Adható székrekedéses babának banán? (tudásbázis)
Szia !
Banánt semmiképp ne adj, hasfogó. Nekünk az őszibarack vált székrekedéskor.
A banánról még azt hallottam, hogy babáknak nem szabad adni, mert a gyomorban lévő jó baktériumokat megölik.
Szia!
A banán hasfogó, inkbbb narancsot adj kisfiadnak az hajt. Sok sikert.
Szerintem próbáld ki -módjával.Nekem úgy tűnik, hogy az általános tapasztalatok az ételeknél nem érvényesek egyformán mindenkire. Gréta lányom most 7 hónapos, és nagyon "székrekedős". Nagyon féltem köztudottan hasfogós kajáktól. A sárgarépától valóban bennrekedt a kaki, viszont kevés banántól, almától semmi baja nem lett, sőt, még csak nem is volt észlelhetően keményebb a széklete. Azért óvatosságból azt is lehet, hogy adsz mellé (vagy még aznap) sárgabarackot, őszibarackot vagy szilvát.
Amit viszont régi székrekedés elleni receptként hallottam: aszalt szilvát v. aszalt sárgabarackot adni, illetve kisebb babáknak ezt beáztatni (főzni), majd leturmixolni.
szia!
mi is székrekedéses problémával küszködünk, igaz az én kislányom még csak 5,5 hónapos! banános tápszerünk volt, a doki azt mondta hogy ne adjuk neki, mert még jobban megfogja a pocakját!nekünk az almát viszont,javasolta! ami nekünk segített az a sárgabarack!
Köszönöm a gyors válaszokat. Bocsi hogy elfelejtettem, 2 éves lesz márciusban Dávid.
Próbáltam neki adni paradicsomlevet, de azt nem akarja meginni.
Az almát héjával vagy meghámozva adjam neki? (A doktornöm ugyanis azt mondta, hogy az is hasfogó, igy eddig nem adtam neki, de erröl is mindenhol mást olvasok, és ki szeretnék próbálni mindent, ami segithet neki).
Mindenki azt mondja, hogy a banán székrekedést okoz. Szerintem azért lehet adni a babának, csak keveset. Állítólag, ha pépesítve, tejjel vagy gyümilével adod, akkor nem hasfogó. Kérdés, hogy úgy elfogadja-e?
Én szoktam adni Kálmibabának, bár minden nap imádkozom egy kis kakiért. Igyekszem sok-sok folyadékkal, zöldséggel-gyümölccsel ellensúlyozni egy-egy étel hasfogó hatását. Kicsit hashajtó Kálmikánál a paradicsom, a paradicsomital, a körte és a körteital, az őszilé... Joghurtot, gyümölcsöset is lehet nekik adni.
De nem írtad meg, hogy a kisfiad mennyi idős?
Az én kisfiam 14 hónapos lesz.
További ajánlott fórumok:
- Köhögés ellen mit adhatok a babának?
- Kislányomnak székrekedése van próbálkoztam már házi praktikákkal de mivel eléggé válogatós cseppekre gondoltam de melyiket adhatom!!?
- 4,5 hónapos babának Beba Sinlac vagy Milumil Sinemil adható?
- Mikortól adható a babának eper, málna, kivi?
- Stodal szirupot adhatok 7 hónapos babának?
- Mit adhatok hurutos köhögésre 5 hónapos babának?