Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani? (tudásbázis)
aham.
Komolyan ne izgulj, nem lesz semmi baj!! Ugyes leszel!!!
arra gondoltam hogy megírom Neki hogy minden ruháját rakja külön zacskóba így itthon a gépbe beletudom rázni a zacsiból.A fürőből addig kiviszek mindent csak a csempe marad és apát is a kádban vetkőzetetem le és a ruhája is rögtön a gépbe kerül.a fürdőnk közvetlen a bejárat mellett van így nem kell keresztül vinni.Még azt kell kitalálnom én mibe legyek hogy nehogy az én ruhámba is belemásszon amíg az övéivel foglalkozom.
Jaj nagyon beparáztam....:(((
Azert nem kell teljesen bepanikolni... ha lesz is a ruhajaban dog, azokat kinyirja a szarito. Inkabb arra figyelj, h mas vmivel ne vigye be... ha egyszer atnezed alaposan a cuccait, akkor mar boven jo vagy :)
Arra figyelj, h ameddig a cuccokat elviszed a mosogephez, addig ne "fertozd" meg a lakast...
Akkor jó lesz így?
Éa miután ki vettem a gépből tegyem fekete zsákba és rakjam a napra a zsákot?
Ez jó lesz?Mert csak a ruháiról van szó!
Meg a táskájával is ugyan ez!
Sziasztok!
Nekem az a problémám illetve közeledő problémám hogy a férjem külföldön van és most beszéltünk és mondta hogy a szállás ahol van tiszta poloska.Itthon egy darab sincs!Jövőhéten jön haza és nagyon félek hogy haza hozza a ruháival.Lentebb az olvastam hogy nagy hővel kilehet nyírni őket.
Szerintetek az jó megoldás ha a ruháit azonnal a mosógépbe rakom magas hőfokon kimosom és még a szárító programot is elindtom?
Ha ez nem jó akkor az jó ha a ruháit nem engedem hogy behozza a lakásba,ő is kint levetkőzik és a lakás elött minden ruháját lefújom valamivel?
Segítsetek légyszi,mert 3 gyerkőcöm van és nem akarom hogy alakásban is legyenek!
Az otthoni példányt szellőztetés után találtam meg az erkélytől kb. 1 méterre a hátára fordulva mozgatta a lábait, könnyen befogtam egy öntapadósan zárható mini tasakba került, majd egy bébisüvegbe zártam a tasakot, benne az ágyi poloskával, elmentem a különbőző hatóságokhoz, akik még nem láttak ilyet megmutattam nekik miről van szó. És most jön az amit nem akarok elhinni, útközben egy másik ágyi poloska került a kabátomra, villamoson és buszon is utaztam, de az utóbbin vettem észre az ágyi poloskát. Első reflexem a leseperés volt, csak kicsivel később vettem észre, hogy a farmernadrágomra került, /a levegőben manőverezett valószinűleg/ ezután már leszálltam a buszról. És a megállóban próbáltam befogni az üvegbe, melyet említettem, hogy magammal vittem és fajtársa volt bezárva egy öntapadós zacskóban benne. A művelet nem sikerült eltűnt a beseprés után a szemem elől. Ez után a zacskóban lévő példányt kivégeztem. Kérdésem az lenne, tudnak-e ezek egymással kommunikálni? A duplán bezárt példány tudta-e hívi társait? Tudnak-e a szelet meglovagolva repülni?
En most lattam egy dokumentum filmet roluk, ahol a koleszos gyerek hazakoltozott es a kanapeval hozta haza oket...
-Amit tobbszor elmondtak, ha esetleg kidobod a "fertozott" butort, vigyazz arra, h ne vidd keresztul a lakason, mert akar ha 1 is kipotyog, akkor megfertozheted az egesz lakast. Mas pelda, ha pl athuzod a parnat, azt ne dobd at reflexbol mas butorra, mert abban is benne lehet...
-A nagyonnagyon meleg paras helyeket nem szeretik, ergo csinalj szaunat a lakasodbol.
-Minnel gyakrabban porszivozni, es foleg a kis zugokban, repedesekben, resekben.
-Minnel gyakrabban kimosni mindent es ha lehetoseg van ra, akkor szaritoba rakni. A minden vonatkozik a szonyegekre, fuggonyokre, a fertozott resz melletti szekrenyek tartalmara.
-Ragasztocsik minden feluletre, nem csak az agyra. Korbe a szobaban, a konektor kore, a kuszob melle, a szekreny labait, a szonyeg szeleit... mindent.
-Lehet fujni irtoszerekkel, de a legtobbje hamar imunis lesz ra, ha meg nem azok.
-Ha vegkepp nem mukodik semmi, muszaj irtot hivni es arra is fel kell keszulni, h az irtas az tobb alkalmat jelent, nem egyet. lehetoleg elore megbeszelni a szakemberrel egy "csomagarat".
-... Gyikokat, gekkokat szabadonengedni, amik felzabaljak ezeket a dogoket!
-Ha koltozesre kerul a sor, nagyon-nagyon kell vigyazni, nehogy tovabbfertozd az uj lakast!!!
Sok sikert es kitartast mindenkinek!
Én a poloskáról annyit tudok, hogy hónapokig, de lehet, hogy évekig(?) (ebben nem vagyok biztos) is képes hártyásra kiszáradva életben maradni.
Kicsi gyerekkoromban volt poloskánk és az nem tegnap volt.
Az irtást pedig azért kell megismételni, mert a petékre nem használ.
Hiába van kiirtva a poloska, ha 1 hét múlva kikel az újabb generáció.
Egyébként úgy hallottam, hogy képes a plafonról levetni magát az alvóra, ha az ágyat másként nem tudja megközelíteni.
Sziasztok!
Én még mindig nem vagyok benne biztos, hogy poloska, de másra nem tudok gondolni... Rajtam vannak csak csípések a páromon nem. Olyan mint a szúnyog csípés csak sokkal pirosabb és már kb. 20 darab van rajtam. Egy hónappal ezelőtt kezdődött, akkor szétszedtem az ágyat, felszedtem a parkettát, az éjjeli szekrényt is szétszedtem, mindent lefújtam Neostomosannal ( ez valami atka ölő szer), és jó bő hippos vízzel felmostam. El is tűntek a dögök és most újra elő jöttek. Nem tudom már mit tegyek. De nem találtam egy darabot sem, az ágyneműn sem találtam vérfoltot, még ürüléket sem, ezért nem vagyok benne biztos, hogy poloska, de akkor mi?
Kérlek segítsetek, ha tudtok!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a lakásból/házból a hangyákat kiírtani?
- Hogyan lehet kiirtani a bolhákat kiskutyákból?
- Ecetfát hogyan lehet háztetőről kiírtani?
- Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mivel lehet távoltartani a poloskákat? Az ecet valóban jó?