Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A tökéletesség csak illúzió? fórum

A tökéletesség csak illúzió? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A tökéletesség csak illúzió?

1 2
2023. szept. 4. 21:00
Senki sem tökéletes.. Tökéletesnek lenni uncsi. A hibáimmal vagyok az, aki.. A rossz emlékeim is én vagyok. Tetszik, vagy sem... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
2023. szept. 4. 18:35
Igen az. Pl. én tökéletlen vagyok.
2023. szept. 4. 18:31
A tapasztalataim szerint az.
2021. dec. 4. 23:32
Miért? Van olyan ,hogy tökéletes?
2021. dec. 4. 20:07
Tapasztalataim szerint az.
2016. jan. 31. 13:37
Nem.
2012. jan. 22. 23:07

Nagyon tetszett az egyik egyetemi tanárom magyarázata arra, hogy miért divat manapság a soványság.

Szerinte a divatot a divattervezők irányítják. De milyen férfi az, aki divattervezőnek megy? Általában homokos.

És mi tetszik egy homokosnak? Az izom, az erő, a kockahas, a szögletes formák.

Ha egy igazi férfit megkérdezel, mi tetszik neki egy nőben, akkor a gömbölyded formákat fogja kiemelni. A nő nem akkor gömbölyű, mikor a testzsírszázaléka 15.

Persze manapság a férfiakat is befolyásolja a média, de azért maradnak köztük igazi férfiak is akik NŐket keresnek, nem homokosideálokat.


És hadd ne mondjam egy idő után azt találják fontosnak, hogy mit főztél, hogy viseltél gondot a gyermekeire, és a legtöbb férfi észre sem veszi, ha nem voltál már 6 hónapja kozmetikusnál.

Legalábbis a férjemnek nem tűnik fel. De ha hatalmas mosollyal az arcomon várom haza, azzal már le is vettem a lábáról.

2012. jan. 19. 20:43

Abszolút egyetértek, az íróval hogy a médiának hatalma van, sőt elég nagy...Habár csak 17 éves vagyok, sokat csúfoltak a súlyom miatt...soha nem voltam az a nagyon elhízott lány(a max sulyom 85kg volt), igaz nem voltam vékony sem.De ez nem érdekelt egy darabig, hisz mindenem megvolt:barátok, család; semmiben sem volt hiányom, és nagyon szerettek a körülöttem lévők is.Aztán az iskolába a felsőbb évesek, egyszer csak neki álltak csúfolni, hogy te hájpanci,disznó...de ezt tömegesen csinálták;megpróbáltam nem rá figyelni, és ez egy darabig sikerült is...de amikor már rendszeressé vált egyre jobban kezdett fájni hogy mért csinálják ezt veszem, mikor ez fáj nekem, nem én akartam ilyen lenni(hormonális problémák miatt híztam meg)...Azelőtt meg sem fordult a fejemben a fogyókúra szó, hisz tökéletesen meg voltam magammal elégedve.Még ezek a dolok után is próbáltam, bemesélni magamnak, hogy ugyan nincs igazuk, nem kell aggódnod.Azonban mások is mondták, vagy nem:voltak olyanok, akik nem mondták ki nyilvánosan, de a tekintetükből azonnal rájöttem, hogy hogyan néznek rám:nem egy lányként, hanem egy dagadt disznóként...Ez 11 éves koromban kezdődött,de az évek alatt sikerült lefogynom 62 kg-ra(165 cm), de még szeretnék 55-re lemenni...

Azonban ez a dolog még a mai napig megvisel pedig már több mint 6 év eltelt...akármikor találkozok egy fiúval egyből eszembe jutnak azok a csúfolódó szavak, hogy te egy kövér disznó vagy, és úgy gondolom, hogy biztos ez a fiú is most ezt gondolja...

Nem szeretek így gondolkodni magamról, azonban ezen úgy érzem csak akkor leszek képes változtatni ha tényleg lefogyok, és ezért úgy gondolom, hogy tényleg a média a felelős, ami azt diktálja, hogy csak akkor vagy ember ha vékony vagy...

25. Sly7105 (válaszként erre: 24. - Fiatal nő)
2012. jan. 5. 11:36
Szerintem a plasztikai műtétek nem azért jöttek divatba, mert "divat" lett, hanem mert jobban elérhető, mint évekkel ezelőtt, egyre több nő megengedheti magának anyagilag, és sok esetben nemcsak szépészeti indíttatásból vágnak bele a nők. Az más kérdés, aki ebből sportot űz, hogy mindenhol mindent megváltoztat magán. A hatalom abszolút bennünk van, bizony! Én példuául most hatalmaskodom az érzésen, hogy nem gyújtok rá, mert úgy döntöttem, pedig elég nehéz... De én döntök!!!
2012. jan. 5. 10:21
Erre csak Foucault tudás-hatalom viszonyát tudnám hirtelen említeni. Miszerint a tudás a hatalmat szolgálja. A hatalom pedig leszivárog az egyénekre... A hatalmat ugyanis az emberek saját maguk felett gyakorolják. (ami kívül van hatalom, belülre csúszik) Remek példa erre a plasztikai sebészet. A nők a hatalomnak akarnak megfelelni, amikor plasztikáztatják magukat. Ami ugye eredetileg kívülről jön. A döntést mindig az egyén hozza meg, a hatalom pedig bennünk van. Az más kérdés, hogy mi nyomjuk el saját magunkat...
23. syria (válaszként erre: 22. - Sagittarius49)
2012. jan. 4. 17:11
A hülyeség itt kezdődik: mindenáron hasonlítani arra, akit éppen sztárolnak.
2012. jan. 4. 10:25

A divat folyton változik. Ez igaz a sminkre, a cipőre és a ruhára, de igaz a testalkatra is. Rubens, Van Dyck, Tiziano és a többiek modelljei a kor ünnepelt szépségei voltak. A gyakori aktképeken (főleg mitológiai jelenetek) Nagy fenekű, vastag combú kis mellű nőket láthatunk. Akkor ők voltak a tökéletes alakú bálványok. Anyám mesélte, hogy az ő fiatal korában volt hatalmas siker a Krisztina királynő című film. A főszereplő Greta Garbo volt, az akkori hollyvoodi

istennő. Neki kicsi volt a melle, ennek megfelelően sok nő elájult az utcán, úgy elszorították magukat. Muszáj volt olyannak lenniük, mint a nagyszerű Garbo.

21. Sly7105 (válaszként erre: 20. - Syria)
2012. jan. 4. 07:37
Igen, sajnos erre is van példa. Vannak szép és buta emberek, akik nagyon jól tudnak érvényesülni. De vannak nem szép és buta emberek és mégis érvényesülnek... Ez sok tényezőtől függ...
20. syria (válaszként erre: 16. - Sly7105)
2012. jan. 3. 18:38
A torzítás abban áll, hogy a média azt sugallja, hogy fontosabb az előnyös külső, mint a szakmai tudás.
2012. jan. 2. 19:15

Nem a társadalomnak kell változni,mert a társadalom egyénekből áll.Az egyénnek kell változni,ahhoz,hogy a társadalom egészségessé váljon.


Mindenkinek meg kellene találnia a célját és ebben önmagát.Nem lenne ennyi unatkozó,testképzavaros egyén,mint mostanában.


Én elolvasom néha a hírességekről szóló cikkeket,megnézem,hogy ki fogyott és ki hízott.De pont nem érdekel az egész,mert normális értékrendem van.Meg van dolgom épp elég!

2012. jan. 2. 17:49

Su-la-ce

Reggeli beszélgetések Lin-csi apát kolostorában

Közreadja Sári László

Magyar Könyvklub, Budapest, 1999

A szemelvények elektronikus kiadása: Terebess Ázsia E-Tár

3. történet:


"Fizessétek hát meg a szeder árát!"


Lin-csi kolostorában egy reggel ezzel a kérdéssel fordultak a szerzetesek az apáthoz. - Mondd, apát! Ha a világon mindennek a sorsa pusztulás, miért kell tökéletessé válnunk?


- Senkinek sem kell tökéletessé válnia! – csattant föl Lin-csi, de nemhiába volt bölcs tanító, komolyan válaszolt a rossz kérdésre is. – Hívek! Csak az váljon tökéletessé, akinek szenvedést okoz az pusztulás. Csak az váljon tökéletessé, aki szenved az elmúlás gondolatától. Csak az válassza a tökélesedés útját, aki csak így könnyíthet a sorsán- szólt az apát, s egy történettel világosította meg a tanítását. – Nem is olyan rég, itt a Lüliang-hegyekben, egy szerzetes kint az erdő szélén meditált. Még nem merült mélyen gondolataiba, így a legapróbb erdei zajt is jól hallotta. A sok megszokott hangból egyszer csak szokatlan, de ismert neszt szűrt ki. A szerzetes felugrott, s hihetetlen iramban futásnak eredt. Izmai azonnal engedelmeskedtek, légzése olajozottan gyorsult, teste minden porcikája bámulatos összhangban működött megfeszített akaratával. Nemhiába edzette testét és szellemét két évtizede könyörtelen gyakorlatokkal, naponta hosszú órákon át. S ez most először, az életét menti meg. A szerzetes nyugodt volt, tudatosan kereste a menekülés útját, s meg is találta. Odaért a szakadékhoz, és levetette magát. Biztos volt benne, hogy estében bele tud kapaszkodni a lelógó erős indákba. Így is történt. Megkapaszkodott. A tigris épp akkor ért a szakadék szélére. Mancsaival nem ért le az indákig, de nem tágított a sziklás peremről. Lefelé sem volt menekvés, a hasadékon túl mély volt, az alján éles kövek. Maradt tehát az inda, amelyen lógott. Ám ekkor egy fehér és egy fekete egér jelent meg az indák közt, s rágni kezdték a szárakat. Azok szép lassan vékonyodtak, majd sorban elszakadtak. A tigris még mindig odafent volt. Ebben a pillanatban azonban a szerzetes egy gyönyörű nagy szem szedret vett észre az indák fölé hajló faágon. Odanyúlt érte, leszakította és bekapta. S lám, milyen nagyon édes volt! – fejezte be példázatát Lin-csi apát a tökéletességről, amely kétséges vállalakozás ugyan, de törekedni rá mégiscsak muszáj. –Hívek! Az ember egyetlen módon nyerheti el a jutalmát. Ha méltó helyzetben találja őt a halál. Fizessétek hát meg a szeder árát! – figyelmeztetett végül Lin-csi apát, kolostorában, a Huo-to folyó partján.


[link]

2012. jan. 2. 17:02

Ezért nem olvasok női magazinokat!

Szerintem a nők sokszor maguknak csinálják ezt az őrületet. Én maximum az egészségem miatt szoktam kicsit odafigyelni a kilókra, hogy 25 alatt legyen a testtömeg indexem. Három gyerek (ebből egy ikerterhesség) után nyilván a mai fogalmak szerint nem tökéletes a testem. De én ilyennek szeretem. Tudom, hogy a hasam vagy a mellem azért olyan amilyen, mert a gyermekeim ott voltak, és abból táplálkoztak és kerekedtek, és boldog vagyok, hogy ilyen vagyok. Szerintem mindenkinek az a legfontosabb, hogy megtanulja elfogadni saját magát és akkor nem lesznek rá nagy hatással az újságok és a tévé.

16. Sly7105 (válaszként erre: 13. - Syria)
2012. jan. 2. 16:50
Ha ez így van, hogy egy szebb, csinosabb nő előbb kap állást, mint egy kevésbé csinos, akkor ez egyáltalán nem torz kép, hanem nagyon is a valóság! De ehhez semmi köze nincs a médiának szerintem. Sokkal inkább azon múlik, hogy adott esetben ki dönt az illetőről, aki jelentkezik az állásra. Ahol én dolgozom, nemrég meghirdetett állásinterjúra a rengeteg jelentkező közül nem a legszebbet vették fel, hanem a pozícióra legalkalmasabbnak tűnő hölgyet, aki ezt nem az 50 kg-jával, sminkjével, vagy az öltözékével igyekezett bizonyítani.... De tudom, hogy hasonló kvalitásokkal rendelkező munkaerő közül a csinosabb a nyerő általában. Ez viszont tény, hogy így van. Az életben vannak ilyen elsőbbségek, ami lehet akár szépség, akár okosság, bármi amivel valaki kitűnhet az átlagból. De ilyen még a protekció is.... mint az közismert... :):)
2012. jan. 2. 16:28

"a környezetemben egyre több a koplaló, és a túlsúlyos ember."


Ráadásul ugyanazok az emberek azok.

2012. jan. 2. 16:15
Volt egy felmérés USA-ban, hogy ki mennyit keres, és megállapították, hogy a szépnek titulált (vékony, hosszú szőke hajú, szép szemű) lányok ugyanarra a pozícióra sokkal több bért, talán 20%-kal többet kapnak, csak azért, mert szépek...
13. syria (válaszként erre: 11. - Sly7105)
2012. jan. 2. 14:54

De igen, "torz és elferdített képet vetítenek elénk", sajnos.

A médiából az dől, hogy csak az lehet sikeres, aki karcsú, csinosan öltözött és jólsminkelt. Ez pl. már egy állásinterjún is dönthet annak javára, aki lehet, hogy nem fog beválni, de legalább mutatós.

Megnézném, hogy a molett szépségversenyek résztvevői közül hánynak nincsenek napi szinten gondjai a kilói miatt.

2012. jan. 2. 12:51

Mennyire igazad van!!!!Kedves cikkiro!Mintha sajat magam hallanam...sokszor foglalkoztat ez a tema engem is.S bevallom en is irigykedem azokra a lanyokra,akik vilag eletukben sovanyak voltak,es csinosak,barmilyen ruhat felvehetnek!

En vert izzadok,hogy megszabaduljak a feleslegtol,es netalan talan egy szammal kisebb nadragot vehessek majd!

S valoban mit latunk mindennap, mindenhonnan ez omlik, jo testu lanyok,tokeletes arccal es szep alakkal....abszolut igazad van, a media tesz bennunket neurotikussa,es fogyokura-idegbetegge...mert valljuk be,szinte nincs olyan no ma mar aki ne fogyokurazott volna mar eleteben!

Onmagunkkal kell eloszor is boldognak lennunk,es szerintem kevesebb figyelmet forditani a medianak.

2012. jan. 2. 10:48
Tök mindegy milyen lányok reklámoznak milyen termékeket - természetesen a csinosak, a szépek - a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát a SAJÁT bőrében. És ha ahhoz az kell, hogy kicsit fogyókúrázzunk, leadjunk pár kilót, akkor azt kell tennünk, ha pedig jók vagyunk magunknak úgy, ahogyan vagyunk, akkor pedig nem kell tennünk semmit :) A sport, a mozgás, senkinek nem árt. Sem vékonynak, sem azoknak, akiken van egy kis plusz. Nekem semmi bajom azzal, hogy a divatlapokon "tökéletes" alakú nők szerepelnek, ettől még nem érzem magam rosszul egyáltalán. Amúgy rendeztek már molett szépségversenyt is, úgyhogy szerintem nem annyira torz és elferdített képet vetítenek elénk.
2012. jan. 2. 10:23

Én is gondoltam, hogy írok egy hasonló cikket, de ha már van.... :D

Ez egy nagyon összetett kérdés, talán nem is gondolod mennyire.

A legnagyobb videomagosztó oldalon, van egy sorozat: luxuscikkek pokla (én a 4. részt végig sírtam).

Szóval napi kevesebb mint 1 fontért dolgoznak emberek bányákban, bőrfeldolgozókban, ruhaiparban..stb Afrikában és Ázsia nagy részén. Ezeket óriási haszonnal árulják a fejlett nyugati országokban. Minden évben kitalálják mi a divat, egyik évben magassarkú, másik évben lapos, hisz el kell adni az árut, a állandóan fejlődő gazdaságot fenn kell tartani.

Ezek már a saját gondolatom: Vannak akik ezzel nem tudnak lépést tartani, pl: nem tudják megvenni minden évben a legdrágább márkás ruhát...a közösség összesúg a háta mögött, hisz az az évi beállított trendnem nem tud megfelelni. Önértékelési problémái lesznek. Pedig lehet nem is ő a hü**e, hanem mindenki más, aki azt hiszi hogy stílusa van, ő egyedi, mindig követi a divatot...stb. Épp ők, akiknek nincs stílusa,hisz egy irányított trendnek felelnek meg.

Egy magas, karcsú, lenge test biztos jobban mutat a kifutón, kevesebb anyagból is van meg a ruha, pedig tuti , hogy nem egészségesebb egy anorexiás, bulimiás ember,mint egy normál, vagy kisebb súlyfelesleggel rendelkező ember. Nameg, megint az üzlet: mennyi fogyókúrás terméket árulnak. Hatalmas iparág foglalkozik ezzel. Persze, hogy fenn kell tartani a köztudatot, hogy a vékony lányok a szépek.

Én is rendelkezem súlyfelesleggel, de próbálok boldog lenni így. Azért írom azt, hogy próbálok, mert igazából én jól érzem magam így. A férjem is szeret így. Mindig mondja, hogy olyan jó, hogy velem lehet enni nyugodtan. Anno, mikor udvarolt egy-egy lánynak és meghívta étteremben, mondta hogy még az étvágya is elment , mikor látta, hogy a lány egész este egy salátával piszmog.

Viszont mikor találkozuk egy-egy régi ismerőssel, vagy meglátogatjuk a családot azonnal jönnek, hogy hogy meghíztál, teljesen elcsúnyulsz így, "neked az a bajod, hogy kövér vagy és emiatt nem tudsz kiteljesedni"...stb. Nem, nekem az a bajom, hogy vannak ilyen buta emberek,aki ezt gondolják rólam. Nekem jó így! Persze én is beleesek a fogyókúra csapdájába néha, mikor a környezetem nagyon rám száll. Aztán a férjem megnyugtat, hogy jól vagyok így. Egészséges vagyok, a három gyereket el tudom látni, vannak nagyon csini molett ruhák, amik tök jól állnak nekem és neki nagyon tetszem.

2012. jan. 2. 10:20
2012. jan. 2. 10:17
Olvastam egy statisztikát, miszerint a nők 94(!!!!!!!!!) százalékának kb. a negyedik perc után kisebbségi komplexus-érzése támad, amint végiglapoz egy sztárokról szóló magazint. 94%. Azért ez nem semmi.
2012. jan. 2. 10:01

Tökéletes?Itt csak emberek léteznek,hozzánk hasonlóak,így nekik is ugyan azon problémáik vannak önmagukkal.Vannak,akik többet megtesznek testükért,sportolnak és nem az elfedésben találják meg a szépségüket.

A médiabeli képek átverések,így még csak annyit sem érnek meg,hogy kicsivel is kevesebbnek érezzük magunkat tőle.

2012. jan. 2. 10:01

Hááát, nagyon fiatalok vagytok még és még nincs elég dolgotok, küzdeni valótok az életben, ha ilyen dolgok foglalják le a gondolataitokat nap mint nap!

Aki teljesíteni tud az életben, tanulásban, annak egészséges at önbizalma és nem lehet ilyen buta képekkel bizonytalanságba kergetni. A sekélyes barát pedig nem jó barát, miért is figyelnénk a megjegyzéseire? Kérdeztetek már vissza, hogy azonkívül, hogy "szép" mit tett le a család, az ország, a világ "asztalára"?

2012. jan. 2. 09:57

Tini koromban azt hittem, hogy egyik sztáron sincs egy db. anyajegy sem, mert akkoriban még lepúderolták őket. Aztán valahogy "divatba jött" megmutatni pöttyeiket, onnantól olyanok is tele voltak szeplővel és anyajeggyel akik a bombanő szerepet játszották, akikért minden férfi odavolt egy sorozatban.


Nekem az is gyanús hogy pl. a Barátok közt tinisztárjai közül egyiken sem láttam még izzadságfoltos ruhában. Nem hiszem hogy legalább az első néhány forgatáson sem izzadtak. Szerintem olyan ruhákban vannak ,amiken nem látszik. Abból gondolom, hogy focisták mezén a meccs után sem látszott folt, annak ellenére hogy a fejükről meg ömlött a víz. Ennyire lehet hinni a tv-ben látottaknak.


Britney Sp. gumibársonyra sminkelt arcát megmutatták smink nélkül, és hát kicsit sem hibátlan az arcbőre. Ilyen szinten át lehet varázsolni képen valakit.

2012. jan. 2. 09:56
a média egy torz tükör ami a piacot formálja...Változz, "tökéletesedj"..tehát fogyj és emiatt vásárolj egészséges vagy diétás ételeket, lemezeket, menj tornázni edzeni és természetesen vegyél csini ruhákat is hozzá,...de a szomszéd plakáton meg ott a hamburger....nagyon nehéz nektek ebben a világban reális énképet kialakítani..hiszen sztárok ezrei csodálatos fogyásával és plasztikváltozásaival tömik a fejeteket, mindenhol gyönyörű lányok tömkelegeivel kell szembesülnötök...de ez csak illúzió...tudod ott a másik oldal...napi 1 alma, étkezési zavarok, kávé, béranyaság...betegségek...egy tökéletes lufi..engedjétek hadd szálljon!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook