyis makulátlan tisztaság és új ágyunk van. Nem a higiéniára megy a rovar, hanem az emberi vérre. A neten leírt bogarat soha nem találtunk. A gázmesterek sem. Néha az ágyban van egy kis világos barnás valami, talán a bogár levetett bőr darabkája, de a netes fotók alapján nem hasonlít a levedlett bőrre. Vérnyomot, a bogárnak széklet nyomait amit a neten írnak, soha nem találtunk. A rovar irtása különböző vegyszerekkel a lakásunkban folyamatos. Protectől kezdve (aminek az ára egy év alatt szépen csökkent) 3200 Ft helyett már az élelmiszerboltok vegyi részlegén is látni 1800 Ft körül. Rendszeresen használjuk a szabadon kapható idegméreg rovarport. Az ágyunk körül, ecettel, hypoval mostuk több esetben a parkettát, szegőlécet. Hajszárítóval, centiről centire végig mentünk a parkettán, ablakoknál, ágynál, függönynél. Más bútor már nincs a hálókban. Gondoltuk a 2000W csak megsüti. Tévedtünk. A csípések rendre ismétlődnek. Sajnos nem azonnal viszket, így nehéz beazonosítani, melyik éjjel volt látogatónk. Olyan rejtőzködő, hogy képtelenség megtalálni. Nem lehet sok, nincs invázió. Nincs széklet nyoma. Gondolom, a folyamatos rovarirtásunk megakadályozza, hogy nagy számban elterjedjenek a lakásban. De újra és újra jelentkeznek, mert a csípések 2-3 hetente újra láthatók. Ez nem allergia, kiütés, mert a három közeli csípéshely arra utal, ilyet csak az ágyi poloska csíp. A helye gyakran 2-3 hétig is látszik, halványuló piros foltként. Nem múlik el egy két nap alatt…
Már feltettem itt a fórumban azt a kérdést? Sikerült valakinek végleg megszabadulnia tőlük? Választ senki nem írt, csaj újabb gázmester jelentkezett. Mint megtudtam, ők sem használhatnak erős szert. Nincs forgalomban. A DDT betiltva. Ismétlem: Az ágyi poloska nem a higiéniára megy, hanem az emberi vérre. Abból pedig bőven talál. Amerikában, Angliában óriási probléma. Angol nyelvű cikkeket olvasva, ott sem tudnak igazán tenni ellene. Nincs forgalomba, nem árusítható erős szer. A bogár az utazókkal a világ minden részére költözget. Főleg az angolt használt ruhákkal, vagyis a turikban vásárolt dolgokkal hurcolható a lakásba. De a könyvtári könyvekkel is tud gazdát cserélni. Van esetleg valakinek amatőr fotója a bogárról? Van olyan aki végleg megszabadult mondjuk már fél éve nincs a lakásában? Minden információt köszönök.
tehát neked is üzenem,hogy ki irtottam és néhány hét alatt. olvasd vissza figyelmesen. sok szerencsét.
érdemes....vissza olvasni..és mérlegelni.
Kicsit körbejártam a dolgokat és használtam már majdnem az összes szabadforgalmu rovarirtónak becézett rovarriasztó sprayt.Egyikse használt,elhallgattak pár hétre aztán ujra vidámkodtak.Ami biztos megöli őket azt kicsit nehezebb beszerezni de nem lehetetlen.Ami jó a ággyipoloskákra az ezek:
Actibiol EC 50
Peststop 5 WP
Fendona 5 WP
Viszont ezeknél oda kell figyelni és betartani az utasítást.
Szóval ezek megbizható poloska irtók és nem riasztó szerek.
BioKill-t? :) Ezt viccnek szántad?
Poloska ellen ezek a hagyományos boltban kapható sprayk nem hatásosak,felesleges pénzkidobás,mert 600-900-ft egy flakon és egy szobába kell legalább 3 aztán 2 héten belül ott vigyorog a bogár.Az engedély nélkül kapható irtószerek azok csak rovarriasztók nem pedig irtók.Jó nagy üzlet van benne.Ami kiirtja az a érintőméreg.Minimum Alfa-cipermetrin tartalmú méreg kell az ilyen dögökhöz.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a lakásból/házból a hangyákat kiírtani?
- Hogyan lehet kiirtani a bolhákat kiskutyákból?
- Ecetfát hogyan lehet háztetőről kiírtani?
- Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mivel lehet távoltartani a poloskákat? Az ecet valóban jó?