A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Vágom, de tudjuk hogy mikor jönne meg. Szerintem minden nő tudja magáról. Jó persze vannak akinek nem áll be rendszeres napra. De én tudom. 28 napos vagyok. Tehát tudom hogy hétfőn nem várom. Így tudom hogy ma előtte vagyok 3 nappal.
De persze értem amit írsz és elfogadom:)
Szerintem ennek egészen egyszerű oka van.
Az "előtte" tesztelős olcsóbb, így abból többet megvesznek a kíváncsi anyajelöltek :) És hajlandóak többet is ellőni, akár néhány napig tesztelgetni.
A digitális meg inkább biztosra megy és az elmaradt menzesz napjától javasolja, hiszen sokkal drágább (4000 ft körül van).
Továbbá a digitálist inkább a már más teszttel bebizonyított terhesség ellenőrzésére jobb használni, ellenőrizve, emelkedik-e a HCG, azaz mutatja-e a terhesség kornak növekedését.
Továbbra sem hiszem, hogy "előtte"tesztek (mégis, mi előtt? amiről nem is tudjuk, mikor jön??) tényleg kimutatnák korábban. Illetve ha ki is mutatják, akkor a sima tesztek is ki tudják már mutatni, amik ugyanolyan érzékenységűek.
Az ilyen x nappal előtte kimutatás csak néphülyítés. Biztosan van, akinek éppen akkor kimutatja hamarabb is, mint ahogy a menzeszét várná, de az is tuti, hogy olyan is van, akinek majd csak az elmaradt menzesz után mutatja ki.
Köszi Zebracsikó.
Olvastam a neten a használati utasítást, bár nekem ez a teszt túl drága, nem hiszem hogy vennék ilyet. Értem a számolást, azt nem tudom, hogy a sima clearbluet lehet a nemvárt előtt 4 nappal csinálni, de a hét kiíróst a nemvárt napján javasolja a leírása. Tök ugyanaz a teszt és mégis más...
Én előtte tesztelős vagyok, mindig is az voltam már a lányomnál is. Jó annak aki megbírja állni.
A digitális Clearblue által 2 hetes terhességnek nevezett terhesség a nőgyógyászati számolás alapján 4 hetes terhességnek felel meg, azaz a menzesz elmaradásának napjától.
Le is van írva a tájékoztatójában, hogy a hivatalos terhességi kort(amit a nőgy. is számol) úgy lehet megkapni, ha a Clearblue által mutatott korhoz 2 hetet hozzáadsz.
Az pedig, hogy valamelyik teszt a "nem várt" menzesz előtt X nappal kimutatja....ez csak annyit jelent, hogy kissé érzékenyebb teszt. De senki sem tudja, hogy valójában mikor jött volna meg a menzesz, ha mégsem esik teherbe a nő.
(Szerintem nem szabad napokkal előtte tesztelni.Csak késés esetén.)
én mindig is szerettem volna
pároméknál 4 ikerpár van, ebből egyik az öccsei, szóval nálunk igazán nagy esély van rá
És...lányok ha ikrek????:)
Patrik,Patrícia
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?